توضیحات
شله زرد یکی از سنتی ترین دسرهای ایران است که معمولا در ایام و اعیاد مختلف تهیه می شود و طرفداران زیادی نیز دارد.شله زرد به دلیل وجود رنگ زرد و زعفران آن شهرت دارد.این دسر به خصوص در ایام ماه مبارک رمضان طرفداران خاصی دارد و اکثراً در سفره های افطار خود از این دسر خوشمزه و مقوی استفاده می کنند.شله زرد در واقع از ترکیباتی همچون برنج ، زعفران ، دارچین ، بادام ، هل و گلاب تشکیل شده است که هر کدام از این مواد غذایی به تنهایی دارای خاصیت های فراوان می باشند حال تصور کنید که این مواد همگی در یک دسر جمع شوند که در این صورت باعث می شوند یک وعده غذایی بسیار مفید و انرژی زا را به بدن تزریق کنند.در مورد خواص هر یک از این مواد می توانیم به اختصار برایتان توضیح دهیم تا متوجه شوید که هر کدام چه مزایا و چه معایبی را برای بدن دارند.برنج : معمولا قبل از پختن شلهزرد برنج را خیسانده و بعد از آن به مدت طولانی میپزیم که این امر سبب از بین رفتن بخش زیادی از ویتامینهای موجود در این غله از جمله ویتامین B میشود ولی در عین حال منبع خوبی برای تامین کربوهیدرات مورد نیاز بدن است. گلاب : در مورد خواص گلاب موجود در شلهزرد نیز باید گفت گلاب جزء عرقیات خاص ایرانی است که خاصیت نشاطآوری دارد و استنشاق بوی آن سبب افزایش فشار خون میشود. هل : نیز به نوعی یک اکسپکتورانت طبیعی است که خاصیت ضد عفونیکننده و ضد خفگی دارد. زعفران : یکی دیگر از موادی است که به عنوان طعمدهنده در شلهزرد استفاده میشود اما نباید فراموش کرد که زعفران خاصیت آرامشبخشی و نشاطآوری آن اثبات شده به شرط آنکه بیش از حد مجاز یعنی نهایتا سه گرم در روز مصرف نشود. البته این مقدار برای زنان باردار نهایتا یک گرم توصیه میشود چرا که مصرف زیاد زعفران منجر به سقط جنین در زنان باردار و خونریزی لثه میشود. دارچین : در خصوص استفاده از دارچین در شلهزرد باید گفت که این ادویه برای کنترل قند خون بسیار مفید است .تحقیقات نشان داده که علاوه بر این دارچین سطح چربی خون به ویژه تریگلیسیرید را کاهش میدهد و برای ثابت نگهداشتن وزن بسیار مفید است. شکر : یکی از مواد اصلی موجود در شلهزرد است که معمولا خانوادهها به مقدار زیادی از آن در شلهزرد میریزند در حالی که به ازای هر یک گرم شکر چهارکیلو کالری باید در نظر گرفت و خوردن زیاد شلهزرد را به افراد دیابتی و آنهایی که تنگی عروق قلب دارند توصیه نمیکنیم. کره : در مورد کره موجود در شلهزرد نیز نکتهی شایان ذکر آنست که به دلیل عطر و بوی کرهی حیوانی معمولا افراد ترجیح میدهند تا به مقدار زیادی از این ماده در شلهزرد استفاده کنند و در این باره باید گفت که کره حاوی ویتامین A و D است.از انواع دسرهای دیگر مخصوص ماه رمضان می توان به : شیر برنج ،خاگینه ، شعریه و حلوا سیاه اشاره کرد.