منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
آش ترشی
  • آش ترشی

توضیحات

آش ترشی انواع مختلفی دارد و در هر شهر بنا به ذائقه ساکنان آن شهر و مناسبتی که وجود دارد این آش را تهیه می کنند ، مواد مورد استفاده در هر شهر متفاوت است .در اینجا می خواهیم شما را با آش ترش سمنان آشنا کنیم.
آش و سوپ را می‌توان عضو لاینفک سفره ایرانی به شمار آورد، تقریبا به ندرت می‌توان سفره ای را پیدا کرد که هنگام مهمانی در آن آش یا سوپ موجود نباشد هیچ شهر یا خطه‌ای هم در ایران وجود ندارد که از این قاعده جدا باشد. اما در بعضی مناطق ایران به دلیل نوع آب و هوای خاص و شرایط اقلیمی متفاوتی که دارند، میزان استفاده از آش و سوپ بیشتر از سایر مناطق است. شهر‌های کویری، یکی از مناطقی هستند که میزان استفاده از آش و سوپ در آنها زیاد است. در شهرهایی با آب‌ و هوای گرم و بیابانی چون سمنان، گرمسار، دامغان و شاهرود، سوپ و آش به فراوانی پخته می‌شود و مردم در این شهرها بیشتر، این غذاها را در دمای نه سرد و نه گرم مهیا می‌کنند.
در آش ترشی از سبزیجات خاصی استفاده می کنند حبوبات و سبزیجات موجود در این غذا از منابع خوب فیبر گیاهی بوده و در پیشگیری از یبوست و سرطان های روده بزرگ موثر است. البته سبزیهایی که در این غذا از آنها نام برده می شود بیشتر در مناطق استان سمنان یافت می شود و شاید کمتر در شهر دیگری به چشم بخورد اما برای این سبزیها نیز جایگزینی وجود دارد و می توان از مشابه آنها نیز استفاده کرد.
از مهمترین چاشنی های این غذا ترشی سیب جنگلی است که طعم خاصی به این غذا می دهد و حتما باید استفاده شود از جمله خواص آن میتوان به این موارد اشاره کرد از جمله :هضم غذا را راحت تر می سازد با کلسترول ، فشار خون بالا، پیری و عفونت گوش مقابله می کند.

مراحل:

  • گام 1ابتدا لوبیا ، نخود ، عدس هر کدام را جداگانه در آب می پزیم.
  • گام 2سبزیجات را مقداری تفت داده سپس در مقدار کمی آب می پزیم تا نرم شود .و در انتهای آش به آن اضافه کنید 30 دقیقه مانده به پایان پخت.
  • گام 3سپس برنج را به آن اضافه می کنیم .
  • گام 4می توانید زمانی که تمام مواد را با هم مخلوط کردید سبزی ها را بدون پخت به مواد پخته شده اضافه کنید و آب بریزید تا پخته شود
  • گام 5پس از پخته شدن مواد رب ، ترشی و نمک را اضافه می کنیم.
  • گام 6سپس سیر را جداگانه در روغن تفت می دهیم و آرد را به آن اضافه می کنیم و در آش می ریزیم.
  • گام 7پس از 10 دقیقه آش آماده است.
  • گام 8برای سبزی دو نوع مرحله پخت وجود دارد اینکه شما کدام را استفاده کنید اختیاری است.

مواد لازم:

  • لوبیا : 1 پیمانه
  • عدس : 1 پیمانه
  • نخود : 1 پیمانه
  • برنج : 1 پیمانه
  • گشنیز خرد شده : نصف لیوان
  • جعفری خرد شده : 1 لیوان
  • شنبلیله خرد شده : نصف لیوان
  • رب : 2 قاشق غذاخوری
  • آرد گندم : 2 قاشق غذاخوری
  • ترشی سیب جنگلی : 1 قاشق غذاخوری
  • روغن : به مقدار لازم
  • سیر : 1 بوته
  • نمک : به مقدار لازم
  • ادویه کاری : به مقدار لازم
  • زیره : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir