منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
شله زرد
  • شله زرد
  • شله زرد
  • شله زرد
شله زرد
  • شله زرد
  • شله زرد
  • شله زرد
شله زرد
  • شله زرد
  • شله زرد
  • شله زرد

توضیحات

شله زرد یکی از سنتی ترین دسرهای ایران است که معمولا در ایام و اعیاد مختلف تهیه می شود و طرفداران زیادی نیز دارد.شله زرد به دلیل وجود رنگ زرد و زعفران آن شهرت دارد.این دسر به خصوص در ایام ماه مبارک رمضان طرفداران خاصی دارد و اکثراً در سفره های افطار خود از این دسر خوشمزه و مقوی استفاده می کنند.شله زرد در واقع از ترکیباتی همچون برنج ، زعفران ، دارچین ، بادام ، هل و گلاب تشکیل شده است که هر کدام از این مواد غذایی به تنهایی دارای خاصیت های فراوان می باشند حال تصور کنید که این مواد همگی در یک دسر جمع شوند که در این صورت باعث می شوند یک وعده غذایی بسیار مفید و انرژی زا را به بدن تزریق کنند.در مورد خواص هر یک از این مواد می توانیم به اختصار برایتان توضیح دهیم تا متوجه شوید که هر کدام چه مزایا و چه معایبی را برای بدن دارند.برنج : معمولا قبل از پختن شله‌زرد برنج را خیسانده و بعد از آن به مدت طولانی می‌پزیم که این امر سبب از بین رفتن بخش زیادی از ویتامین‌های موجود در این غله از جمله ویتامین B می‌شود ولی در عین حال منبع خوبی برای تامین کربوهیدرات مورد نیاز بدن است. گلاب : در مورد خواص گلاب موجود در شله‌زرد نیز باید گفت گلاب جزء عرقیات خاص ایرانی است که خاصیت نشاط‌آوری دارد و استنشاق بوی آن سبب افزایش فشار خون می‌شود. هل : نیز به نوعی یک اکسپکتورانت طبیعی است که خاصیت ضد عفونی‌کننده و ضد خفگی دارد. زعفران : یکی دیگر از موادی است که به عنوان طعم‌دهنده در شله‌زرد استفاده می‌شود اما نباید فراموش کرد که زعفران خاصیت آرامش‌بخشی و نشاط‌آوری آن اثبات شده به شرط آنکه بیش از حد مجاز یعنی نهایتا سه گرم در روز مصرف نشود. البته این مقدار برای زنان باردار نهایتا یک گرم توصیه می‌شود چرا که مصرف زیاد زعفران منجر به سقط جنین در زنان باردار و خونریزی لثه می‌شود. دارچین : در خصوص استفاده از دارچین در شله‌زرد باید گفت که این ادویه برای کنترل قند خون بسیار مفید است .تحقیقات نشان داده که علاوه بر این دارچین سطح چربی خون به ویژه تری‌گلیسیرید را کاهش می‌دهد و برای ثابت نگه‌داشتن وزن بسیار مفید است. شکر : یکی از مواد اصلی موجود در شله‌زرد است که معمولا خانواده‌ها به مقدار زیادی از آن در شله‌زرد می‌ریزند در حالی که به ازای هر یک گرم شکر چهارکیلو کالری باید در نظر گرفت و خوردن زیاد شله‌زرد را به افراد دیابتی و آنهایی که تنگی عروق قلب دارند توصیه نمی‌کنیم. کره : در مورد کره موجود در شله‌زرد نیز نکته‌ی شایان ذکر آنست که به دلیل عطر و بوی کره‌ی حیوانی معمولا افراد ترجیح می‌دهند تا به مقدار زیادی از این ماده در شله‌زرد استفاده کنند و در این باره باید گفت که کره حاوی ویتامین A و D است.از انواع دسرهای دیگر مخصوص ماه رمضان می توان به : شیر برنج ،خاگینه ، شعریه و حلوا سیاه اشاره کرد.

خرید مواد اولیه این غذا از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1برای پخت شله زرد ابتدا باید برنج را از شب قبل خیس کنید.
  • گام 2برای این‌کار می‌توانید برنج ایرانی معطر را در گلاب خیس دهید تا عطر بهتری داشته باشد.
  • گام 3روز بعد یک پیمانه برنج را با هفت پیمانه آب روی حرارت قرار دهید. (برای تهیه شله زرد، به ازای هر پیمانه برنج شما به 7 پیمانه آب نیاز دارید).
  • گام 4وقتی آب به جوش آمد، حرارت را خیلی خیلی ملایم کنید تا برنج به آرامی پخته و به اصطلاح وا برود و دانه‌های آن کاملا شکفته و نرم شوند.
  • گام 5زعفران را در هاون ساییده و دم کنید و کنار بگذارید.
  • گام 6وقتی آب برنج کم شد و دانه‌های برنج له شدند، زعفران دم‌کرده غلیظ را داخل برنج‌ها بریزید.
  • گام 7حالا شکر را کم‌کم اضافه کنید و در صورتی که به میزان دلخواه‌تان رسید دست نگه‌دارید و به عبارتی، تمام شکر را اضافه نکنید. اما در کل میزان شیرینی شله زرد کاملا سلیقه‌ای است.
  • گام 8وقتی برنج با شکر پخت و به غلظت رسید، گلاب را اضافه کنید.
  • گام 9پس از اضافه کردن گلاب هل را اضافه کنید.بهتر است هل را نیز دم کرده و عصاره آن را در شله زرد بریزد و یا اگر نه می توانید آن به صورت درسته فقط مقداری باز کرده و داخل قابلمه بیندازید تا عطرش پخش شود و قبل از پایان پخت از قابلمه بیرون آورید.چون تنها عطر هل مورد نیاز است.)
  • گام 10پس از 10 دقیقه، کره را نیز اضافه کرده و در تمام این مدت، شله زرد را هم بزنید تا ته نگیرد.
  • گام 11در آخر خلال بادام را اضافه کرده و در ظرف را ببندید و زیر قابلمه شعله پخش‌کن قرار داده و حدود 20 دقیقه صبر کنید تا شله زرد با حرارت بسیار ملایم دم بکشد و جا بیفتد.

مواد لازم:

  • برنج نیم دانه ایرانی : ۱ پیمانه
  • شکر : ۳ پیمانه
  • خلال بادام : ۳/۴ پیمانه یا ۵۰ گرم
  • زعفران دم کرده : به میزان لازم
  • آب : ۷_۸ پیمانه
  • کره : ۵۰ گرم
  • گلاب : ۱/۲ لیوان
  • هل ساییده : ۱/۲ قاشق چایخوری

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir