منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
شعریه
  • شعریه
  • شعریه
  • شعریه
  • شعریه
  • شعریه
شعریه
  • شعریه
  • شعریه
  • شعریه
  • شعریه
  • شعریه
شعریه
  • شعریه
  • شعریه
  • شعریه
  • شعریه
  • شعریه
شعریه
  • شعریه
  • شعریه
  • شعریه
  • شعریه
  • شعریه
شعریه
  • شعریه
  • شعریه
  • شعریه
  • شعریه
  • شعریه

توضیحات

شعریه یک نوع دسر جنوبی است که در خوزستان تهیه می شود .این دسر در کشورهای عربی نیز بسیار پرطرفدار است و در واقع برگرفته از کشورهای حاشیه خلیج فارس می باشد. دسر شعریه در ایام ماه مبارک رمضان بسیار تهیه می شود .همان طور که در بیشتر شهر های ایران در ماه رمضان از زولبیا و بامیه استفاده می شود در کشورهای عربی و خزوستان نیز شعریه زیاد استفاده می شود.البته نام دیگر این دسر شعیریه نیز می باشد.

این دسر از نوعی رشته تهیه می شود که به آن رشته پاکستانی نیز گفته می شود.در حال حاضر این رشته را می توانید از سوپرمارکت های بزرگ و فروشگاه های بزرگ تهیه کنید.مواد به کار رفته در این دسر بسیار گرم و مقوی هستند پس حتما توجه داشته باشید که آن را به اندازه مصرف کنید تا برایتان مشکل ساز نشود.دسر شعریه را به چندین مدل تهیه می کنند یا آن را به صورت قالبی تهیه کرده و مصرف می کنند یا آنها را تکه تکه کرده و شکل داده و سپس مورد استفاده قرار می دهند.

یکی از موادی که در شعریه مورد استفاده قرار می گیرد پودر هل است . پودر هل در واقع همان هل است که در بسیاری از دسرهای ایرانیان مورد استفاده قرار میگیرد.شما می توانید به راحتی خود دانه هل را در خانه به پودر هل تبدیل کنید.برای این کار می توانید از دو روش استفاده کنید.اول اینکه از آسیاب های کوچک برای این کار استفاده کنید دانه هل را در آن انداخته و دستگاه را روشن کنید بعد از چد ثانیه هل تبدیل به پودر شده است راه دیگر با استفاده از وردنه است که می توانید با استفاده از آن هل را له کرده و به راحتی پودر کنید.ادویه هل به عنوان یکی از قدیمی ترین طعم دهنده ها خود را در انواع چای و دمنوش های گیاهی یا درون انواع کیک ها و شیرینی ها جای داده تا بتواند به عنوان یک طعم دهنده ی سنتی در لیست ادویه جات ایرانی جای گیرد.

از انواع دیگر دسر سنتی می توان به : رشته خوشکار ، دیگچه مشهدی ، بسبوسه مصری و توپک خرما و سویق اشاره کرد.

مراحل:

  • گام 1ابتدا یک بسته رشته مخصوص شعیریه یا همان رشته عربی را قبل از باز کردن با کمک دست فشار دهید تا رشته ها شکسته و خرد شوند. هرچه رشته ها بیشتر خرد شوند بافت باقلوا رشته ای عربی بهتر می شود.
  • گام 2سپس درون تابه ای کره را حرارت داده تا ذوب شود.
  • گام 3حالا رشته ها را از بسته خارج کرده درون تابه بریزید و تفت دهید.
  • گام 4زعفران دم کرده و پودر هل را به درون تابه اضافه کنید.
  • گام 5مراقب باشید تا رشته ها نسوزند.
  • گام 6فقط تا حدی تفت داده شوند که کمی تغییر رنگ داده و طلایی تر شوند (رنگ خود رشته ها تیره است).
  • گام 7پس از گذشت حدود 10 دقیقه از تفت خوردن رشته ها و طعم گرفتن با کره و زعفران، حالا در این مرحله شیر عسلی را به درون تابه اضافه کنید.
  • گام 8در دستور گفته شده که ½ مقدار شیر عسلی را اضافه کنید. اما میزان آن بنا به سلیقه شما می تواند متغیر باشد. هرچه این مقدار بیشتر باشد، باقلوا شیرین تر شده و بافت نرم تری خواهد داشت.
  • گام 9رشته ها را همراه با شیر عسلی کمی تفت دهید و به سرعت مخلوط کنید.
  • گام 10در حین حرارت دادن شیر عسلی رقیق است، اما هرچه روی حرارت بماند به مرور سفت خواهد شد.
  • گام 11بنابراین پس از اضافه کردن شیر عسلی، نباید زیاد روی شعله بماند. حدود 5 دقیقه کافی می باشد.
  • گام 12گلاب را به مواد اضافه کنید هم بزنید تا طعم آن به خورد مواد برود.
  • گام 13سپس زیر حرارت را خاموش کنید.
  • گام 14با شعله خاموش مواد را تفت داده و هم بزنید تا رشته ها خوب و کامل آغشته به شیر عسلی شوند.
  • گام 15یک برش فویل آلومینیومی را بر روی سطح صافی قرار دهید.
  • گام 16آن را با کمی روغن یا کره چرب کنید.
  • گام 17مواد رشته شعیریه را روی تمام سطح فویل پهن کنید.
  • گام 18با کمک پشت قاشق آن را صاف کنید.
  • گام 19حالا مغزها(ترکیب شده و یا انتخابی) روی رشته ها بریزید.
  • گام 20سپس رشته ها را همراه با فویل رول کنید.
  • گام 21رول بسته شده را درون یخچال برای مدت حداقل 5 ساعت قرار دهید تا خودش را بگیرد.
  • گام 22پس از گذشت این زمان، باقلوا رولی را از یخچال خارج کرده، فویل را از آن جدا کرده و برش بزنید.
  • گام 23باقلوا شعریه شما آماده است.
  • گام 24می توانید شهدی با شکر، آب و گلاب و در صورت تمایل کمی زعفران، برای روی باقلوا تهیه کنید.
  • گام 25پس از برش زدن شهد را رومال کرده و با مغزها تزئین کنید.
  • گام 26در این صورت باقلوا شعریه با شهد لذیذی خواهید داشت. این دسر لذیذ را می توانید در کنار چای نوش جان کرده و لذت ببرید.

مواد لازم:

  • رشته شعیریه : 1 بسته
  • شیر عسلی : ½ قوطی(بسته بندی)
  • مغزها(سلیقه ای) گردو،پسته،بادام : 200 گرم
  • کره : 50 گرم
  • پودر هل : ¼ قاشق چایخوری
  • گلاب(اختیاری) : 1 قاشق غذاخوری
  • زعفران(اختیاری) : 1 قاشق غذاخوری

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir