منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
لگیمات
  • لگیمات
  • لگیمات
  • لگیمات
  • لگیمات
لگیمات
  • لگیمات
  • لگیمات
  • لگیمات
  • لگیمات
لگیمات
  • لگیمات
  • لگیمات
  • لگیمات
  • لگیمات
لگیمات
  • لگیمات
  • لگیمات
  • لگیمات
  • لگیمات

توضیحات

لگیمات یا لقیمات یکی از شیرینی های مخصوص ماه مبارک رمضان و نوعی بامیه عربی است. خوزستانی ها و بیشتر جنوبی ها به خصوص بندرعباسی ها با این نوع شیرینی آشنایی کامل دارند.
طرز تهیه این شیرینی بسیار راحت بوده و سریع آماده می شود.شکل این شیرینی شبیه توپک های طلایی است که دارای یک شیره بسیار شیرین می باشد.علاوه بر آن یسبار ترد است و به راحتی در دهان آب می شود.این شیرینی هامانند زولبیا و بامیه در روغن سرخ می شود و جز دسته شیرینی های خمیری به حساب می آید.نام اصلی این دسر لقیمات است اما چون اعراب حرف ق را گ تلفظ می کنند به همین دلیل به نام لگیمات معروف شده است.در کتاب آشپزی البغدادی (قرن سیزدهم) آمده است که این شیرینی در بغداد با نام لقمه‌القاضی شناخته میشده و از آنجا در بین اعراب رواج پیدا کرده است. این کتاب هم اکنون در کتابخانه سلیمانیه در شهر استانبول ترکیه نگه داری میشود. هر چند ترکها معتقدند که این شیرینی با نام لُکمَه – برگرفته از کلمه لقمه در عربی- اولین بار توسط آشپزِ سلطان در دوره عثمانی تهیه شده و برای قرنها طرز تهیه آن نامعلوم بوده است. اما آنطور که به نظر می رسد طرز تهیه آن را فرا گرفته اند؛ چرا که البغدادی نگارش کتاب را سالها قبل از بوجود آمدن امپراطوری عثمانی (در دوره عباسی) انجام داده است و بسیاری از غذاها و شیرینی هایی که امروز و از قدیم در ترکیه مرسوم است و ترک ها بدان معروف هستند، شباهت زیادی به شیرینی ها و غذاهای اعراب شامی دارد. از طرفی یونانیها معتقند که در تاریخ باستانی‌شان این شیرینی ریشه عمیقی دارد و یکی از دسرهای سنتی کشور یونان به حساب می‌آید. یونانیها آن را لوکومادیس می‌نامند و قبرصیها نیز این شیرینی را با همین نام دارند. هرچند ریشه لغوی لوکومادیس به همان لکمه ترکی و لقمه عربی برمیگردد. یونانیها این شیرینی را به همراه بستنی با طعم مصطکی (صمغ) و یا دارچین میخورند در حالیکه ترکها و اعراب آن را به همراه قهوه یا نوشیدنی های داغ، بعد از غذا یا در میهمانی میل میکنند.

از انواع دیگر شیرینی می توان به : بسبوسه مصری ،شعریه ، کیک باقلوا و شیرینی بامیه اشاره کرد.

خرید مواد اولیه این غذا از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1ابتدا مواد خشک رو باهم مخلوط کنید .
  • گام 2سپس آب،تخم مرغ،روغن و شربت را اضافه و‌ خوب مخلوط کنید .
  • گام 3سپس روی ظرف را بپوشانید تا یک ساعت استراحت کند و حجم خمیر چند برابر شود.
  • گام 4در تابه روغن بریزید و بگذارید روی حرارت ملایم تا خوب داغ شود،.
  • گام 5حالا مواد خمیر را هم بزنید تا پفش گرفته شود و بعد در قیف بریزید.
  • گام 6سر قیف را با قیچی بچینید .
  • گام 7هر چی سوراخ سر قیف بزرگتر باشد، درشت تر شده و پختش طولانی تر می شود.
  • گام 8حالا قیچی را در روغن داغ بزنید و با آن خمیر را در روغن داغ بیندازید.
  • گام 9خمیر در روغن پف می‌کند و گرد میشود .
  • گام 10با قاشق لگیمات ها را در روغن حرکت دهید تا یکدست سرخ شود.
  • گام 11 سپس دو سه ثانیه روی دستمال کاغذی بگذارید تا روغنش گرفته شود و بعد در شربت ولرم بندازید.
  • گام 12در نهایت در صافی بگذارید تا شربت اضافیش برود .
  • گام 13شربت_بار:
  • گام 14یک و یک چهارم پیمانه شکر را با نصف پیمانه مخلوط آب و گلاب و یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده و نوک قاشق چایخوری جوهر لیمو را روی حرارت خیلی کم مخلوط کنید.
  • گام 15وقتی که شکر خوب حل شد یک قاشق غذاخوری سرپر گلوکز اضافه و حرارت را بیشتر کنید تا بجوش آید.
  • گام 16بگذارید دو دقیقه بجوشد .
  • گام 17در نهایت حرارت را خاموش کرده و دربش را بگذارید تا ولرم شود.

مواد لازم:

  • آرد سفید : یک ونیم پیمانه(۱۹۰گرم)
  • پودر نشاسته : یک سوم پیمانه
  • شیر خشک : دو قاشق غذاخوری(یک پنجم پیمانه)اگر نداشتید بجاش یک قاشق غذاخوری آرد بریزید
  • پودر مخمر : یک قاشق مرباخوری سرصاف
  • روغن مایع : ۴ قاشق غذاخوری
  • شربت بار یا عسل یا شکر : یک قاشق غذاخوری
  • آب ولرم : سه چهارم پیمانه (۱/۲ پیمانه+ یک چهارم پیمانه)
  • تخم مرغ متوسط : یک عدد
  • وانیل : نوک قاشق چایخوری
  • نمک : نوک قاشق چایخوری
  • مواد لازم برای شربت:
  • شکر: 1 و 1/4 پیمانه
  • آب : 1/4 پیمانه
  • گلاب: 1/4 پیمانه
  • زعفران دم کرده : یک قاشق غذاخوری
  • جوهرلیمو : نوک قاشق چایخوری
  • گلوکز : یک قاشق غذاخوری

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir