استامبولی(دمی گوجه)

پلو , ناهار ,
منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
استامبولی(دمی گوجه)
  • استامبولی(دمی گوجه)
  • استامبولی(دمی گوجه)
  • استامبولی(دمی گوجه)
  • استامبولی(دمی گوجه)
استامبولی(دمی گوجه)
  • استامبولی(دمی گوجه)
  • استامبولی(دمی گوجه)
  • استامبولی(دمی گوجه)
  • استامبولی(دمی گوجه)
استامبولی(دمی گوجه)
  • استامبولی(دمی گوجه)
  • استامبولی(دمی گوجه)
  • استامبولی(دمی گوجه)
  • استامبولی(دمی گوجه)
استامبولی(دمی گوجه)
  • استامبولی(دمی گوجه)
  • استامبولی(دمی گوجه)
  • استامبولی(دمی گوجه)
  • استامبولی(دمی گوجه)

توضیحات

استامبولی(دمی گوجه) یک غذای ترکیه ایست که در دوران قاجار وارد ایران شده و جز محبوبت ترین و لذیذترین غذاهای ایرانی می باشد. غذاهای هر کشور نشان دهنده ی فرهنگ آن کشور می باشد. استامبولی یکی از آسان ترین غذاها می باشد. سرو این غذا با سالاد شیرازی بسیار عالی و دلپذیر می باشد. استامبولی یکی از ساده ترین غذاهای ایرانی است. اگر شما حتی یک بار آن را امتحان کرده باشید متوجه شده اید که این غذا به صورت دمی می باشد که در آن از موادی مانند گوجه، گوشت و… استفاده کرده اند. این غذا ساده و آسان می باشد و احتیاج به مواد زیادی ندارد. استامبولی از آن دسته غذاهایی است که در آن کثیف کردن ظرف بسیار کم صورت می گیرد زیرا، تمامی مواد آن را می توانید در یک قابلمه تهیه کنید و احتیاج به کثیف کردن ظروف دیگری ندارید.برای اینکه بتوانید این غذا را به صورت سنتی سرو کنید می توانید در کنار آن از سالاد شیرازی و یا ماست استفاده کنید. اگر به خانه خود مهمان دعوت کرده اید و می خواهید برای آنها این غذای خوشمزه را سرو کنید بهتر است در کنار گوجه وسیب زمینی از گوشت چرخ کرده نیز استفاده کنید. به صورت دیگری نیز می توانید آنرا دم کنید به این صورت که مواد استامبولی را لا به لای برنج بریزید و در آخر آن را مخلوط کنید. حتی می توانید برای خوش عطر کردن آن از دارچین در آخر به سس اضافه کنید.
هر برنجی بسته به نوع خود طرز پخت آن متفاوت است. شما باید برنج مصرفی خود را به خوبی بشناسید تا بدانید چه مقدار آب به آن اضافه کنید تا برنج شما شفته نشود. هرگز از برنجی که قبلا مصرف نکرده اید برای پذیرایی استفاده نکنید زیرا امکان خراب کردن برنج را دارد. این به عنوان یک نکته مهم برای هر کدبانویی به حساب می آید. استامبولی(دمی گوجه) به عنوان یک غذای کامل در یک وعده غذایی استفاده می شود. این غذا را می توان برای کسانی که از انواع خورشت ها دلزده شده اند پیشنهاد کرد.از جمله انواع دیگر پلو می توان به پلو مکزیکی ، پلو یونانی، چشم بلبلی پلو و انار پلو نیز اشاره کرد.

خرید مواد اولیه این غذا از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1در ابتدا برنج را خوب پاک کنید سپس با آب به صورت دورانی بشوید.
  • گام 2بعد از آن گوجه فرنگی ها را داخل غذا ساز کاملا نرم کنید و بعد به آن دو یا سه لیوان آب اضافه کنید.
  • گام 3مقدار مواد آبی داخل برنج باید به گونه ای باشد که چهار انگشت بالاتر از برنج قرار بگیرد، اگر آب آن کم بود می توانید به اندازه کافی آب اضافه کنید تا به مقدار ۴ انگشت برسد.
  • گام 4دقت کنید آب زیاد نریزید و اگر مقدار آب آن بیشتر باشد مطمئنا برنج شما شفته می شود، در نتیجه باید در ریختن آب آن دقت کنید.
  • گام 5در نهایت یک قاشق نمک و چهار قاشق سوپ خوری روغن به آن اضافه می کنید، این مواد را کنار میگذاریم تا برنج خیس بخورد.
  • گام 6سپس گوشت مورد نیاز را به صورت قیمه ای خرد می کنیم و همراه با پیاز داخل ماهیتابه با شعله ملایم سرخ می کنیم تا آب گوشت تبخیر شود.
  • گام 7برای اینکه گوشت خوب مغز پخت بشود به آن دو لیوان آب اضافه می کنیم و روی شعله می گذاریم تا کاملا بپزد.
  • گام 8برای تهیه این قیمه به گوشت رب گوجه فرنگی و مقداری نمک اضافه می کنیم تا قیمه مزه دار شود.
  • گام 9بعد مخلوط کردن مواد قیمه آن را روی حرارت می گذاریم تا آب آن خشک شود.
  • گام 10همیشه باید در ابتدا قیمه استامبولی را آماده کنید.
  • گام 11بعد آماده کردن قیمه استامبولی باید برنج آن را آماده کنیم.
  • گام 12مواد برنج را بر روی شعله می گذاریم تا بجوشد بعد از بجوش آمدن زیر شعله را کم می کنیم تا آب برنج تبخیر شود.
  • گام 13سپس قیمه را وسط برنج می ریزیم و روی آن رادوباره با برنج می پوشانیم.
  • گام 14در آخر در قابلمه را میگذاریم و آن را روی شعله با حرارت کم و یا در فر می پزیم.
  • گام 15و در آخر استامبولی شما حاضر است.

مواد لازم:

  • برنج : 1000 گرم(1 کیلو کرم)
  • گوجه فرنگی : 300 گرم
  • گوشت مغز ران گوساله :750 گرم
  • پیاز داغ عسلی : 4 قاشق سوپخوری
  • روغن : 150 گرم
  • رب گوجه فرنگی : 1 قاشق سوپخوری
  • فلفل : به مقدار لازم
  • نمک : به مقدار لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir