توضیحات
کیک یزدی یک کیک اصیل و دسر سنتی ایرانی است. این کیک متعلق به یزد است اما در همه جای ایران سرو می شود. کیک یزدی در شهر یزد برای مراسمات مذهبی و مناسبت های به خصوص تهیه می شود.
هر کیکی برای خود نکاتی دارد که به خوشمزه تر شدن آن کمک می کند. اصولا اگر نکات مربوط به پخت کیک رعایت شود یک شیرینی خوشمزه و استثنایی را می توانید در اختیار داشته باشید.
فوت و فن پخت کیک یزدی
اگر کیک شما به اندازه کافی پف نکرده است ممکن است:
۱-امکان دارد اندازه گیری هایتان دقیق نبوده باشد.
۲-مدت زمان مخلوط کردن مواد کم یا زیاد بوده است.
۳- دمای فر بسیار کم یا بسیار زیاد بوده است.
۴- ترتیب افزودن مواد را در هنگام مخلوط کردن رعایت نکرده باشید.
۵. کره یا تخم مرغ مورد استفاده سرد بوده است و با محیط هم دما نشده باشند.
۶. بکینگ پودر مورد استفاده کم یا کهنه بوده است.
۷. میزان روغن مورد استفاده بسیار زیاد بوده است.
۸. اندازه قالب نسبت به مایه کیک بزرگ بوده است.
یکی از نکات بسیار مهم هنگام پخت کیک یزدی چرب نکردن قالب است. زیرا در حرارت بالا چربی وارد بافت کیک می شود و پف کیک را می خواباند. پس حتما از قالب های نچسب برای تهیه کیک یزدی استفاده کنید. قالب کیکی که قبلا استفاده کردیم رو باید یک بار دیگر بشوییم و خوب خشکش کنیم تا هیچ اثری از چربی روی آن باقی نمانده باشد.
اگر اطراف کیک یزدی شما پف کرده اما وسط آن پف نکرده ممکن است به این دو دلیل باشد:
۱- در هنگام پختن کیک در فر را چندین بار باز و بسته کرده اید یا آن را خیلی زودتر از اتمام پخت کیک باز کرده اید.
۲- مدت زمان بین آماده سازی مایه کیک و پخت آن بسیار زیاد بوده است.
از دیگر انواع کیک ها و شیرینی ها در خوردنی ها می توان به : سوفله شکلات ، کیک موز با کرم پنیر ، کیک باقلوا و کاپ کیک ولنتاین اشاره کرد.