منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
شَلمین
  • شَلمین
  • شَلمین
  • شَلمین
شَلمین
  • شَلمین
  • شَلمین
  • شَلمین
شَلمین
  • شَلمین
  • شَلمین
  • شَلمین

توضیحات

شَلمین یک غذای کردی است که برای تهیه آن از چیزی شبیه به ترخینه در آن استفاده می کنند با این تفاوت که نام آن شَلَم می باشد. شلم از برگ های شلغم همراه بلغور و انگور قرمز تهیه می شود. (تکه های شَلم به صورت سنتی و توسط افراد قدیمی درست می شود).
طرز تهیه شلم به این صورت است که ابتدا برگ و سر شلغم را خرد کرده و در دیگ بزرگی می‌پزند. گندم را نیز شسته و بلغور می‌کنند. سپس بلغور را می‌پزند و آن را روی حصیر می‌ریزند، تا آبکش شود(اب اضافه آن از بین برود و تقریبا خشک شود). سپس چاله‌ای را آماده ‌کرده و بلغور پخته شده را چنگ زده و در چاله می‌ریزند، برای هر مقدار معین، کاسه‌ای از آب و دانه شلغم را با یک کاسه آب انار مخلوط کرده در چاله می‌ریزند و تا دو هفته در چاله از آن مراقبت می‌نمایند.زمانیکه ترش مزه شد، مانند ترخینه آن را خشک کرده و در زمستان آن را مصرف می‌کنند.
شلمین در واقع نوعی آش است که ماده اصلی پخت این غذا همان شلم است که امروزه آماده آن را در مغازه ها می توانید پیدا کنید .

در این قسمت شما می توانید با دوینه(ترخینه) و دانه کولانه نیز آشنا شوید.

مراحل:

  • گام 1شلم آماده شده را به مدت چند ساعت در آب خیس می کنیم.
  • گام 2پس از آنکه به مقدار لازم خیس خورد و باز شد آن را در قابلمه ریخته و روی شعله قرار می دهیم.
  • گام 3سپس با حبوبات خیس خورده و از قبل پخته شده (نخود و عدس) را به شلم ها اضافه می کنیم.
  • گام 4در ادامه گوشت و پیاز را تفت داده و پس از آنکه رنگ گوشت عوض شد به مواد قبلی اضافه می کنیم.
  • گام 5در نیمه های پخت مغز گردو، برگه زردآلو و کشمش را هم به آن اضافه می کنیم.
  • گام 6در نهایت همه مواد را با هم خوب مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم تا به آرامی پخته شود و جا بیفتد.

مواد لازم:

  • شلم آماده خشک : 4 تکه بزرگ(400 گرم)
  • نخود : 1 پیمانه
  • عدس : 1 پیمانه
  • مغز گردو: نصف پیمانه
  • گوشت گوسفندی با استخوان(سردست): 500 گرم
  • پیاز متوسط : 1 عدد
  • برگه زردآلو : 250 گرم
  • روغن : به مقدار لازم
  • نمک : به مقدار لازم
  • کشمش :به مقدار لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir