منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
آش شولی
  • آش شولی

توضیحات

آش شولی، یکی از انواع آش های محلی استان یزد می باشد. این آش خوشمزه و سنتی با ترکیب مواد اصلی آرد، چغندر و سبزی های معطر مخصوص آش تهیه و سرو شده که طعم و عطر خاص و خوشمزه ای را فراهم خواهد کرد. می توانید این آش محلی را برای وعده های شام تهیه و در این شب ‌های سرد پاییزی آن را سرو کنید و از طعم و مزه متفاوت و خاص آن لذت ببرید.

چاشنی مخصوص آش شولی، سرکه می باشد، ولی می توانید با توجه به ذائقه غذایی خود از رب انار نیز استفاده کنید. شولی یزدی جزو غذاهای محبوب سنتی در میان مردم یزد می باشد که بسیار ساده و راحت می توانید آن را در منزل تهیه و میل کنید.

از دیگر انواع آش های محلی و سنتی می ‌توان به آش یخ، آش گندم، آش شیله عدس، آش سماق، آش هالاو، آش گندم شیر، آش پرپوله، آش ماشاب، آش زرشک و آش چغندر اشاره کرد.

مراحل:

  • گام 1چغندر را پوست کرده و به صورت نگینی خرد کنید.
  • گام 2در یک قابلمه کمی آب پر کنید و بر روی حرارت ملایم بگذارید.
  • گام 3چغندرهای خرد شده را در قابلمه ریخته و صبر کنید تا نیم پز شوند.
  • گام 4عدس و سبزی آشی خرد شده را به قابلمه اضافه و هم بزنید.
  • گام 5پیازها را نگینی خرد کنید و در ماهی تابه با کمی روغن تفت دهید.
  • گام 6نعناع آش را نیز آماده و کمی تفت دهید.
  • گام 7سپس نصف پیاز داغ آماده را به مواد قابلمه اضافه و مخلوط کنید.
  • گام 8آرد را با دو لیوان آب جوش در یک کاسه ریخته و خوب مخلوط کنید تا آرد کاملاً حل شود.
  • گام 9سپس مخلوط آرد را کم کم به آش اضافه و هم بزنید.
  • گام 10در آخر نیز ادویه ها را اضافه و بعد از ۲۰ دقیقه حرارت را خاموش کنید.
  • گام 11برای تزیین آش نیز از پیاز و نعناع داغ استفاده کنید.

مواد لازم:

  • آرد: ۱۵۰ گرم
  • چغندر: ۲ عدد
  • پیاز متوسط: ۲ عدد
  • سبزی آشی (شوید، اسفناج، جعفری، تره و شنبلیه): ۵۰۰ گرم
  • عدس: ۱۰ گرم
  • آب جوش: ۳ لیوان
  • روغن: به مقدار لازم
  • نعناع خشک: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک و زردچوبه: به مقدار لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir