آش سماق
  • آش سماق
  • آش سماق
  • آش سماق
  • آش سماق
آش سماق
  • آش سماق
  • آش سماق
  • آش سماق
  • آش سماق
آش سماق
  • آش سماق
  • آش سماق
  • آش سماق
  • آش سماق
آش سماق
  • آش سماق
  • آش سماق
  • آش سماق
  • آش سماق

توضیحات

آش یکی از غذاهای سنتی ما ایرانیان به شمار می رود و یکی از معروف ترین این آش ها، آش سماق است که در شهرهایی همچون اصفهان و همدان تهیه می شود .اکثر ملت های جهان ما ایرانیان را به طبخ انواع آش های خوشمزه و خوش عطر می شناسند. . آش سماق از انواع غذاهای محلی شهر همدان است که در بین مردم این شهر محبوبیت ویژه ای دارد. دیگر شهرهای کشور نیز به دلیل طبخ آسان و طعم عالی آن را مورد استفاده قرار می دهند.
آش سماق یک نوع آشی سنتی محسوب می شود زیرا دارای مواد غذایی پر انرژی همچون حبوبات است که دارای ارزش تغذیه ای و خاصیت بسیار می باشد. آش سماق را می توان در وعده ناهار و همچنین شام میل کرد. ناگفته نماند که این آش به دلیل انرژی فراوان و آبکی بودنش، بهترین غذای مصرفی برای وعده افطار نیز به شمار می آید تا کمبود آب بدن در طی روز را جبران کند.
در مورد خواص سماق به کار رفته در این آش می توان گفت که سماق با طبع گرمی که دارد برای درمان بسیاری از بیماری ها و عفونت ها مفید می باشد. سماق با خاصیت فراوانی که دارد در غذاها و انواع سالادها به عنوان یک چاشنی طعم دهنده و مفید استفاده می شود. از خاصیت های درمانی این چاشنی معطر می توان به کاهش چربی خون، کاهش دیابت، سم زدایی بدن و نیز لاغری اشاره داشت. روش های پخت متفاوتی در شهرهای گوناگون برای آش سماق با توجه به نوع طبخ و مواد اولیه آن ذکر شده است که در این پست تلاش کرده ایم تا بهترین و در عین حال ساده ترین دستور را برای شما فراهم کنیم.
از نمونه آش های مشابه می توان به آش پرپوله ، آش زرشک ، آش چغندر و آش ترشی اشاره کرد.

خرید مواد اولیه مورد نیاز از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1ابتدا حبوبات آش( عدس و لوبیا) را به همراه مقداری آب بگذارید نیم پز بشود.
  • گام 2سپس سیر رنده شده و بلغور را به آنها اضافه کنید تا بلغور با حبوبات پخته شود.
  • گام 3اگر در حین پخت دیدید آب مواد کم شده مجدد آب به آن اضافه کنید.
  • گام 4در زمانی که مواد بالا در حال پخت هستند، در تابه دیگری همزمان پیاز را به همراه زردچوبه و نمک تفت دهید.سپس به حبوبات اضافه کنید.
  • گام 5چغندر و گردو را به مواد اولیه پخته شده اضافه کنید.
  • گام 6نکته مهم( چغندر را از قبل به قطعات کوچک برش داده و بپزید).
  • گام 7سماق را در این مرحله به همراه 3 پیمانه آب گرم بجوشانید و بعد از جوشیدن شکر(به دلخواه) را نیز به آن اضافه کرده و به قدری هم بزنید که شربت یک دستی تهیه شود.
  • گام 8این شربت را بعد از خنک شدن به مواد قبلی که در حال پخت هستند اضافه کنید .
  • گام 9پس از آنکه این شربت با آش مخلوط شد و به خورد مواد رفت (تقریبا 15 دقیقه زمان می برد.)آش شما آماده سرو است.
  • گام 10آن را با مقداری جعفری تزیین کرده و نوش جان کنید.

مواد لازم:

  • لوبیا قرمز: یک چهارم پیمانه
  • عدس : یک چهارم پیمانه
  • سماق :150 گرم
  • بلغور :2 پیمانه
  • پیاز: یک عدد درشت
  • گردو (خردشده) : یک دوم پیمانه
  • سیر:2 حبه
  • روغن مایع :3 قاشق غذاخوری
  • چغندر معمولی :2 عدد
  • شکر: 2 تا 3 قاشق غذاخوری
  • نمک : به میزان کافی
  • زردچوبه: به میزان کافی

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir