توضیحات
شَلمین یک غذای کردی است که برای تهیه آن از چیزی شبیه به ترخینه در آن استفاده می کنند با این تفاوت که نام آن شَلَم می باشد. شلم از برگ های شلغم همراه بلغور و انگور قرمز تهیه می شود. (تکه های شَلم به صورت سنتی و توسط افراد قدیمی درست می شود).
طرز تهیه شلم به این صورت است که ابتدا برگ و سر شلغم را خرد کرده و در دیگ بزرگی میپزند. گندم را نیز شسته و بلغور میکنند. سپس بلغور را میپزند و آن را روی حصیر میریزند، تا آبکش شود(اب اضافه آن از بین برود و تقریبا خشک شود). سپس چالهای را آماده کرده و بلغور پخته شده را چنگ زده و در چاله میریزند، برای هر مقدار معین، کاسهای از آب و دانه شلغم را با یک کاسه آب انار مخلوط کرده در چاله میریزند و تا دو هفته در چاله از آن مراقبت مینمایند.زمانیکه ترش مزه شد، مانند ترخینه آن را خشک کرده و در زمستان آن را مصرف میکنند.
شلمین در واقع نوعی آش است که ماده اصلی پخت این غذا همان شلم است که امروزه آماده آن را در مغازه ها می توانید پیدا کنید .
در این قسمت شما می توانید با دوینه(ترخینه) و دانه کولانه نیز آشنا شوید.