توضیحات
اگر بخواهیم یکی از خوشمزه ترین غذاهای خراسان شمالی را برایتان معرفی کنیم، بدون شک آش زرشک کوهی یکی از این غذاها است. این آش با استفاده از زرشک، حبوبات، مرغ و آرد و مرزه خشک شده درست می شود. این آش پرطرفدار را می توانید در افطار نوش جان کنید.
خواص و فواید زرشک
-کاهش التهاب بدن و درمان عفونت های مثانه، دستگاه ادراری و عفونت های گوارشی
-کمک به بهبود سرماخوردگی و رفع گلودرد، آبریزش بینی، سینوزیت
-گفته می شود که مواد موجود در زرشک می توانند با عفونت های باکتریایی، قارچی و ویروسی مبارزه کنند
– درمان اسهال
– نوشیدن آب زرشک یا چای زرشک برای کاهش علائم سوء هاضمه توصیه می شود
– پاکسازی کبد و کیسه صفرا از خواص زرشک است. همچنین بربرین با کمک به ترشح صفرا، میتواند بهعنوان یک ملین عمل کرده و فرایندهای گوارشی را تنظیم بکند.
– افزایش ترشح صفرا که به دفع کلسترول اضافی بدن کمک می کند.
– از زرشک بهطور سنتی برای درمان سنگ کیسه صفرا استفاده میشود که این امر باید تحتنظر پزشک باشد و بدون نظارت او انجام نشود.
در آش زرشک از حبوباتی که برای آش رشته تهیه می کنیم استفاده کنید. برای رفع نفخ حبوبات آن ها را از ۲ شب قبل در آب بخیسانید. سپس آن ها را بجوشانید پس از اینکه یک قل خورد آب اضافی را دور بریزید و حبوبات را طبق مراحل به آش اضافه کنید.
از انواع دیگر آش می توان به : بوغذا آشی ، آش قره قروت ، آش ترخینه و شلمین اشاره کرد.