منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
کیک یزدی
  • کیک یزدی
  • کیک یزدی
  • کیک یزدی
  • کیک یزدی
  • کیک یزدی
کیک یزدی
  • کیک یزدی
  • کیک یزدی
  • کیک یزدی
  • کیک یزدی
  • کیک یزدی
کیک یزدی
  • کیک یزدی
  • کیک یزدی
  • کیک یزدی
  • کیک یزدی
  • کیک یزدی
کیک یزدی
  • کیک یزدی
  • کیک یزدی
  • کیک یزدی
  • کیک یزدی
  • کیک یزدی
کیک یزدی
  • کیک یزدی
  • کیک یزدی
  • کیک یزدی
  • کیک یزدی
  • کیک یزدی

توضیحات

کیک یزدی یک کیک اصیل و دسر سنتی ایرانی است. این کیک متعلق به یزد است اما در همه جای ایران سرو می شود. کیک یزدی در شهر یزد برای مراسمات مذهبی و مناسبت های به خصوص تهیه می شود.

هر کیکی برای خود نکاتی دارد که به خوشمزه تر شدن آن کمک می کند. اصولا اگر نکات مربوط به پخت کیک رعایت شود یک شیرینی خوشمزه و استثنایی را می توانید در اختیار داشته باشید.

فوت و فن پخت کیک یزدی
اگر کیک شما به اندازه کافی پف نکرده است ممکن است:

۱-امکان دارد اندازه گیری هایتان دقیق نبوده باشد.

۲-مدت زمان مخلوط کردن مواد کم یا زیاد بوده است.

۳- دمای فر بسیار کم یا بسیار زیاد بوده است.

۴- ترتیب افزودن مواد را در هنگام مخلوط کردن رعایت نکرده باشید.

۵. کره یا تخم مرغ مورد استفاده سرد بوده است و با محیط هم دما نشده باشند.

۶. بکینگ پودر مورد استفاده کم یا کهنه بوده است.

۷. میزان روغن مورد استفاده بسیار زیاد بوده است.

۸. اندازه قالب نسبت به مایه کیک بزرگ بوده است.

یکی از نکات بسیار مهم هنگام پخت کیک یزدی چرب نکردن قالب است. زیرا در حرارت بالا چربی وارد بافت کیک می شود و پف کیک را می خواباند. پس حتما از قالب های نچسب برای تهیه کیک یزدی استفاده کنید. قالب کیکی که قبلا استفاده کردیم رو باید یک بار دیگر بشوییم و خوب خشکش کنیم تا هیچ اثری از چربی‌ روی آن باقی نمانده باشد.

اگر اطراف کیک یزدی شما پف کرده اما وسط آن پف نکرده ممکن است به این دو دلیل باشد:

۱- در هنگام پختن کیک در فر را چندین بار باز و بسته کرده اید یا آن را خیلی زودتر از اتمام پخت کیک باز کرده اید.

۲- مدت زمان بین آماده سازی مایه کیک و پخت آن بسیار زیاد بوده است.

از دیگر انواع کیک ها و شیرینی ها در خوردنی ها می توان به : سوفله شکلات ، کیک موز با کرم پنیر ، کیک باقلوا و کاپ کیک ولنتاین اشاره کرد.

مراحل:

  • گام 1ابتدا تخم مرغ ها را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند. (30 دقیقه قبل از پخت کیک بیرون بیاروید)
  • گام 2سپس در ظرف مناسبی آن ها را شکسته، شکر و پودر هل را به آن اضافه کنید و با همزن بزنید.
  • گام 3این عمل را تا حدی ادامه دهید که مخلوط کرم رنگ و کش دار شود.
  • گام 4سپس روغن مایع و ماست پر چرب را به مخلوط اضافه کنید.
  • گام 5مجددا و برای مدت 1 دقیقه مواد را هم بزنید.
  • گام 6گلاب را اضافه کرده و در حد مخلوط شدن هم بزنید.
  • گام 7در ظرف جداگانه ای آرد، بیکینگ پودر و نمک را مخلوط کنید.
  • گام 8این مخلوط را 3 بار الک کنید.
  • گام 9سپس آن را کم کم به مواد کیک اضافه کنید، تا آرد گوله نشود.
  • گام 10اگر گوله شد می توانید کمی با دور کند همزن آن را مخلوط کنید تا یکدست شود.
  • گام 11در این جا مواد کیک یزدی آماده می باشد.
  • گام 12قالب مخصوص کیک یزدی ، و یا قالب کاپ کیک معمولی را با استفاده از کره یا روغن خوب چرب کنید و کمی آرد بپاشید.(در صورتیکه کاغذ روغنی مخصوص کیک یزدی داشته باشید نیاز به چرب کردن و آرد پاشی داخل قالب نیست.)
  • گام 13حالا با مواد کیک داخل هر قالب را پر کنید.
  • گام 14دقت کنید که فقط 2/3 از فضای هر قالب با مواد پر شود.
  • گام 15باقی فضا را باید برای پف کردن کیک خالی بگذارید.
  • گام 16با استفاده از یک چاقو که آن را با روغن چرب کرده اید روی هر کیک را برشی سطحی بدهید.(مثل یک بعلاوه کوچک)
  • گام 17این روش کمک می کند تا روی کیک ها گنبدی شکل شود.
  • گام 18حالا می توانید در صورت تمایل کمی کنجد یا مغز پسته و یا هر دو را روی سطح کیک ها بریزید.
  • گام 19قالب ها را درون سینی فر بچینید .
  • گام 20سینی را درون فر که آن را از قبل با حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم کرده اید قرار دهید.
  • گام 21بعد از گذشت 20 الی 30 دقیقه کیک یزدی ها آماده می باشند.
  • گام 22اگر در نهایت رنگ کیک یزدی ها روشن شد، می توانید برای مدت 2 دقیقه در حالت گریل قرار دهید. تا سطح کیک ها طلایی و خوش رنگ شوند.

مواد لازم:

  • آرد سفید شیرینی پزی : 1 و 1/2 پیمانه
  • تخم مرغ : 2 عدد
  • شکر : 2/3 پیمانه
  • روغن مایع : 1/2 پیمانه
  • ماست(پر چرب) : 2/3 پیمانه
  • بیکینگ پودر : 1/2 قاشق غذاخوری
  • گلاب : 3 قاشق غذاخوری
  • هل آسیاب شده : 1/2 قاشق غذاخوری
  • نمک : 1/4 قاشق چایخوری

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir