منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
حلیم گندم
  • حلیم گندم
  • حلیم گندم
  • حلیم گندم
  • حلیم گندم
حلیم گندم
  • حلیم گندم
  • حلیم گندم
  • حلیم گندم
  • حلیم گندم
حلیم گندم
  • حلیم گندم
  • حلیم گندم
  • حلیم گندم
  • حلیم گندم
حلیم گندم
  • حلیم گندم
  • حلیم گندم
  • حلیم گندم
  • حلیم گندم

توضیحات

حلیم گندم را به جرات میتوان از خوشمزه ترین صبحانه های جهان دانست.این غذای خوشمزه علاوه بر اینکه در ایام سال و در روزهای مختلف سال طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است در ماه مبارک رمضان نیز تقریبا پایه ثابت سفره های افطار مردم نیز می باشد.حلیم یکی از غذاهای خاص منطقه خاورمیانه است که معمولا با گندم و گوشت تهیه می شود.حلیم معمولا انواع مختلفی دارد مانند : حلیم بادمجان ، حلیم بوقلمون ، حلیم گندم با مرغ ،حلیم عدس و … . در اینجا می خواهیم حلیم گندم را برای شما آموزش دهیم.در زمان های قدیم تهیه حلیم به راحتی انجام نمی شده و با مشقت های زیادی همراه بوده است.به دلیل نبود امکانات و نبود دیگ های مناسب تهیه این غذا نیاز به صبر و حوصله و تلاش زیادی داشته است.به همین علت نام این غذا را حلیم گذاشته اند که به معنی صبر و شکیبایی می باشد.حلیم از ریشه حلم به معنی بردباری گرفته شده است.معمولا برای طعم دادن به حلیم عده ای از شکر و عده ای دیگر از نمک استفاده می کنند و این موضوع که کدام حلیم را خوشمزه می کند بسیار سلیقه ایست.ولی از هر کدام که می خواهید استفاده کنید توجه داشته باشید که بیش از حد ریخته نشود تا طعم اصلی غذا را بتوانید احساس کنید.حلیم یک غذای پرکالری محسوب می‌شود. ۱۰۰ گرم حلیم۱۹۰ کالری انرژی دارد و حاوی ۶ گرم پروتئین، ۱۰ گرم چربی، ۲۰ گرم کربوهیدرات، ۱ میلی‌گرم آهن و ۹ میلی‌گرم کلسیم است.حلیم به دلیل داشتن گندم، علاوه بر خاصیت سیرکنندگی بالا منبع بسیار خوب روی، منیزیم، آهن و نیاسین است. البته اگر در تهیه این غذا از گندم سبوس‌دار که فیبر زیادی دارد استفاده شود، در بهبود برخی از بیماری‌های دستگاه گوارش، سرطان روده و سینه نیز موثر خواهد بود.فیبر موجود در گندم سبوس‌دار با کاهش کلسترول خون، کاهش فشارخون، کنترل قندخون و کاهش احتمال لخته شدن خون باعث سلامت بهتر قلب و کاهش بیماری‌های قلبی می‌شود. همچنین برای پیشگیری از یبوست و سرطان مثل سرطان روده بزرگ مفیداست.

مراحل:

  • گام 1ابتدا گندم را 5 تا 7 ساعت در آب خیس کنید و بگذارید تا خوب آب جذبش شود. به این صورت مدت طبخ کاهش میابد.
  • گام 2گوشت را همراه با 2 لیوان آب داخل قابلمه کوچکی قرار دهید.
  • گام 3پیاز را پوست کرده و به 4 قسمت تقسیم کنید و داخل گوشت بریزید ، زردچوبه را هم اضافه کنید و شعله اجاق را روی درجه ملایم قرار دهید.
  • گام 4اجازه دهید تا گوشت خوب بپزد و وقتی گوشت پخت آنرا خوب خرد یا رشته رشته کنید.
  • گام 5گندم را با یک لیتر آب در قابلمه دیگری بریزید و روی اجاق بگذارید و با شعله ملایم آنقدر بپزید تا نرم شود و دانه های آن له شوند.
  • گام 6دقت کنید ته نگیرد هر از چند دقیقه‌ای آنرا هم بزنید.
  • گام 7اگر قبل از نرم شدن گندم آب آن رو به اتمام گذاشت کمی آب گرم به آن بیفزاید.
  • گام 8دقت کنید که گندم باید خوب نرم شود و دانه های آن بصورت پوره نرم شوند . (اگر می خواهید حلیم بدون گلوله داشته باشید می توانید پس از پخت گندم آن را چرخ کنید تا یک دست شود سپس با گوشت مخلوط کنید.)
  • گام 9اگر گندم با پوست مصرف کرده‌اید حالا باید پوست آنرا با کمک یک آبکش جدا کنید ، حالا گندم نرم شده را که تقریبا به صورت مایع سفتی در آمده با گوشتی که قبلا اماده کرده اید مخلوط کنید و با حرارت بسیار ملایم بگذارید غلیظ شود.
  • گام 10دقت کنید در این مرحله حتما باید حلیم را زیر نظر داشته باشید تا ته نگیرد. حلیم باید نه زیاد سفت و نه زیاد شل و ابکی باشد ، چیزی مابین این حالت مد نظر میباشد.
  • گام 11پس از آماده شدن حلیم و در زمان مصرف روی آن را با دارچین ، روغن حیوانی یا کره داغ و شکر تزئین کنید ، البته بعضی ها حلیم را با نمک و ابلیمو نیز مصرف میکنند که میتوان بنابر سلیقه و عادت غذایی هر شخص حلیم را تزئین نمود.

مواد لازم:

  • گندم : 300 گرم
  • گوشت : 300 گرم
  • پياز : 1 عدد
  • زردچوبه : نصف قاشق چایخوری
  • نمک : 1 قاشق چایخوری
  • روغن يا کره : مقدار لازم
  • آب : 10 لیوان
  • شکر : به مقدار لازم
  • دارچين : به مقدار لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir