منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
نان خرمایی
  • نان خرمایی
  • نان خرمایی
  • نان خرمایی
نان خرمایی
  • نان خرمایی
  • نان خرمایی
  • نان خرمایی
نان خرمایی
  • نان خرمایی
  • نان خرمایی
  • نان خرمایی

توضیحات

نان خرمایی یکی از شیرینی های معروف و مخصوص عید نوروز در استان کرمانشاه است. همان طور که در صفحات قبل هم گفته شد استان کرمانشاه در زمینه شیرینی های عید همچون قزوین دارای شیرینی های متعدد و معروفی نیز می باشد. این شهر به دلیل قدمت طولانی که در تاریخ دارد غذاهای سنتی و شیرینی های خاص خود را دارد که علاوه بر آنجا در کل ایران نیز از محبوبیت خاصی برخوردار است .یکی از دلایل خوشمزه شدن شیرینی های کرمانشاه استفاده از روغن حیوانی خاص آن منطقه است که طعم بی نظیری به خوراکی های این شهر می دهد.

شیرینی خرمایی امروزه به دلیل محبوبیت خاصی که دارد تقریبا در همه جای ایران یافت می شود اما توصیه می شود که این شیرینی خوشمزه را اگر توانستید خودتان در منزل تهیه کنید و در غیر این صورت از مکان هایی که اصل آن را بفروش می رسانند تهیه کنید.

روغن کرمانشاهی معروف که جز بهترین روغن ها به حساب می آید از شیر گاو و گوسفند به دست می آید.عطر و طعم این روغن بستگی زیادی به نحوه خوراک و چرای دام دارد. از این رو به دلیل چرای گله‌های گوسفند منطقه کرمانشاه در مراتع پر علف، این روغن از بو و مزه خاص خود برخوردار است که حاصل گیاهان معطر مناطق مرتفع کوهستانی می‌باشد و همچنین از ارزش غذایی و خواص درمانی گسترده‌ای برخوردار است.وغن کرمانشاهی از کالری بسیار بالایی برخوردار است و از این رو مصرف آن برای بازگردان قوای جسمانی تحلیل رفته‌ بیماران، زنان تازه زایمان کرده و کودکان در حال رشد بسیار مفید است .روغن حیوانی کرمانشاهی به هضم بهتر غذا کمک می‌کند و در سلامت دستگاه گوارش و درمان بیماری‌های التهابی روده مانند کولیت اولسراتیو و کرون موثر است .به طورکلی روغن کرمانشاهی به دلیل اینکه از شیر تهیه می‌شود، بسیاری از خواص شیر و لبنیات را در خود دارا است و مصرف آن برای افرادی که به محصولات لبنی و شیر حساسیت دارند مناسب بوده و نیازهای تغذیه‌ای را تامین می‌کند.

از انواع دیگر شیرینی می توان به : نان چای قزوین ، نان برنجی کرمانشاه ، سوهان عسلی و نان شکری اشاره کرد.

خرید مواد اولیه این غذا از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1ابتدا کره را روی حرارت بخار قرار دهید تا آب شود ( روش بن ماری ).
  • گام 2بکینگ پودر و ماست را مخلوط کنید سپس به کره آب شده اضافه نمایید ، پس از مخلوط شدن مواد کم کم آرد را اضافه کنید و ۳ دقیقه ورز دهید ( فقط تا حدی ورز دهید که خمیر یکدست شود ).
  • گام 3خمیر را داخل نایلون فریزر بگذارید و به مدت ۲ ساعت کناری قرار دهید ؛
  • گام 4در این مدت خرماها را بشویید و پوست و هسته خرما را جدا کنید سپس بهمراه مغز گردو و گلاب مخلوط و چرخ کنید ( در صورت تمایل میتوانید ۱ قاشق چایخوری پودر دارچین یا رازیانه اضافه کنید ).
  • گام 5پس از ۲ ساعت که خمیر آماده شد تکه هایی از خمیر بردارید و کف دست تان پهن کنید
  • گام 6سپس داخل آن مقداری از خرمای چرخ شده بگذارید و از اطراف جمع کنید ( تمام شیرینی ها را به همین صورت اماده کنید ).
  • گام 7نان خرمایی ها را داخل سینی فر بچینید و روی آنها را با برس زرده تخم مرغ بمالید
  • گام 8سپس سینی را داخل فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کرده اید و گرم شده است به مدت ۱۵ – ۲۰ دقیقه قرار دهید تا روی نان خرمایی ها طلایی شود.
  • گام 9پس از آماده شدن نان خرمایی باید صبر کنید تا خوب سرد شوند سپس داخل ظرف قرار دهید ، این شیرینی ها بسیار ترد و شکننده میباشند و باید در زمان انتقال به ظرف خوب سرد شده باشند.

مواد لازم:

  • مغز گردو : ۱۵۰ گرم
  • تخم مرغ (زرده) برای تزیین شیرینی : به مقدار لازم
  • خرما : ۳۰۰ گرم
  • بیکینگ پودر : ۱ قاشق چای خوری
  • گلاب : ۵ قاشق غذا خوری
  • ماست‏ : ۲ قاشق غذا خوری
  • کره : ۲۲۰ گرم
  • آرد گندم : ۳ لیوان

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir