ترخینه یا کشکنه دشتی

آش و حلیم , شام ,
منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
ترخینه یا کشکنه دشتی
  • ترخینه یا کشکنه دشتی

توضیحات

اهالی دشتی غذای کشکنه ماهی را در فصل تابستان پس از چین خرما به همراه کاکل یا منگگ تازه و نان محلی می خوردند.برای تهیه غذای کشکنه ماهی ابتدا بایستی کشکنه مورد نیاز را فراهم کرد

خرید مواد اولیه این غذا از دیجی کالا

مراحل:

  • روش تهیه ماده خشک اولیه :
  • گام 1للک و ماست را مخلوط کرده به شکل خمیری شل درآوردهمی گذاریم حداقل 2 روز در دمای اتاق باقی بماند و تخمیر گردد.وقتی خمیر کمی ورآمد آن را به شکل چانه درآورده به اندازه کف دست پهن می کنیم و در آفتاب خشک می کنیم.این ماده خشک حداقل تا یک سال قابل نگهداری است.
  • روش پخت :
  • گام 1ابتدا ماده خشک را کوبیده پودر می کنیم و1 تا 2 ساعت در آب خیس می کنیم.
  • گام 2ماهی را آبپز کره و خار(تیغ) های آن را می گیریم.
  • گام 3در قابلمه کمی پیاز خرد کرده تفت می دهیم و ماهی را که از قبل پخته و خارکش کرده ا یم اضافه کرده کمی تفت می دهیم .
  • گام 4سپس زردچوبه و فلفل به همراه مواد خیس خورده(در قسمت بالا گفته شد) و کمی آب به ماهی اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم.
  • گام 5زمان پخت تا موقعی ادامه می یابد که یک مخلوط یکنواخت و جاافتاده به دست آید.
  • گام 6در نهایت هنگام مصرف می توان کمی نمک به آن اضافه کرد.

مواد لازم:

  • مواد لازم جهت کشکنه خشک :
  • ماست : 1 لیوان
  • للک: نصف لیوان
  • مواد لازم :
  • ماهی : 1 کیلوگرم
  • پیاز متوسط : دو عدد
  • روغن : نصف قاشق غذاخوری (به مقدار کم)
  • فلفل : یک قاشق چای خوری
  • زردچوبه : یک قاشق چایخوری
  • نمک : به مقدار دلخواه
  • آب : 2 تا 3 لیوان

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir