آش ماسوآ
  • آش ماسوآ
  • آش ماسوآ
  • آش ماسوآ
آش ماسوآ
  • آش ماسوآ
  • آش ماسوآ
  • آش ماسوآ
آش ماسوآ
  • آش ماسوآ
  • آش ماسوآ
  • آش ماسوآ

توضیحات

آش ماسوآ یکی از آش های سنتی استان لرستان است.این آش در شهرهای بروجرد استان لرستان و شهر دزفول استان خوزستان طرفداران زیادی دارد و طرز تهیه در این دو شهر نیز بسیار نزدیک به هم است.ماسوا در اصل به معنی ماست با بوده که با به معنی آش میباشد و چون در گویش کردی و لری در بسیاری از کلمات “ب” را “و” میگویند مثلا آب رو میگویند” آو” پس “ماست با” میشه “ماست وا” و حرف “ت” هم به قرینه ی لفظی حذف شده و می شود ماسوا.پس ماسوا همون آش ماست یا دوغ هست.البته می توان به جای ماست و دوغ از کشک هم استفاده کرد.معمولا چون آش با کشک راحت تر و خوشمزه تر می شود ما در اینجا این آش را با کشک برای شما توضیح می دهیم.کشک همانند دوغ و ماست یکی از فرآورده های فرعی شیر می باشد که از جوشاندن و گرفتن کره دوغ پدید می آید. میزان انرژی تولید شده با ۱۰۰ گرم کشک حدود ۱۰۵ تا ۱۲۰ کیلو کالری می باشد که می تواند به عنوان یکی از تامین کننده های انرژی مورد نیاز بدن در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود.کشک به عنوان یک غذای مقوی گرسنگی را کاهش داده و حجم کمی از معده را اشغال می کند. از کشک به عنوان یک افزودنی به غذاهایی مانند آش رشته، آش جو، کشک بادمجان و حلیم بادمجان یا به عنوان ماده ی اولیه در کله جوش استفاده می شود.کشک یک غذای نفاخ و سفت کننده روده است. سعی کنید به همراه کشک از نعنای خشک استفاده کنید.کشک دارای مقادیر فراوان پیش ساز گلوتاتیون است. این مواد به خوبی از دستگاه گوارش جذب می شوند. خواص مهم گلوتاتیون در کنترل رادیکالهای آزاد موجب پیشگیری از سرطانها ،کند شدن روند پیری و افزایش طول عمر سلولها می شود . به بیماران سرطانی بعد از هر وعده غذا ۲تا ۳ قاشق کشک پاستوریزه بخورانید .از انواع دیگر آش می توان به : ماسوا (آش دوغ ) ایلام ، آش دوغ ارومیه و آش دوغ اردبیل اشاره کرد.

خرید مواد اولیه این غذا از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1ابتدا حبوباتی را که از قبل خیس کرده ایم با مقداری آب می پزیم.
  • گام 2پس از پخت حبوبات بلغور را که از قبل خیس کرده ایم در حبوبات پخته شده می ریزیم تا پخته شود.
  • گام 3پس از حدود 2 ساعت که حبوبات و بلغور خوب پخته شد سبزی را خرد کرده به آن اضافه می کنیم.
  • گام 4در آخر کشک ، پیاز داغ و زردچوبه، نمک و فلفل را به مواد اضافه می کنیم.
  • گام 5پس از اینکه همه مواد را با هم مخلوط کردیم حدود 1 ساعت یا کمتر بستگی به پخت سبزی دارد اجازه می دهیم آش بپزد و به قوام مورد نظر برسد پس آن می توانید سرو کنید.

مواد لازم:

  • پیاز متوسط : 1 عدد
  • بلغور گندم : نصف پیمانه
  • نخود : نصف پیمانه
  • لوبیا سفید : نصف پیمانه
  • اسفناج : نیم کیلو خرد شده
  • کشک ساییده : 5 قاشق غذاخوری
  • روغن گیاهی : به مقدار لازم
  • سیر : به مقدار لازم
  • نعناع خشک : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم
  • نمک : به مقدار لازم
  • زردچوبه : به مقدار لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir