کوکو لوبیا سبز
  • کوکو لوبیا سبز
  • کوکو لوبیا سبز
کوکو لوبیا سبز
  • کوکو لوبیا سبز
  • کوکو لوبیا سبز

توضیحات

کوکو لوبیا سبز یک کوکو خوشمزه و گیاهی ست که با کمترین مواد قابل تهیه است. این کوکو یک غذای ایرانی ست که کالری بسیار کمی دارد و تقریباً فاقد چربی ست .می توان گفت این غذا یکی از غذاهای محلی تبریز است که البته امروز تقریبا در اکثر نقاط ایران به روش های گوناگون تهیه می شود. کوکو لوبیا سبز را می توان به عنوان پیش غذا و یا یک شام خوشمزه مورد استفاده قرار داد.مهمترین ماده استفاده شده در این غذا لوبیا سبز است.لوبیا سبز گیاهی از خانواده باقالی می باشد. این گیاه منبع خوبی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و ریز مغذی‌ها است. شاید برایتان جالب باشد اما لوبیا سبز جزء سبزیجات نیست و در دسته حبوبات قرار می گیرد.لوبیا سبز دارای مقدار قابل توجهی آنتی اکسیدان است و حتی دارای مزایای قلبی عروقی می باشد. لوبیا سبز ،منبع غنی از چربی های امگا ۳ است. کاروتنوئید و فلاونوئید موجود در لوبیا سبز ،دارای مزایای ضد التهابی هستند. لوبیا سبز را در یخچال به مدت ۳ الی ۴ روز به شرطی که آن را خفه نکنید می توانید نگه دارید و به مدت ۱ الی ۶ ماه می شود در فریزر نگه داری کرد.لوبیا سبز تازه کالری بسیار کمی دارد. بنابراین، افرادی که به کالری ها بسیار حساس هستند، نیازی به نگرانی ندارند و می توانند آنها را در مقادیر زیادی مصرف کنند.همچنین این گیاه حاوی مقدار کمی سدیم، چربی اشباع شده و کلسترول هست. لوبیا سبز منبع غنی ویتامین A ، C و K می باشد. لوبیا سبز همچنین شامل فولات تیامین، ریبوفلاوین، ۱۰ درصد اسیدفولیک و ۶ درصد آهن می باشد. لوبیا سبز، منبع غنی از فیبر رژیمی است. الیاف رژیمی مزایای سلامتی زیادی را به همراه دارند.فیبر برای افراد مبتلا به مسائل گوارشی تجویز می شود. میزان فیبر در لوبیا سبز، به پیشگیری و درمان یبوست، هموروئید و دیورتیکولوز کمک می کند.میزان فیبر بالا در لوبیا سبز به حفظ سطح کلسترول و قند بدن کمک می کند. از انواع دیگر کوکو می توان به : کوکو سیب زمینی ، آغوز کوکو ، کوکو عدس و کوکو باقلا اشاره کرد.

مراحل:

  • گام 1ابتدا لوبیا سبز را تمیز می کنیم و می شوییم.
  • گام 2سپس خردشان می کنیم و به قطعات تقریبا ۱ سانتی متری تبدیلشان می کنیم.
  • گام 3لوبیاهای خرد شده را با مقداری آب در یک قابلمه می ریزیم و اجازه میدهیم با شعله ملایم خوب بپزند.
  • گام 4بهتر است برای پخت لوبیاها آب کمی بریزیم تا زمانی که لوبیاها پختن آب اضافه در قابلمه باقی نماند.
  • گام 5حالا پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم و با مقدار کمی روغن تفت می دهیم تا رنگش تغییر کند .
  • گام 6سپس فلفل دلمه را خرد می کنیم و به پیاز اضافه می کنیم.
  • گام 7پس از اینکه فلفل دلمه ای و پیاز را خوب تفت دادیم آنها را به لوبیا سبز پخته شده اضافه می کنیم.
  • گام 8در اینجا نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه را به مواد اضافه می کنیم و خوب تفتشان می دهیم.
  • گام 9حالا سیب زمینی را با مقداری آب در قابلمه ای می گذاریم تا آبپز شوند.
  • گام 10بعد از اینکه سیب زمینی ها خوب پخت آنها را در یک کاسه بزرگ رنده می کنیم.
  • گام 11تخم مرغ ها را در یک ظرف جداگانه خوب می زنیم .
  • گام 12سپس به سیب زمینی رنده شده اضافه می کنیم.
  • گام 13حالا مخلوط لوبیا سبز پخته شده را نیز به ظرف اضافه می کنیم.
  • گام 14نمک ، فلفل سیاه ، پودر کاری و زعفران دم کرده را به مایه کوکو لوبیا سبز اضافه می کنیم.
  • گام 15مایه کوکو را به خوبی مخلوط می کنیم تا کاملا صاف و یکدست شوند.
  • گام 16یک تابه متناسب با مقدار مایه کوکو روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن داخلش می ریزیم.
  • گام 17اجازه می دهیم روغن کاملا داغ شود سپس مانند کوکوی سبزی تمام مایه کوکو را داخل تابه می ریزیم.
  • گام 18با پشت قاشق روی مایه کوکو را صاف می کنیم.
  • گام 19حالا درب تابه را می گذاریم و حرارت را کم می کنیم تا کوکو کاملا مغر پخت شود.
  • گام 20پس از اینکه سمت زیرین کوکو لوبیا سبز شما طلایی رنگ شد و کوکو کاملا خودش را گرفت آنرا بر می گردانیم تا قسمت دیگرش نیز سرخ شود.
  • گام 21چون کوکوی لوبیا سبز یک کوکوی رژیمی است بهتر است از روغن کمی استفاده شود.

مواد لازم:

  • لوبیا سبز : ۲۰۰ گرم
  • تخم مرغ : ۳ عدد
  • سیب زمینی : ۲ عدد
  • فلفل دلمه ای : ۱ عدد
  • پیاز : ۱ عدد
  • زعفران : به میزان لازم
  • زردچوبه : به میزان لازم
  • ادویه کاری : به میزان لازم
  • فلفل سیاه : به میزان لازم
  • نمک : به میزان لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir