ترش آبک از غذاهای سنتی استان قم است.در این غذا از کشک و گردو استفاده می شود و طعم تقریبا ترش و ملسی دارد.از محتویات این غذا می توان به آلو ترش و برگه ترش نیز اشاره کرد.
استفاده از انواع جوانه زده حبوبات علاوه بر پیشگیری از نفخ و ناراحتی های گوارشی میزان دسترسی به مواد مغذی را چندین برابر می کند.
از آن جا که جوانه زدن تا حدودی ترکیبات نفخ ای حبوبات را کاهش می دهد ، افرادی که با خوردن کمی حبوبات نفخ می کنند ، می توانند از انواع جوانه زده آن استفاده کنند.
حبوبات را حداقل 6 تا 8 ساعت قبل از مصرف خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.
حبوبات را قبل از اضافه کردن به غذا حتما جداگانه بپزید.
به جای سرخ کردن پیاز ، آن را تفت دهید.
از کشک پاستوریزه ، کم چرب و کم نمک استفاده کنید.
این غذا وعده مناسبی برای شام می باشد.
گردو حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است و مصرف آن فرد را در برابر حمله قلبی محافظت می کند. هم چنین باعث رشد و تکامل مغز و سیستم عصبی جنین و افزایش بهره ی هوشی کودکان می گردد.
دانسیته ی انرژی این غذا بالاست و تقریبا ۴۵% کالری مورد نیاز یک فرد بزرگسال را تأمین می کند و در نتیجه مصرفی این غذا به افرادی که اضافه وزن دارند ، کم تر توصیه می شود.
این غذا منبع غنی از آهن است و ۹۲ % نیاز روزانه یک فرد بزرگسال به آهن و ۴۲ % نیاز روزانه به روی را تأمین می کند. همچنین به علت وجود برگه و آلو ترش از منابع ویتامین c هستند، سبب افزایش زیست دسترسی و کارایی جذب آهن غیرهم نیز می شود.
این غذا ۵۶ % نیاز روزانه به پروتئین را در یک فرد بزرگسال تأمین می کند و با توجه به محتوای انرژی بالا برای افراد دچار سوء تغذیه پروتئین - انرژی بسیار مفید است.