منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
خرش حلوا
  • خرش حلوا
  • خرش حلوا
  • خرش حلوا
خرش حلوا
  • خرش حلوا
  • خرش حلوا
  • خرش حلوا
خرش حلوا
  • خرش حلوا
  • خرش حلوا
  • خرش حلوا

توضیحات

خرش حلوا یکی از حلوا های بسیار خوشمزه استان گیلان محسوب میشود. این حلوای محلی مخصوص ایام عید نوروز است. خرش یکی از انواع پونه وحشی است اما عطر آن با پونه تفاوت دارد. برای اینکه آرد حلوا گلوله نشود بهتر است یک بار پیش از تفت دادن آرد و یک بار هم پس از آن آرد را الک کنید. به این ترتیب دیگر آرد گلوله نخواهد شد. دلیل اینکه پیش از اضافه کردن روغن به آرد آن را تفت میدهیم اینست که رنگ آن تغییر کند. اما برای اینکه حلوای روشن تری داشته باشید میتوانید زمان تفت دادن آرد را کاهش دهید. همیشه دقت کنید که تا زمانیکه حلوا هنوز داغ است شیرینی آن زیادتر از چیزی که هست بنظر میرسد. توجه به این نکته بسیار مهم است. بهتر است به جای افزودن شکر به صورت مستقیم ابتدا شهد درست کنید و سپس شهد را به حلوا اضافه کنید. برای تهیه شهد مقداری آب و شکر را با هم روی حرارت قرار داده و اجازه دهید تا خوب با هم ترکیب شوند. حتما دقت کنید تا زمانیکه شهد گرم است آنرا به حلوا اضافه کنید. اگر روغن حلوا کم باشد سبب میشود که پس از پخت ترک بخورد و زیاد بودن روغن حلوا هم باعث میشود روغن روی سطح آن جمع شده و ظاهر نامناسبی پیدا کند. بنابراین توجه به این نکته که میزان استفاده از مواد حلوا درست باشد بسیار مهم است. اگر روغن حلوا زیاد شد میتوانید مقداری آرد و شهد اضافه کنید تا تعادل بین آنها برقرار شود. هنگام افزودن شهد به آرد نیازی نیست که آرد روی حرارت باشد. پس از تغییر رنگ آرد آن را از روی حرارت بردارید و به آرامی شهد را به آن اضافه کنید و مدام هم بزنید تا آرد گلوله نشود و حلوا بصورت یکدست در بیاید. حتما پس از سرد شدن حلوا آنرا برش دهید زیرا تا وقتی حلوا گرم است به درستی شکل نمی گیرد.از انواع دیگر دسرها و شیرینی های ایرانی می توان به حلوا سیاه ، شعریه ، حلوا خرما و نان نخودچی اشاره کرد.

مراحل:

  • گام 1ابتدا خرش را بشویید و خوب خرد کنید.
  • گام 2سپس خرش خرد شده را روی حرارت ملایم کمی در روغن تفت دهید.
  • گام 3در ظرفی جداگانه آرد را روی حرارت ملایم بقدری تفت دهید که طلایی رنگ شود.
  • گام 4پس از تفت دادن آرد حتما آنرا الک کنید.
  • گام 5در یک ظرف جدا روغن جامد را روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب شود.
  • گام 6پس از آب شدن روغن ، شکر و آرد را به آن اضافه کنید و بخوبی ورز دهید تا کاملا یکدست شوند.
  • گام 7مواد را به دو بخش تقسیم کنید. یک بخش را در سینی بریزید و بخش دیگر را با خرش هایی که از قبل در روغن تفت داده ایم مخلوط میکنیم.
  • گام 8حلوای مخلوط شده با خرش را روی مواد قبلی ریخته و میگذاریم تا سرد شوند.
  • گام 9سپس حلوا را برش زده و در ظرف میچینیم.

مواد لازم:

  • آرد شیرینی پزی : 1 کیلوگرم
  • پودر قند : نیم کیلوگرم
  • روغن جامد : نیم کیلوگرم
  • خرش : به مقدار لازم(یک نوع سبزی گیلانی است).

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir