توضیحات
حلیم ماهی یکی دیگر از غذاهای محلی استان فارس است .در نگاه اول به این غذا فکر می کنید که می خواهید حلیم بخورید اما پس از کمی دقت متوجه می شوید که این یک غذای مجزا از حلیم است و تفاوت زیادی با غذای مورد نظر شما دارد در این غذا از ماهی استفاده می شود اما به دلیل اینکه در طبخ این غذا از گندم استفاده شده است به حلیم ماهی معروف است .شبیه این غذا را مردم بوشهر و دیگر مردم مناطق جنوب ایران نیز درست می کنند اما با کمی تغییرات.
ماهی ماده غذایی مفیدی است که در مناطق شمالی و جنوبی کشورمان یعنی مناطقی که در کنار دریا واقع شدهاند، جزو مواد اصلی و اساسی برنامه غذایی مردم این مناطق محسوب میشود.ماهی دارای ارزش تغذیه ای بسیار بالایی است و اکثر مواد مغذی مفید و ضروری برای انسان را به تنهایی داراست. ولی ویژگی مخصوص ماهی که آن را بین سایر مواد غذایی خاص کرده است، نوع چربی موجود در آن است.جالب است بدانیم که چربی موجود در بافتهای ماهی و آبزیان تنها موجب افزایش کلسترول و سایر چربیهای نامطلوب خون و عوارض قلبی و عروق کمک مؤثری نیز میکند. ماهی از منابع بسیار خوب پروتئین محسوب میشود. پروتئین موجود در ماهی از نظر کمیت و کیفیت قابل توجه است، بدین معنی که پروتئین موجود در ماهی به شکلی است که به آسانی در دستگاه گوارش هضم و جذب میشود و به طور تقریبا کامل در بدن به مصرف میرسد.ماهی یکی از منابع خوب آهن است و آهن در خونسازی و همچنین در حفظ مقاومت بدن در برابر میکروبها نقش مهمیبه عهده دارد. آهن موجود در ماهی به گونهای است که جذب آن در دستگاه گوارش آسان بوده و به خوبی در بدن به مصرف میرسد. علاوه بر آن آهن موجود در ماهی، جذب آهن منابع گیاهی را هم افزایش میدهد بنابراین نقش مهمیدر پیشگیری از کم خونی ناشی از فقر آهن به عهده دارد.