آش لخشک
  • آش لخشک
  • آش لخشک
  • آش لخشک
آش لخشک
  • آش لخشک
  • آش لخشک
  • آش لخشک
آش لخشک
  • آش لخشک
  • آش لخشک
  • آش لخشک

توضیحات

آش لخشک نام یکی از آش های بومی استان خراسان رضوی می باشد. برای پخت آش لخشک نسبت به سایر آش ها از حبوبات کمتری استفاده می شود. رشته های نازک و پهنی به نام لخشک مواد این آش را تشکیل می دهند.در واقع لخشک نوعی رشته است همانند رشته  که عموما از این نوع رشته در این آش استفاده میشود.اما لخشک که رشته سنتی مردم خراسان است برای تهیه این آش استفاده می شود.در گناباد (لخشک) را به نوعی آش اطلاق می‌کنند که تکه خمیر را می‌برند و در آب می‌پزند البته به این غذا آش برگ هم گویند.
این آش به نام های دیگری به نام آش لخشه و یا لاخشه نیز معروف است.از جمله چاشنی های این غذا کشک و سر داغ است که البته در همه آش ها معمولا مشترک هست.در این غذا علاوه بر نوع رشته خاصی که استفاده می شود ، انواع ادویه اه نیز در آن کاربرد دارد که در کمتر غذایی می توان ای نادویه ها را یافت یکی از این ادویه ها که امروزه بسیار مورد استفاده قرار گرفته است زیره سبز است. طبیعت زیره سبز گرم و خشک است. زیره سبز خاصیتافزایش شیر مادران را در دوران شیردهی دارد .زیره سبز ضد تومور، ضد صفرا، ضد باکتری و ضد عفونی کننده است. یکی از خواص زیره سبز برطرف کردن دل درد و نفخ کودکان شیرخوار است، به این منظور چند قطره اسانس زیره سبز را با روغن بادام مخلوط کنید و با آن شکم نوزاد را ماساژ دهید. زیره سبز را در غذاهای نفاخ به ویژه حبوبات استفاده کنید. برای رفع نفخ روده و معده میتوانید دم کرده زیره را تنقیه کنید. در ادامه مطالب سایت و برای آشنایی بیشتر با غذاهای استان خراسان رضوی به شما پیشنهاد می شود که از آش بی بی ، آش گندم و شله مشهدی نیز در صفحات معرفی شده دیدن فرمایید.

خرید مواد اولیه این غذا از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1ابتدا مواد آش را آماده می کنیم.نخود ، لوبیا و عدس را که از قبل خیس کرده ایم را پخته و کمی به آنها نمک می زنیم.
  • گام 2سیر و پیاز را در روغن فراوان سرخ کرده و زردچوبه ، فلفل و تخم شوید ، گشنیز و زیره آسیاب شده را اضافه می کنیم و سپس نعنا خشک و کشک آماده شده را اضافه می کنیم و می گذاریم تا بجوشد و اشکنه آش آماده شود.
  • گام 3کنجد و شاهدانه را بو داده و آسیاب می کنیم.
  • گام 4بادمجان ها را حلقه نموده و تفت می دهیم ، سپس به آنها ادویه زده و با مقداری آب می گذاریم خوب بپزد.
  • گام 5سبزی آش ، خمیر آش(لخشک) ومقداری نعنا داغ آماده می کنیم.
  • گام 6قابلمه بزرگی را تا نیمه آب می کنیم و پس از جوش آمدن آب ، سبزی ها را داخل آن می ریزیم.
  • گام 7بعد از پختن سبزی لخشک ها را یکی یکی می ریزیم و می گذاریم تا خمیرها پخته شود.
  • گام 8سپس مواد از قبل آماده شده شامل: حبوبات ، بادمجان ، اشکنه ، کنجد و شاهدانه را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم با هم بپزد.
  • گام 9پس از آماده شدن آش آن را در ظرفی ریخته و با کنجد ، شاهدانه ، نعنا داغ و زعفران تزیین می کنیم.
  • گام 10طرز تهیه خمیر آش(لخشک)
  • گام 11حدود 5 لیوان آرد را با نمک و کمی روغن با آب مخلوط می کنیم.
  • گام 12آب را کم کم می افزاییم تا خمیر شل نشود.
  • گام 13خمیر را زیاد ورز می دهیم.بعد از حدود 20 دقیقه به خمیر استراحت می دهیم.
  • گام 14سپس آن را با وردنه باز می کنیم تا به صورت دایره بزرگی به ضخامت حدود یک میلیمتر شود.
  • گام 15با چاقو خمیر را را بریده و به تکه های مستطیل شکل تقسیم می کنیم که به آن لخشک می گویند وتکه ها را روی پارچه تمیزی در کنار هم پهن می کنیم.

مواد لازم:

  • آرد : 4 پیمانه
  • عدس : 1 پیمانه
  • نخود : 1 پیمانه
  • لوبیا محلی (لوبیا چیتی) : 1 پیمانه
  • کشک سابیده غلیظ : 2 لیوان
  • سبزی آش خرد شده : 3 لیوان
  • پیاز بزرگ : 3 عدد
  • سیر : 1 قاشق غذاخوری
  • نعنا خشک : 1 قاشق غذاخوری
  • زیره سبز : 1 قاشق غذاخوری
  • بادمجان متوسط : 4 عدد
  • تخم شوید : 2 قاشق غذاخوری
  • تخم گشنیز : 2 قاشق غذاخوری
  • تخم شنبلیله : 1 قاشق چای خوری
  • شاهادانه : 4 قاشق غذاخوری
  • کنجد : 4 قاشق غذاخوری
  • روغن حیوانی : 3 قاشق غذاخوری
  • فلفل : به مقدار لازم
  • نمک : به مقدار لازم
  • زردچوبه : به مقدار لازم
  • زعفران : به مقدار لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir