منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
مسقطی
  • مسقطی
  • مسقطی
  • مسقطی
  • مسقطی
مسقطی
  • مسقطی
  • مسقطی
  • مسقطی
  • مسقطی
مسقطی
  • مسقطی
  • مسقطی
  • مسقطی
  • مسقطی
مسقطی
  • مسقطی
  • مسقطی
  • مسقطی
  • مسقطی

توضیحات

مسقطی یکی از دسرهای معروف لارستان استان فارس است .این شیرینی یکی از معروف ترین شیرینی و دسرهای ایران است.در ماه رمضان و همچنین در ایام عید نوروز و مناسبت های خاص شیرینی مسقطی گزینه خوبی می تواند باشد.معمولا مسقطی ها را به نام مسقطی لاری می شناسند.این شیرینی حدود دو قرن پیش از بندر مسقط در کشور عمان وارد ایران و بندر خلیج فارس شد و امروزه در جنوب استان فارس در شهر لار تهیه می شود.مسقطی را در واقع می توان نوعی حلوا نامید که در سال ۱۳۹۴ به عنوان حلوا مسقطی در سازمان استاندارد ملی به ثبت رسید و شرایط صادارت آن نیز فراهم شد.مهموترین ماده ای که در این شیرینی استفاده می شود نشاسته است.در برخی از شهرها برای تهیه این نوع شیرینی از نشاسته گل استفاده میکنند .پودر نشاسته گل در صنعت شیرینی پزی برای پف دادن به شیرینی استفاده می شود.البته اکثرا از نشاسته معمولی استفاده می کنند اما اگر نشاسته گل در دسترستان بود می توانید از این نشاسته نیز استفاده کنید.گندم، ذرت و سیب‌زمینی از جمله گیاهانی هستند که نشاسته فراوانی در آن‌ها وجود دارد. اگر از نشاسته به عنوان یک ماده غذایی برای تهیه انواع مختلف سس‌ها و چاشنی‌ها استفاده شود غلظت آن به میزان قابل‌توجهی افزایش پیدا می‌کند.برخی از خواص نشاسته گندم به شرح زیر است :نشاسته مغذی و کمی قابض است.سرمه‌ی آن با شیر زنان و یا سفیده‌ی تخم‌مرغ مسکن حرارت چشم و آبریزش آن است. نرم‌کننده‌ی سینه و ضد خفقان می‌باشد.نشاسته گلو را نرم می‌کند، سرفه و درد سینه را تسکین می‌دهد.خوردن پخته‌ی آن با نبات و روغن بادام نیم گرم مانع خونریزی سینه است. نشاسته گلو را نرم می‌کند، سرفه و درد سینه را تسکین می‌دهد. تنقیه‌ی آن جهت زخم معده و ضماد آن با سرکه جهت رفع خناق و ورم‌های گرم مخصوصا ورم‌های لثه مفید است.مالیدن آن با زعفران روی محل نیش حشرات سمی نافع است.از انواع دیگر شیرینی های سنتی ایران می توان به زولبیا ، بامیه ، کیک باقلوا و نان خرمایی اشاره کرد.

خرید مواد اولیه این غذا از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1ابتدا باید نشاسته را با آب سرد مخلوط کنیم تا نشاسته کاملا در آب حل شود.
  • گام 2بهتر است در انتها مخلوط آب و نشاسته را از صافی عبور دهیم تا کاملا صاف و یکدست شود.
  • گام 3حالا مخلوط آب و نشاسته را در یک قابلمه می ریزیم.
  • گام 4روی حرارت قرار می دهیم.
  • گام 5حرارت باید ملایم باشد تا در پایان کار مسقطی خشک نشود.
  • گام 6در این مرحله شکر را به قابلمه اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم تا شکر کاملا در آب حل شود.
  • گام 7مقداری زعفران دم می کنیم و به مواد اضافه می کنیم.
  • گام 8هم زدن مواد را ادامه می دهیم تا نشاسته غلیظ شود.
  • گام 9پس از اینکه نشاسته خودش را گرفت گلاب و کره را به نشاسته اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم.
  • گام 10حالا دیواره های قالبی که برای ریختن مسقطی در نظر گرفته ایم را با کمی روغن چرب می کنیم.
  • گام 11به این دلیل باید قالب را چرب کنیم تا مسقطی وقتی خودش را گرفت راحت از آن خارج شود.
  • گام 12سپس مواد را داخل قالب می ریزیم و روی آن مقداری خلال پسته و خلال بادام می ریزیم و در یخچال قرار می دهیم حدود 2 ساعت تا خودش را بگیرد.
  • گام 13پس از اینکه مسقطی خودش را گرفت آنرا به آرامی از قالب خارج می کنیم و به شکل دلخواه برش می زنیم ( اکثرا به شکل لوزی برش می زنند ) و در بشقاب می چینیم.

مواد لازم:

  • شکر : ۳۰۰ گرم
  • نشاسته : ۱۵۰ گرم
  • کره : ۱۲۵ گرم
  • گلاب : ½ لیوان
  • آب سرد : ۴ لیوان
  • آبلیمو : ۱ قاشق غذاخوری
  • زعفران : به میزان لازم
  • خلال پسته : به میزان لازم
  • خلال بادام : به میزان لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir