توضیحات
آش گندم، یکی از انواع آش های سنتی استان زنجان می باشد که خواص بسیاری دارد. این آش یک غذای ساده و مقوی است که به عنوان پیش غذا و مخصوصاً عصرانه نیز سرو می شود. محبوبیت این آش در میان مردم شهرهای دیگر نیز بسیار بالا بوده و حتی به عنوان شام سبک برای افرادی که رژیم دارند نیز سزو می شود.
شباهت این آش تقریبا به آش گندم استان یزد نیز بسیار نزدیک است. در واقع تفاوت این دستور پخت با دستور پخت آش گندم یزد به استفاده از گوشت برمی گردد. در این رسپی در کنار سبزیجات معطر و بخصوص حبوبات، از گوشت گوسفندی نیز در طبخ استفاده می کنند که طعم آش را بسیار لذیذ می کند و مقوی و سلامت آن را دوچندان خواهد کرد.
آش گندم از مواد اولیه ساده چون گندم و به خصوص انواع حبوبات مختلف طبخ می شود که هر یک از این مواد اولیه سالم، ده ها خاصیت و فایده را برای سلامتی بدن به دنبال خواهد داشت. این آش همچنین به دلیل مقوی و سبک بودن، یک غذای عالی و مفید برای کودکان و نوجوانان می باشد که در سن رشد هستند.
این آش سنتی و قدیمی ایرانی با سبزیجات معطرش، جزو غذاهای محبوب برای طرفداران غذاهای گیاهی و رژیمی می باشد. در واقع به دلیل دستور پخت ساده و سبک این آش جزو بهترین خوراک برای عصرانه و به خصوص وعده غذایی شام می باشد که شما را برای زمان طولانی سیر نگه می دارد. از این رو هم یک غذای سالم و خوشمزه با دستور پخت راحت طبخ می کنید و هم سالم و مقوی است و یک غذای رژیمی محسوب می شود.
از دیگر انواع آش و غذاهای معروف استان زنجان می توان به بوغذا آشی، آش آلو ترش، کوفته برنجی، شش انداز، سوپ رشته، خورش ریواس، چشم بلبلی پلو و… اشاره کرد.