آش شلغم یکی از آش های استان اصفهان است این آش به نوعیست که تا اسمش به گوشمان می خورد یاد بیماری و سرماخوردگی می افتیم و معتقدیم بهترین راه درمان گلودرد و سرماخوردگی خوردن آش شلغم است.معمولا تعداد زیادی از افراد هستند که حاضر نیستند لب به این آش و شلغم بزنند و ترجیح می دهند که حتی اسمش را هم نشوند .اما بهتر است بدانید که شلغم پر از خاصیت است و دوای بسیاری از بیماری هاست.خواص شلغم آنقدر زیاد است که که اگر مردم از تمامی خواص آن مطلع بودند همگان در باغچه ها خود این گیاه با ارزش را پرورش می دادند و از آن روزانه استفاده می کردند.شلغم خوب دارای ۳ علامت است از جمله اینکه : ۱-شلغم باید پر باشد، یعنی اگر وسط آن شل باشد و با فشار دست فرو رود این شلغم پلاسیده و مانده است و در صورت پخت موجب نفخ می شود.۲-پوست بیرونی شلغم باید براق و شفاف باشد.۳-شلغم باید سنگین باشد و وقتی آن را بریدید داخلش باید شفاف و براق باشد.مصرف شلغم افراد را در برابر بیماری های پوستی بیمه می کند و در بهبود جوش صورت موثر است. افرادی که مبتلا به جوش صورت و اگزما هستند، چنانچه هر روز مقدار کمی شلغم خام بخورند نیاز بدن آن ها به گوگرد برطرف شده و در نتیجه جوش صورت آن ها از بین خواهد رفت.در تقویت تخمدان ها نقش اساسی دارد و رحم را برای پرورش نوزادی سالم و قوی، تقویت می کند. آرام بخش و ترمیم کننده سریع زخم ها بوده و برای تقویت کبد مفید است.به علت داشتن فیبر، پاک کننده قوی روده هاست و خواص تسکین دهنده شلغم، آن را به داروی طبیعی خواب آور تبدیل کرده است. ید موجود در شلغم می تواند ترشح تیروئید را تنظیم کند و به دلیل مقادیر فراوان آهن آن جزء میوه و سبزیجات خون ساز به شمار می رود. از انواع دیگر آش می توان به آش ماش ، آش سورولی ، آش ترخینه و آش ترش اشاره کرد.