منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
دوینه( ترخینه)
  • دوینه( ترخینه)
  • دوینه( ترخینه)
  • دوینه( ترخینه)
دوینه( ترخینه)
  • دوینه( ترخینه)
  • دوینه( ترخینه)
  • دوینه( ترخینه)
دوینه( ترخینه)
  • دوینه( ترخینه)
  • دوینه( ترخینه)
  • دوینه( ترخینه)

توضیحات

دوینه( ترخینه) از غذاهای سنتی استان کردستان است.دوینه یا ترخینه را بیش تر در زمستان می خورند و مواد اصلی آن را در بهار و تابستان فراهم می کنند. برای تهیه این خوراک ابتدا گندم را تمیز می شویند، سپس آن را می پزند و پس از پختن آن را خشک می کنند. سپس بلغور را آسیاب می کنند. ازچندی قبل دوغ را در مشک می ریزند تا آبش گرفته شود. پس از آن با بلغور مخلوط کرده و به صورت گلوله هایی درمی آورند و آن ها را در مقابل آفتاب خشک می کنند. از خشک شده آن در زمستان هم به صورت غذا با روغن استفاده می کنند و هم در آب خیسانده و از دوغ آن استفاده می کنند. اگر کسی سرماخوردگی داشته باشد، به او ترخینه می دهند.
آش ترخینه انواع مختلفی دارد که از جمله آش ترخینه شیر استان قم و آش ترخینه استان ایلام مواردی از این قیبل است.

مراحل:

  • گام 1قطعات خیس خورده دوینه را همراه آب روی شعله می گذاریم تا بپزد.
  • گام 2سیر و پیاز را در روغن تفت می دهیم.
  • گام 3نعنا و زردچوبه را هم به آن اضافه می کنیم و در غذا می ریزیم و می گذاریم بجوشد و کامل پخته شود.

مواد لازم:

  • دوینه آماده خشک : 4 تکه بزرگ( 500-400 گرم)
  • روغن : به مقدار لازم
  • زردچوبه : به مقدار لازم
  • نعنا خشک : به مقدار لازم
  • پیاز : 2 عدد
  • سیر : 2 عدد

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir