منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
آش ماشاب
  • آش ماشاب
  • آش ماشاب
  • آش ماشاب
آش ماشاب
  • آش ماشاب
  • آش ماشاب
  • آش ماشاب
آش ماشاب
  • آش ماشاب
  • آش ماشاب
  • آش ماشاب

توضیحات

آش از خوراک های اصیل و سنتی مردم ایران است که به صورت محلی و ویژه در هر منطقه و شهرهای ایران تهیه می شود،هر شهری در ایران به یک شکل خاص آش معروف می باشد. این معروفیت و محبوبیت طعم درمورد آش ماشاب نیز صدق می کند. آش ماشاب، از غذاهای سنتی و محلی شهر قم می باشد که البته طرز تهیه ساده و راحتی دارد.

هر کدام از مواد غذایی و به خصوص حبوبات خاص و مفیدی که در طرز تهیه این آش مخصوص استفاده می شود، فواید و خواص بسیار زیادی برای سلامتی دارد. به عنوان مثال ماده غذایی ماش از اصلی ترین مواد این آش است در عین کالری کمی که دارد بسیار پرخاصیت است. دانه های غنی ماش به علت داشتن ویتامین های A  و D که برای بدن ضروری می باشد موجب تقویت اعصاب و بهبود بینایی در فرد می شود.

به همین دلیل افرادی که در دوران رژیم لاغری هستند، حتما توصیه می کنیم که هفته ای ۲ بار از ماش استفاده کنند؛ چون ماش علاوه بر خاصیت های فراوانی که برای سلامتی دارد، غیرچاق کننده نیز می باشد. به همین دلیل نگرانی از بابت مصرف زیاد نخواهید داشت. در واقع آش ماشاب در میان مردم استان قم به عنوان یک آش سنتی و رژیمی معروف است. چرا که ماشاب یک نمونه کامل از خوراکی  های مقوی و به خصوص سرشار از فیبر بوده که طرفداران خاص و بسیاری نیز دارد.

البته این غذا به دلیل داشتن حداقل کالری به افرادی که اضافه وزن دارند نیز بسیار توصیه شده است. وجود ماش و پیاز که منبع مهم تامین فیبر در بدن هستند، در کنترل و پیشگیری بیماری هایی چون چربی خون و دیابت بسیار موثر هستند.

از دیگر انواع غذاهای معروف شهر قم می توان به ترش آبک، مغز آبک، ماش ماشک و آش ترخینه شیر اشاره کرد.

مراحل:

  • گام 1ابتدا حبوبات مورد نظر شامل ماش، گندم، عدس و لوبیا چشم بلبلی را تمیز بشویید و اجازه دهید 7 تا 8 ساعت خیس بخورد تا نفخ آن گرفته شود.
  • گام 2در این مرحله به علاوه حبوبات خیس خورده برنج را هم به آنها اضافه کنید.
  • گام 3سپس آنها را داخل قابلمه ای ریخته و مقداری آب درون قابلمه بریزید که بر روی مواد را کامل بگیرد.
  • گام 4قابلمه را بر روی اجاق گاز بگذارید و شعله را زیاد کنید تا آب داخل قابلمه بجوشد. سپس حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید تا همه مواد خوب پخته شوند.
  • گام 5در اینجا پیازها را نگینی خرد کنید و در ماهی تابه با مقداری روغن سرخ کنید.
  • گام 6سپس پیازها را به همراه کمی نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مواد قابلمه اضافه کنید.
  • گام 7بعد از یک ساعت پخت مواد، کدو حلوایی و سیب زمینی را نگینی خرد کنید و به همراه آب گوشت داخل قابلمه بریزید.
  • گام 8سبزی های آش را که شامل اسفناج، جعفری، گشنیز و تره است نیز ریز خرد کنید و به مواد ماشاب اضافه کنید.
  • گام 9گوشت ران گوسفند را جدا در یک ظرف دیگر بپزید و ریش ریش کنید.
  • گام 10در زمان ۵ دقیقه آخر طبخ آش، گوشت ریش ریش شده را به قابلمه اضافه کنید.
  • گام 11اجازه دهید آش جا بیفتد و سپس سرو کنید.

مواد لازم:

  • ماش : ۲۵۰ گرم
  • گوشت ران گوسفند :۱۵۰ گرم
  • گندم : ۷۰ گرم
  • برنج : ۸۰ گرم
  • عدس :۱۲۰ گرم
  • لوبیا چشم بلبلی : ۷۰ گرم
  • کدو حلوایی نگینی خرد شده :۱۰۰ گرم
  • پیاز متوسط : ۳ عدد
  • سیب زمینی متوسط : ۲ عدد
  • آب گوشت :۲ لیوان
  • اسفناج : ۱۰۰ گرم
  • جعفری : ۱۰۰ گرم
  • گشنیز : ۱۰۰ گرم
  • تره : ۱۰۰ گرم
  • نمک : به میزان لازم
  • زردچوبه : به میزان لازم
  • فلفل سیاه : به میزان لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir