توضیحات
آش آلو یکی از غذاهای سنتی استان مرکزی می باشد این غذا در شهر ساوه طرفدران خاص خود را دارد.آش آلو دستور پخت های مختلفی دارد وتقریبا هر شهری بنا به ذائقه مردم آن منطقه نوع خاصی از آن را تهیه می کند.استفاده از آلو باعث می شود که آش طعم ملسی پیدا کند که البته طعم آن هم باز بستگی به نوع آلویی دارد که در آن به کار می برید.معمولا آش ها طعم شور و ترشی دارند بنابراین بهتر است از آلویی استفاده شود که بدون استفاده از مواد افزودنی دیگر این طعم را به غذای شما بدهد. آلو یک میوه تک هسته ای از خانواده زردآلو و هلو می باشد.خواص آلو بخارا یا همان آلو خشک کمتر از میوه آلو نیست.ترکیبات سوربیتول و ایساتین موجود در آلو باعث میشود سیستم گوارش تنظیم شود و یبوست را هم از بین میبرد.ویتامین سی موجود در آلو بدن را در برابر عاملهای عفونی تقویت و با التهاب و رادیکالهای آزاد مقابله میکند. آلو به حفظ سلامت قلب هم کمک میکند. این میوه حاوی آنتیاکسیدانهایی است که ما را از شر رادیکالهای آزاد خلاص میکند و نمیگذارد کلسترول اکسید شود. اکسیداسیون کلسترول برای رگهای خونی خطرناک است، و ممکن است در نهایت منجر به بیماریهای قلبی، از جمله کلسترول بالا و سکتهی قلبی، شود. ویتامین سی موجود در آلو بهخصوص برای جلوگیری از بروز مشکلات قلبی در بیماران دیابتی بهشدت مفید است.آلو و آلوبخارا ملینهای طبیعی بسیار موثری هستند و کاری میکنند که شکم بهخوبی و منظم کار کند.آلو و آلوبخارا توانایی بدن را در جذب آهن افزایش میدهند، چون این میوه حاوی ویتامین سی زیادی است. بدن برای تولید سلولهای خونی بهشدت به آهن موجود در آلو نیاز دارد. آهن باعث میشود گردش خون بهبود پیدا کند و نمیگذارد بدن دچار کمخونی شود.آلو سموم را از بدن میزداید، از یبوست جلوگیری میکند، و بهصورت طبیعی وزن را کاهش میدهد. سرشار از فیبر و آنتیاکسیدان است و هر دوی اینها به هضم راحتتر و سوختوساز بهتر یاری میرسانند.از انواع دیگر آش می توان به آش گشنیز ، آش ترخینه ، آش ماسوآ و آش چهل گیاه اشاره کرد.