توضیحات
آش بلغور شیر یکی از غذاهای سنتی استان کرمان است . همان طور که می دانید اکثر شهرهای ایران این آش را تهیه می کنند و محبوبت بسیاری در میان ایرانیان دارد اما همانطور که قبلا گفته شد هر شهری بنا به ذائقه و قدمت آن غذا، آن را تهیه می کند.
بَلغور یا پرک به خود غلهای که در آسیاب آن را خرد میکنند و می شکنند چنانکه آرد وله نشود میگویند، همچنین بلغور آش و خوراکی است که از گندم یا جوی نیمکوب تهیه میشود.
برای تهیه بلغور ، گندم پخته را پس از خشک شدن با آسیاب خرد میکنند، نه به نرمی آرد بلکه به درشتی لپهٔ ماش و کوچکتر و بزرگتر. در قدیم از برنج به مقدار کم و شاید سالی یک یا دو بار استفاده میکردند و بیشتر از غذاهایی مانند شب چره، به جای شام و پلوی بلغور یا آش بلغور استفاده میکردند. از آنجا که نمیتوان گندم یا جو را به مدت طولانی نگاه داشت، گندم یا جو را پس از پوست گرفتن با آب یا شیر نیم پخت کرده و سپس خشک مینمودند و در هاون نیمکوب کرده و نگاه میداشتند. اما بلغور را میتوان مدتها نگهداری کرد بدون آنکه کپک بزند یا بوی رطوبت بگیرد و در مواقع ضرورت میتوان با آن آش یا پلو تهیه کرد. هر کیلوگرم بلغور پخته شده حاوی ۸۰ میلیگرم کلسیم، ۴۰۰ میلیگرم فسفر، ۱۰ میلیگرم آهن، ۶۰۰ میلیگرم پتاسیم است و حدود ۳۰۰ کالری انرژی تولید میکند.
در ادمه مطلب شما را با طرز تهیه آش بلغور با شیر یکی دیگر از استان های ایران آشنا می کنیم.