منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
تاک پلو
  • تاک پلو
  • تاک پلو
تاک پلو
  • تاک پلو
  • تاک پلو

توضیحات

تاک پلو، غذای محلی و خاص شاهرود در استان سمنان می باشد. این غذای خوشمزه ایرانی با مواد اصلی برنج و برگ مو طبخ می شود. در واقع کدبانوهای شاهرودی اصل غذای تاک پلو را فقط با همین ۲ ماده اولیه اصلی یعنی برنج و برگ مو می دانند. چرا که آنان فیله های مرغ را جدا طبخ می کنند و به همراه تاک پلو سرو می کنند.

احتمالاً در راه مسیر شهر مشهد، استان سمنان و رستوران‌ های بین راهی آن را دیده اید. به همین دلیل توصیه می ‌کنیم که در این راه گذری حتما یکی از رستوران ها را امتحان کرده و با صرف این غذای محلی و خاص شهر شاهرود خاطره و لذت سفرتان را دوچندان کنید.

تاک پلو، یکی از غذاهای خوشمزه مردم شاهرود، از برگ های درختان تاک در این شهر مهمان‌ نواز درست می شود. البته قابل ذکر است که این غذا در میان اهالی این منطقه نیز بسیار پرطرفدار می باشد. به همین دلیل اگر به دنبال تنوع غذایی هستید و هر طعم و عطری شما را راضی نمی‌کند، باید بگوییم که غذای تاک پلو متفاوت از هر نوع پلوی معمولی می باشد و مطمئنا باب سلیقه شما خواهد بود.

این پلوی مخلوطی خوشمزه و لذیذ را حتما در منزل طبخ کنید و به همراه خانواده از طعم فوق العاده آن لذت ببرید. وجود فیله مرغ، گرد غوره و زعفران طعم و عطر این غذا را خاص و منحصر به فرد خواهد کرد. پس خوب است که تنوعی به منوی هفتگی غذاهای منزل خود بدهید و این غذای خوشمزه و لذیذ سمنانی را درست کنید.

از دیگر انواع غذاهای محلی و خوشمزه استان سمنان می توان به ته چین کشمش و لپه سمنان، کشک جوش، خورش ماشو، خورش سیب و آلبالو، خورش برگه زردآلو، خورش آلو سیاه و ته چین هویج اشاره کرد.

خرید مواد اولیه مورد نیاز از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1ابتدا برنج را بشویید و به مدت ۲ ساعت در آب و نمک خیس کنید.
  • گام 2پیاز را نگینی خرد کنید و به همراه سس سویا، پودر خردل، زعفران، نمک و فلفل قرمز در ظرفی مخلوط کنید.
  • گام 3فیله های مرغ را به ظرف مواد اضافه کنید و کامل مواد را مخلوط کنید.
  • گام 4درب ظرف را بپوشانید و ۱ ساعت در یخچال بگذارید تا مزه دار شود.
  • گام 5در یک قابلمه مقداری آب پر کنید و بر روی حرارت بگذارید تا به جوش آید.
  • گام 6برنج خیس شده را به آب جوش اضافه کنید.
  • گام 7برگ مو را به اندازه مدنظر خرد کنید و بعد از ۲ دقیقه به قابلمه برنج اضافه کنید.
  • گام 8بعد از چند دقیقه که برگ مو و برنج نرم شدند، مواد را آبکش کنید.
  • گام 9سپس در قابلمه کمی روغن ریخته و ته دیگ مدنظر را بگذارید و برنج و برگ مو را در قابلمه بریزید.
  • گام 10در لابه لای برنج و برگ مو نیز گرد غوره را اضافه کنید.
  • گام 11به مدت ۵۰ دقیقه بگذارید تا قابلمه برنج کامل دم بکشد.
  • گام 12سپس فیله های مرغ را از یخچال خارج و در یک ماهی تابه سرخ کنید.
  • گام 13بعد از آماده شدن برنج، در دیس بکشید و فیله های مرغ را در اطراف آن بچینید.  

مواد لازم:

  • برنج: ۴ پیمانه
  • برگ مو: ۴۰۰ گرم
  • فیله مرغ: ۸ عدد
  • پیاز متوسط: ۲ عدد
  • روغن: ۱ پیمانه
  • گرد غوره: ۱ قاشق چایخوری
  • پودر خردل: ۱ قاشق چایخوری
  • سس سویا: ۱ قاشق چایخوری
  • زعفران: ۱ قاشق چایخوری
  • نمک و فلفل قرمز: به میزان لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir