نان چای قزوین

شیرینی، دسر و کیک ,
منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
نان چای قزوین
  • نان چای قزوین
  • نان چای قزوین
  • نان چای قزوین
  • نان چای قزوین
نان چای قزوین
  • نان چای قزوین
  • نان چای قزوین
  • نان چای قزوین
  • نان چای قزوین
نان چای قزوین
  • نان چای قزوین
  • نان چای قزوین
  • نان چای قزوین
  • نان چای قزوین
نان چای قزوین
  • نان چای قزوین
  • نان چای قزوین
  • نان چای قزوین
  • نان چای قزوین

توضیحات

نان چای قزوین یکی دیگر از شیرینی های سنتی استان قزوین است. همان طور که در صفحات قبل گفته شد مردم قزوین به دلیل مهمان نوازی خاص خود در پخت انواع شیرینی تبحر خاصی دارند و شیرینی هایی که برای نوروز تهیه می کنند برای پذیرایی از مهمان های خود از ویژگی های خاصی برخوردار است. از انواع شیرینی های قزوین می توان به نان برنجی قزوین و باقلوا قزوین که در صفحات قبل توضیح دادیم اشاره کرد. نان چایی در واقع شیرینی است که مقدار شیرینی آن ملایم است و این شیرینی ترد و شبیه بیسکویت است به همین دلیل طرفداران زیادی دارد. یک توصیه مهم برای این شیرینی و تمام شیرینی های دیگر این است که حتما اندازه ها دقیق باشد تا آن چیزی که مد نظر هست بتوانید تهیه کنید. جوش شیرین یکی از موادی است که توصیه می شود در این نوع شیرینی حتما از آن استفاده کنید تا نتیجه مطلوب برایتان حاصل شود. در اینجا می خواهیم شما را با تعدادی از خواص جوش شیرین آشنا کنیم. از مـخلوط جوش شیرین و آب برای شستن میوه ها و سبزیجات استفاده کنید. برای کاهش تب و یا خنک کردن بدن نیز میتوانید از جوش شیرین استفاده کنید. کافیست در آب وان حمام ۲ فنجان جوش شیرین مخلوط کنید. برای سفید تر شدن دندانهایتان مسواک تر خود را درون جوش شیرین فرو برید سپس با آن دندانهایتان را مسواک بزیند. همچنین میتوانید روی خمیر دندان اندکی جوش شیرین بپاشید و سپس دندانها را مسواک بزنید. جوش شیرین یک سفید کننده دندان طبیعی ست. برای رفع تلخی چای هنگام دم کردن چای اندکی جوش شیرین درون آن بریزید. برای ترد کردن گوشت میتوانید اندکی جوش شیرین را روی گوشت پاشیده و گوشت را برای چند ساعت درون یخچال قرار دهید. سپس گوشت را کاملا آب بکشید. برای باز کردن و رفع گرفتگی سینک آشپزخانه و یا هر لوله ای کافیست ۱/۴ فنجان جوش شیرین را با نمک ترکیب کرده و درون آنها بریزید و سپس آب جوش روی آن خالی کنید. در ادامه به دستور شیرینی نارگیلی و شیرینی بهشتی توجه فرمایید.

خرید مواد اولیه این غذا از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1ابتدا روغن رو آب میکنیم ولی نباید حرارت آن بالا برود. فقط در حدی که کاملا آب شده و خنک شود. پس توجه کنید نباید داغ باشد.
  • گام 2سپس پودر قند را اضافه میکنیم.و هم میزنیم. تا یکدست و یکنواخت شود.
  • گام 3در این شیرینی تنها به زرده نیاز داریم. زرده باعث پوک شدن شیرینی میشود. پس زرده ها را جدا میکنیم و به مخلوط روغن و پودر قند اضافه میکنیم و هم میزنیم. تا یکدست شود.
  • گام 4جوش شیرین و بکینگ پودر را به ماست اضافه کرده و هم می زنیم تا حباب در آن ایجاد شود و بعد به مخلوط روغن و پودر قند و تخم مرغ اضافه می کنیم. و هم می زنیم تا مخلوط شود.
  • گام 5در این مرحله هل رو اضافه میکنیم . بهتر است هل همان لحظه آسیاب شود تا عطر و بوش حفظ شود.
  • گام 6حالا باید آرد رو کم کم اضافه کنید و هم بزنید. توجه کنید حتما آرد را قبلا دو بار الک کنید تا یکدست شده باشد.
  • گام 7یک نکته مهم این شیرینی در ورز دادن آن است. ممکن است این شیرینی نیاز به روغن بیشتری داشته باشد ، زیرا همه آرد ها یک جور نیستند.
  • گام 8پس اول 10 دقیقه مداوم ورز می دهیم اگه خمیر منسجم نمیشد و خشک بود کمی روغن آب کرده خنک اضافه میکنیم . این کمی به معنای دو تا سه قاشق غذاخوریست. و باز به ورز دادن ادامه می دهیم.و اگه باز نیاز حس کردید کمی روغن مجدد می ریزید.
  • گام 9اول کاری سریع روغن اضافه نکنید!!باید خمیر منسجمی براتون درست شود.
  • گام 10یک کار دیگه هم میتونید انجام بدید. اینکه آرد رو کم کم اضافه کنید تا جایی که حس میکنید خمیر شما منسجم شده و دیگه اونوقت باقی آرد را اضافه نکنید. حالا با هر کدوم روش که راحتر هستید.انجام دهید.
  • گام 11این خمیر را با باید خوب ورز دهید و چه بهتر که این کار با دست انجام شود.
  • گام 12بعد از آماده شدن خمیر آنها را به گلوله های درشت تقسیم کرده و روی آنها را با پلاستیک خوب میپوشونیم تا کمی استراحت کنند.این استراحت باید نیم ساعت زمان ببرد تا خمیر شکل گیرد.
  • گام 13بعد از استراحت هر گلوله رو با وردنه باز میکنیم و بعد میریم سراغ گلوله ی بعدی پس دقت کنید خیلی گلوله هاتون کوچیک یا بزرگ نباشند.
  • گام 14در این فاصله مواد روی شیرینی را باید آماده کنید.یک روش برای سابیدن زعفران برای مواقعی که کارتان باید سرعتی پیش رود این است که ، بسته ی زعفران رو بدون اینکه باز کنید با پشت قاشق و فشار دست زعفران را داخل آن له کنید. اینطوری در سریع ترین وقت ممکن زعفران شما سابیده و له خواهد شد. زعفران رو خیلی غلیظ دم کنید.و به زرده تخم مرغ اضافه کنید.
  • گام 15برای خوشرنگ شدن رویه خامه یا ماست رو هم اضافه کنید. اگه دوست نداشتید میتونید نزنید.
  • گام 16برای رویه کار از کنجد یا پودر پسته استفاده کنید. بهتر است پودر پسته در منزل درست شود. اگه پسته داشتید که پوست آن را جدا کنید و آسیاب کنید. اگه نداشتید میتونید خلال پسته تهیه کنید و آن را آسیاب کنید و استفاده کنید. پودر های پسته ی بیرون رو توصیه نمیکنیم چون اگه از ناخالصی و باقالی هاش فاکتور بگیریم ، از پودر قند اضافی که بهش اضافه میکنن نمیتونیم فاکتور بگیریم.
  • گام 17بعد از اینکه خمیر استراحت کرد هر گلوله از خمیر را برمیداریم و کمی ورز میدهیم و بعد به قطر نیم سانتی متر باز میکنیم. میتوانید کمی نازک تر یا کلفت تر کنید. این بستگی به سلیقه ی شما دارد.
  • گام 18حالا با قالب مورد نظر خمیر را قالب بزنید . بهتره قالبتون متوسط باشه و نه درشت و نه ریز! برای اینکه قالب در خمیر گیر نکند و شکل شما مخدوش نشود میتوانید آن را در آرد بزنید. برای اینکه خمیر راحت از سطح بلند شودمیتوانید خمیر را بین پلاستیک باز کنید و بعد با کمک دست آن را از پلاستیک جدا کنید.
  • گام 19برای اینکه خمیر به سطح زیر کارتان نچسبد میتوانید سطح زیر کار را کمی آرد پاچی کنید.
  • گام 20پس از اینکه روی شیرینی ها رو کاور کردید نوبت ریختن کنجد یا پودر پسته است. بهتر است در مرکز و وسط شیرینی ریخته شود.
  • گام 21حالا شیرینی ها برای مدت 15 تا 20 دقیقه میرن داخل فر از قبل داغ شده با دمای متوسط(170 درجه) توجه کنید دمای متوسط فر شما چی باشه بهتره؟! تمام قسمت های فر دمای یکنواخت داشته باشه که اگه این طور نیست بهتره سینی فر رو بچرخونید. (مثلا وسط پخت ، تا پختی یکنواخت داشته باشید) و سینی در طبقه ی وسط فر قرار بگیرد.
  • گام 22در صورت لزوم میتوانید گریل را روشن کنید تا روی شیرینی طلایی شود.
  • گام 23در نهایت از فر خارج کنید و اجازه دهید تا خوب خنک شود و سپس از ظرف جدا کنید در غیر این صورت می شکند.

مواد لازم:

  • آرد : یک کیلو گرم
  • پودر قند : 335 گرم
  • روغن : 360 گرم
  • تخم مرغ : 6 عدد فقط زرده
  • ماست چکیده شیرین : یک و نیم قاشق غذاخوری
  • جوش شیرین : یک قاشق چایخوری
  • بکینگ پودر : نوک قاشق چای خوری
  • هل : دو قاشق غذاخوری
  • مواد لازم برای رویه :
  • زرده تخم مرغ : دو عدد
  • زعفران : یک قاشق غذاخوری غلیظ دم کرده
  • ماست یا خامه : یک قاشق غذاخوری
  • کنجد یا پودر پسته : به میزان لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir