مراحل:
- گام 1ابتدا ظرف یا پاکت آرد رو با قاشق هم می زنیم، پیمانه ها رو با قاشق پر کرده و سر پیمانه رو صاف می کنیم. آرد رو حتما دو بار الک کنید.
- گام 2تخم مرغ ها باید هم دمای محیط شوند.
- گام 3کره باید به دمای محیط برسه.
- گام 4برای درست کردن این نوع کیک سورپرایز، اول باید طرح داخل کیک رو آماده کنیم برای طرح وسطش می تونید همین دستور کیک رو دو بار درست کنید. یک بار توی سینی رولت برای طرح وسط کیک و یک بار برای خود کیک. یا می تونید از دستور کیک اسفنجی، رولت، ساده یا شکلاتی یا کیک ساده استفاده کنید .
- گام 5پس از آنکه کیک دلخواه رو آماده کردید، با استفاده از رنگ خوراکی رنگش می کنیم.
- گام 6برای اینکه کیک زیاد هم نخورد و بافتش بهم نریزد. چند قاشق از مایه ی کیک را در یک کاسه ریخته و رنگ دلخواه را به آن اضافه می کنیم و خوب هم میزنیم.
- گام 7می توانید چند رنگ را با هم ترکیب کنید و رنگ مورد نظرتان رو بسازید.(مانند تصاویر بالا)
- گام 8مایه ی کیک رنگ شده را به بقیه ی مواد اضافه می کنیم.
- گام 9با احتیاط مواد را مخلوط کنید تا رنگ یکدست شود.
- گام 10سینی رولت را کاغذ روغنی بیندازید و مایه ی کیک را با فاصله کم داخل آن بریزید.
- گام 11مواد را با پالت یا پشت قاشق در سینی پخش می کنیم تا هم سطح شود.
- گام 12سینی را به مدت یک ربع در فر از پیش گرم شده قرار می دهیم.
- گام 13پس از یک ربع کیک را تِست می کنیم. زمانی که انگشتتان را روی کیک فشار می دهید باید حالت اسفنجی داشته و فرو رفتگی بالا بیاید. خلال دندان هم باید از داخل کیک تمیز دربیاید.
- گام 14کیک پخته شده را روی توری خنک کننده می گذاریم تا به دمای محیط برسد.
- گام 15زمانی که کیک به دمای محیط رسید، دور تا دور کیک رو با چاقو از قالب جدا می کنیم.
- گام 16کاغذ روغنی را از کیک جدا کرده و آن را در فریزر می گذاریم. کیک باید یک ساعت در فریزر بماند تا خوب و تمیز کاتر بخورد. اگر فریزرتان جا ندارد می توانید کیک رو به چند قسمت تقسیم کنید، روی آنها محافظ غذا بکشید و بعد داخل فریزر بگذارید.
- گام 17پس از یک ساعت کیک را در آورده و کاتر میزنیم. می توانید از کاتر قلب, عدد، گل یا ستاره استفاده کنید. چیزی که در انتخاب کاتر مهم است طرح نیست، بلکه ارتفاع آن است. حتما و حتما قبل از کاتر زدن آن را در قالبتان بگذارید و تِست کنید. کاتر باید در قالب جا شود و وقتی آن را ته قالب می گذارید روی آن چند سانت خالی بماند.
- گام 18کیک فریز شده را در آورده و با کاتر مناسب قالب می زنیم. کاتر رو روی کیک خوب فشار می دهیم.
- گام 19سپس با دست از زیر، کیکِ قالب زده شده رو جدا میکنیم.
- گام 20حتما یک بار کیک های کاتر زده شده را در قالب بچینید تا از تعدادش مطمئن شوید. کیک ها باید کل طول قالب را پر کنند، یکی دو تا هم اضافه داشته باشید.
- گام 21حالا یک سینی یا بشقاب را با کیسه فریزر یا محافظ غذا میپوشانیم و کیک کاتر زده شده را روی آن می چینیم و در فریزر می گذاریم. این کیک ها تا وقتی مایه ی کیک حاضر شود باید در فریزر بمانند. علت این کار این است که اولا وقتی کیک ها مجددا در فر می روند تیره نشوند و دوم اینکه فشار کیکِ در حال پخت فرم آن ها را از بین نبرد.
- گام 22در اینجا به سراغ کیک اصلی می رویم.فر را روی 180 درجه ی سانتی گراد معادل 350 درجه ی فارنهایت یا درجه ی 4 فر روشن می کنیم تا گرم شود. قالب لوف (مستطیلی) 12 در 22 سانت یا 10 در 20 سانت را کاملا با کره چرب می کنیم.
- گام 23می توانید قالب را آردپاشی کنید یا کاغذ روغنی بیندازید.
- گام 24معمولا کیک هایی که کره و روغن زیاد دارند به مرور زمان کف قالب را تیره و خراب می کنند، به همین دلیل ترجیح بر استفاده از کاغذ روغنی است.
- گام 25به اندازه ی کف قالب و دیواره ها کاغذ می بریم و در قالب می اندازیم. روی کاغذ را هم با کره چرب میکنیم.
- گام 26اولین مرحله ی تهیه ی کیک های کره ای زدن شکر و کره است.
- گام 27کره را در یک کاسه تمیز میریزیم. به مدت یک دقیقه با دور متوسط همزن برقی میزنیم تا بافت آن یکدست شود.
- گام 28حالا شکر را اضافه کرده و با کره هم می زنیم. شکر رو توی چند مرحله اضافه می کنیم، بعد از هر مرحله اضافه کردن شکر، مواد را یک دقیقه با دور متوسطِ همزن هم می زنیم.(حدود 4 دقیقه کافی است).
- گام 29نکته ای که راجع به کیک های کره ای باید دقت کنید، وا نرفتن کره حین زدن است. در صورتیکه دمای آشپزخونه بالا باشد، ممکن است کره حین زدن شل شود. اگر دیدید کره خیلی شُل شد، همزن را خاموش کنید و ظرف را دو دقیقه درفریزر بگذارید. سپس دوباره به کارتان ادامه دهید.
- گام 30مواد را تا جایی بزنید که روشن، حجیم و پفی شود.
- گام 31تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه می کنیم. پس از اضافه کردن هر تخم مرغ، مواد را با دور تند همزن میزنیم تا یکدست شوذ، سپس تخم مرغ بعدی را اضافه میکنیم.
- گام 32وانیل را به مواد اضافه و بعد مخلوط میکنیم. می توانید از وانیل پودری یا مایع نیز استفاده کنید. در صورتیکه وانیل ندارید، به جای وانیل یک قاشق غذاخوری رنده ی پوست لیموترش یا پرتقال بریزید.
- گام 33نمک را به آرد الک شده اضافه و مخلوط میکنیم.
- گام 34آرد را در دو مرحله به مواد اضافه میکنیم و بعد از هر بار اضافه کردن، با کندترین دور همزن تا جایی میزنیم که مواد یکدست شود.
- گام 35همونطور که می دانید کیک بیکینگ پودر دار سریع باید توی فر برود و خوبی این کیک این است که بیکینگ پودر ندارد و وقت دارید مراحل کیک سورپرایز رو بدون عجله انجام دهید. اول از همه چند قاشق از مایه ی کیک را ته قالب میریزیم و روی آن را صاف میکنیم. یک سانت از ارتفاع قالب را بپوشاند کافیست. برای صاف کردن هم خیلی وسواس به خرج ندید.
- گام 36قالب را پنج دقیقه داخل فر میگذاریم تا روی آن بسته شود. این کار باعث می شود کیک های کاتر زده شده فرو نروند.
- گام 37سپس یک قاشق از مایه کیک را مثل یک نوار طولی وسط قالب میریزیم. این یک قاشق در اثر گرما آب می شود ولی مهم نیست.
- گام 38کیک های کاتر زده شده رو از فریزر دراورده و بصورت طولی در قالب میچینیم. مایه کیکی که مثل نوار ریختیم مثل چسب عمل می کند.طول قالب باید کاملا پر شود.
- گام 39سپس مایه کیک باقیمانده را با لیسک مجدد هم میزنیم.و مایه باقیمانده را داخل قالب می ریزیم و روی آن را صاف می کنیم.
- گام 40در صورتیکه میزان مواد اولیه ای که گفته شد را کامل درست کنید، علاوه بر دو طرف قلب ها روی کیک ها هم پوشیده می شه.
- گام 41اگر این کیک را بصورت سورپرایز درست کردید، در واقع مواد وسط قالب، از قبل پخته شده بنابراین نیم ساعت برای پخت کیک کافیست. ولی اگر کیک رو بصورت ساده درست کردید 40 تا 45 دقیقه باید داخل فر بماند. در هر صورت بیست دقیقه اول به هیچ وجه در فر را باز نکنید. بعد از نیم ساعت مجازید کیک را چک کنید. روی کیک و دیواره های کیک باید طلایی شده باشه و خلال دندان از وسط کیک تمیز در بیاید.
- گام 42قالب را روی توری خنک کننده قرار می دهیم. کیک های کره ای بافت تردی دارند و اگر داغ از قالب در بیایند ممکن است چند تکه شوند. حتما اجازه دهید کیک داخل قالب خنک شود.
- گام 43در پایان و پس از خنک شدن کیک را برعکس کرده کاغذ روغنی را از آن جدا کنید و برش بزنید.