ته چین مرغ

پلو , ناهار ,
منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
ته چین مرغ
  • ته چین مرغ
  • ته چین مرغ
  • ته چین مرغ
  • ته چین مرغ
ته چین مرغ
  • ته چین مرغ
  • ته چین مرغ
  • ته چین مرغ
  • ته چین مرغ
ته چین مرغ
  • ته چین مرغ
  • ته چین مرغ
  • ته چین مرغ
  • ته چین مرغ
ته چین مرغ
  • ته چین مرغ
  • ته چین مرغ
  • ته چین مرغ
  • ته چین مرغ

توضیحات

ته چین مرغ یکی از غذاهای سنتی و مجلسی ایرانیان است .ته چین انواع مختلفی دارد و به روش های مختلف تهیه می شود. اما امروز و در اینجا ما می خواهیم شما را با دستور ته چین مرغ اصلی آشنا کنیم.این غذا از ترکیب مرغ ، ماست ، تخم مرغ و زعفران تهیه می شود.ته چین به دلیل نوعش و زیبایی ظاهری که دارد بیشتر برای مهمانی ها مورد استفاده قرار می گیرد.این پلو خوشمزه را شما در هر زمان که دوست داشته باشید می توانید نوش جان کنید اما چون دارای برنج است ترجیح بر این است که در هنگام ناهار میل شود.این غذا از دو بخش تشکیل شده است یک بخش آن که شامل ته دیگ کلفت است و با موادی که در بالا گفته شد تهیه می شود و بخش دیگر پلو آن است که روی ته دیگ ریخته می شود و هنگام سرو غذا کنار ته دیگ یا زیر آن قرار می گیرد. بخش چلو سفید قابل حذف است و در سالن‌های غذاخوری اغلب ته‌چین را به همان صورت قشر تَه‌دیگ درست می‌کنند، اگرچه در خانه‌ها این روش کمتر معمول است. درمناطق شمالی ایران بزرگ انواع خاصی از ته چین طبخ میشود که از لحاظ عطر وطعم وظاهر کاملا متفاوت میباشند دلیل این تفاوت استفاده از رب ازگیل و رب آلوچه است مثل ته چین اردک ، ته چین غاز
برنج ته‌چین در همهٔ موارد به یک شکل طبخ می‌شود. ته چین می‌تواند هم در فر و هم روی شعله گاز پخته شود. برای ته‌دیگ کلفت، ته چین باید در حرارت ملایم و مدت زمان بیشتری طبخ شود. در هنگام کشیدن ته چین، بهتر است کمی کره آب شده روی ته‌دیگ داده شود.
از انواع دیگر ته چین می توان به : ته چین شیرازی ، ته چین هویج ، ته چین ماهیچه و ته چین کشمش و لپه سمنان اشاره کرد.

خرید مواد اولیه این غذا از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1ابتدا مرغ را با نمک و پیاز بپزید بطوریکه در آخر حدود نصف پیمانه از آبش باقی بماند.
  • گام 2در یک ظرف یک تخم مرغ و نصف روغن گفته شده و نصف زعفران و همهٔ ماست را مخلوط می‌کنیم.
  • گام 3مرغ پخته و خورد شده را داخل مواد بالا می‌ریزیم و به مدت چند ساعت مزه‌دارش می‌کنیم.
  • گام 4بعد از زمان طی شده مرغ را با یک چنگال از مخلوط تخم مرغ خارج می‌کنیم ،بطوریکه باقی مانده مخلوط توی ظرف بماند.
  • گام 5در باقیماندهٔ مواد، یک تخم مرغ و بقیهٔ روغن و زعفران را می‌ریزیم.
  • گام 6سپس دارچین را هم اضافه می‌کنیم.
  • گام 7همهٔ برنج آبکش شده را به مایه اضافه می‌کنیم.
  • گام 8ظرفی که قرار است ته چین در آن پخته شود را خوب چرب می‌کنیم.
  • گام 9یک سوم از برنج را ته ظرف می‌ریزیم و پهنش می‌کنیم.
  • گام 10با پشت کفگیر فشارش می دهیم تا خوب منسجم شود تا موقع برگرداندن برنج از هم باز نشود.
  • گام 11نصف مرغ مزه دار شده را روی برنج پهن می‌کنیم.
  • گام 12مرغ را کاملاً تا کناره‌های ظرف هدایت نکنید و اجازه بدهید از اطراف فاصله داشته باشد تا بعداً شکل زیباتری به خودش بگیرد.
  • گام 13نصف مخلوط زرشک، خلال بادام و خلال پسته را روی مرغ پهن می‌کنیم.
  • گام 14یک سوم دیگر از برنج را هم کامل پهن می‌کنیم و با پشت کفگیر فشار می‌دهیم.
  • گام 15باقی ماندهٔ مرغ و باقی مانده زرشک و پسته و بادام را مجدد روی برنج می‌ریزیم.
  • گام 16و در آخر برنج باقیمانده را کاملاً روی مواد می ریزیم و خوب منسجمش می‌کنیم.
  • گام 17آب مرغ را کاملاً اطراف برنج از کناره‌ها می‌ریزیم.
  • گام 18در آخر کمی قطعات کره را روی تمامی مواد می‌چینیم.
  • گام 19روی ظرف را کاملاً با فویل آلومینیوم می‌پوشانیم و آن را با چنگال سوراخ می‌کنیم تا برنج خمیر نشود.
  • گام 20اگر از در خود ظرف استفاده می‌کنید نیم ساعت اول درش را بگذارید و بعد درش را بردارید.
  • گام 21ته‌چین را در فر با دمای ۱۵۰ تا ۱۶۰ درجه به مدت یک تا یک و نیم ساعت قرار می‌دهیم.

مواد لازم:

  • برنج : ۲ پیمانه
  • ماست : یک و نیم پیمانه
  • تخم مرغ : ۲ عدد
  • روغن : ۱/۴ فنجان
  • مرغ : ۲ عدد ران کامل (از سینه مرغ هم میتونید استفاده کنید)
  • کره : به میزان لازم
  • نمک : به میزان لازم
  • دارچین : به میزان لازم
  • زعفران آب کرده : به میزان لازم
  • زرشک : ۱/۴ فنجان
  • خلال بادام : ۱/۴ فنجان
  • خلال پسته : ۱/۴ فنجان

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir