توضیحات
مسقطی یکی از دسرهای معروف لارستان استان فارس است .این شیرینی یکی از معروف ترین شیرینی و دسرهای ایران است.در ماه رمضان و همچنین در ایام عید نوروز و مناسبت های خاص شیرینی مسقطی گزینه خوبی می تواند باشد.معمولا مسقطی ها را به نام مسقطی لاری می شناسند.این شیرینی حدود دو قرن پیش از بندر مسقط در کشور عمان وارد ایران و بندر خلیج فارس شد و امروزه در جنوب استان فارس در شهر لار تهیه می شود.مسقطی را در واقع می توان نوعی حلوا نامید که در سال ۱۳۹۴ به عنوان حلوا مسقطی در سازمان استاندارد ملی به ثبت رسید و شرایط صادارت آن نیز فراهم شد.مهموترین ماده ای که در این شیرینی استفاده می شود نشاسته است.در برخی از شهرها برای تهیه این نوع شیرینی از نشاسته گل استفاده میکنند .پودر نشاسته گل در صنعت شیرینی پزی برای پف دادن به شیرینی استفاده می شود.البته اکثرا از نشاسته معمولی استفاده می کنند اما اگر نشاسته گل در دسترستان بود می توانید از این نشاسته نیز استفاده کنید.گندم، ذرت و سیبزمینی از جمله گیاهانی هستند که نشاسته فراوانی در آنها وجود دارد. اگر از نشاسته به عنوان یک ماده غذایی برای تهیه انواع مختلف سسها و چاشنیها استفاده شود غلظت آن به میزان قابلتوجهی افزایش پیدا میکند.برخی از خواص نشاسته گندم به شرح زیر است :نشاسته مغذی و کمی قابض است.سرمهی آن با شیر زنان و یا سفیدهی تخممرغ مسکن حرارت چشم و آبریزش آن است. نرمکنندهی سینه و ضد خفقان میباشد.نشاسته گلو را نرم میکند، سرفه و درد سینه را تسکین میدهد.خوردن پختهی آن با نبات و روغن بادام نیم گرم مانع خونریزی سینه است. نشاسته گلو را نرم میکند، سرفه و درد سینه را تسکین میدهد. تنقیهی آن جهت زخم معده و ضماد آن با سرکه جهت رفع خناق و ورمهای گرم مخصوصا ورمهای لثه مفید است.مالیدن آن با زعفران روی محل نیش حشرات سمی نافع است.از انواع دیگر شیرینی های سنتی ایران می توان به زولبیا ، بامیه ، کیک باقلوا و نان خرمایی اشاره کرد.