توضیحات
آش لخشک نام یکی از آش های بومی استان خراسان رضوی می باشد. برای پخت آش لخشک نسبت به سایر آش ها از حبوبات کمتری استفاده می شود. رشته های نازک و پهنی به نام لخشک مواد این آش را تشکیل می دهند.در واقع لخشک نوعی رشته است همانند رشته که عموما از این نوع رشته در این آش استفاده میشود.اما لخشک که رشته سنتی مردم خراسان است برای تهیه این آش استفاده می شود.در گناباد (لخشک) را به نوعی آش اطلاق میکنند که تکه خمیر را میبرند و در آب میپزند البته به این غذا آش برگ هم گویند.
این آش به نام های دیگری به نام آش لخشه و یا لاخشه نیز معروف است.از جمله چاشنی های این غذا کشک و سر داغ است که البته در همه آش ها معمولا مشترک هست.در این غذا علاوه بر نوع رشته خاصی که استفاده می شود ، انواع ادویه اه نیز در آن کاربرد دارد که در کمتر غذایی می توان ای نادویه ها را یافت یکی از این ادویه ها که امروزه بسیار مورد استفاده قرار گرفته است زیره سبز است. طبیعت زیره سبز گرم و خشک است. زیره سبز خاصیتافزایش شیر مادران را در دوران شیردهی دارد .زیره سبز ضد تومور، ضد صفرا، ضد باکتری و ضد عفونی کننده است. یکی از خواص زیره سبز برطرف کردن دل درد و نفخ کودکان شیرخوار است، به این منظور چند قطره اسانس زیره سبز را با روغن بادام مخلوط کنید و با آن شکم نوزاد را ماساژ دهید. زیره سبز را در غذاهای نفاخ به ویژه حبوبات استفاده کنید. برای رفع نفخ روده و معده میتوانید دم کرده زیره را تنقیه کنید. در ادامه مطالب سایت و برای آشنایی بیشتر با غذاهای استان خراسان رضوی به شما پیشنهاد می شود که از آش بی بی ، آش گندم و شله مشهدی نیز در صفحات معرفی شده دیدن فرمایید.