آش گندم
  • آش گندم

توضیحات

آش گندم، یکی از انواع آش های سنتی استان زنجان می باشد که خواص بسیاری دارد. این آش یک غذای ساده و مقوی است که به عنوان پیش غذا و مخصوصاً عصرانه نیز سرو می شود. محبوبیت این آش در میان مردم شهرهای دیگر نیز بسیار بالا بوده و حتی به عنوان شام سبک برای افرادی که رژیم دارند نیز سزو می شود.

شباهت این آش تقریبا به آش گندم استان یزد نیز بسیار نزدیک است. در واقع تفاوت این دستور پخت با دستور پخت آش گندم یزد به استفاده از گوشت برمی گردد. در این رسپی در کنار سبزیجات معطر و بخصوص حبوبات، از گوشت گوسفندی نیز در طبخ استفاده می کنند که طعم آش را بسیار لذیذ می کند و مقوی و سلامت آن را دوچندان خواهد کرد.

آش گندم از مواد اولیه ساده چون گندم و به خصوص انواع حبوبات مختلف طبخ می شود که هر یک از این مواد اولیه سالم، ده ها خاصیت و فایده‌ را برای سلامتی بدن به دنبال خواهد داشت. این آش همچنین به دلیل مقوی و سبک بودن، یک غذای عالی و مفید برای کودکان و نوجوانان می باشد که در سن رشد هستند.

این آش سنتی و قدیمی ایرانی با سبزیجات معطرش، جزو غذاهای محبوب برای طرفداران غذاهای گیاهی و رژیمی می باشد. در واقع به دلیل دستور پخت ساده و سبک این آش جزو بهترین خوراک برای عصرانه و به خصوص وعده غذایی شام می باشد که شما را برای زمان طولانی سیر نگه می دارد. از این رو هم یک غذای سالم و خوشمزه با دستور پخت راحت طبخ می کنید و هم سالم و مقوی است و یک غذای رژیمی محسوب می‌ شود.

از دیگر انواع آش و غذاهای معروف استان زنجان می توان به بوغذا آشی، آش آلو ترش، کوفته برنجی، شش انداز، سوپ رشته، خورش ریواس، چشم بلبلی پلو و… اشاره کرد.

خرید مواد اولیه مورد نیاز از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1ابتدا گندم های پوست کنده را در قابلمه ای بریزید و بشویید.
  • گام 2سپس حبوبات را اضافه و کمی آب در قابلمه پر کنید و بر روی حرارت ملایم بگذارید تا بپزند.
  • گام 3گوشت ها را نیز خرد کنید و در ظرفی جداگانه بر روی گاز بگذارید تا بپزد.
  • گام 4پیازها و سیر را نگینی خرد کنید و در ماهی تابه با کمی روغن تفت دهید.
  • گام 5سپس کمی زردچوبه و فلفل به ماهی تابه اضافه و مخلوط کنید.
  • گام 6بعد از پختن حبوبات و گندم، مواد ماهی تابه، گوشت ها و سبزی آشی را به قابلمه اضافه کنید.
  • گام 7نیم ساعت بگذارید تا آش با شعله کم جا بیفتد و غلیظ شود.
  • گام 8در مرحله آخر نمک را به آش اضافه و مخلوط کنید.

مواد لازم:

  • گندم: ۳۰۰ گرم
  • گوشت گوسفندی: ۳۰۰ گرم
  • لوبیا چیتی: ۲۰۰ گرم
  • نخود: ۲۰۰ گرم
  • پیاز متوسط: ۲ عدد
  • سیر: ۱۰ حبه
  • سبزی آشی: ۱۰۰ گرم
  • نعناع خشک: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به مقدار لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir