توضیحات
شربت تمشک از آن دسته شربت هایی ست که در تابستان طرفداران زیادی را به خود جذب می کند. شما می توانید این میوه را تهیه کرده هم از آن مربا تهیه کنید و شربت آن را درست کنید و لذت ببرید. تمشکها ارقامی تجاری هستند و در کشاورزی بعضی کشورها مانند روسیه، صربستان، ایالات متحده آمریکا، لهستان نقش دارند. از آنها برای تولید پوره، مربا، آبمیوه، و خشکبار نیز استفاده میشود. برگهای این گیاهان نیز به شکل دمنوش استفاده میشود. تا این اواخر بیشتر تمشکها میوهای سرخ داشتند و دورگههایی از Rubus idaeus و Rubus strigosus بودند. اکنون تمشکهای ارغوانی و تمشکهای طلایی یا سفید نیز در حال رایج شدن هستند. از آفتهای این گیاهان کشاورزی میتوان به لارو پولکبالان (مانند بید و پروانه) و نیز کپک خاکستری اشاره کرد. اما تمشک ایرانی درختچهای از تیره گلسرخیان است که به حالت وحشی در نقاطی مانند پارس اباد مغان(اولتان ،اسلام اباد جدید،پیر ایواتلو و رود مرزی ارس)، گیلان ،گلستان ،مازندران و آذربایجان فراوان است. در گیلان، گلستان، مازندران به این گیاه تمش، ولش، بولوش و بوروش، لبلبو و درپارس اباد و آذربایجان بؤیورتکن میگویند. تمشک گیاهی است با ساقههای تیغدار که در کنار جادهها و مزارع و جنگلها به صورت انبوه میروید برگهایش متناوب و گوشوارکدار و شامل ۳ تا ۵ برگچه است. میوه تمشک مثل چیالک سرشار از ویتامین های ث ، قند، توت ، جوهر لیمو و ترشی سیب است و به همین جهت طعم ترش مطبوعی دارد، و به علت داشتن املاح زیاد، خون را قلیایی کرده و ترشی آن را از بین می برد.میوه تمشک بسیار خنک و ضد رطوبات بدن است و راه ورود میکربها را به عروق می بندد و از خونریزی و فساد خون جلوگیری کرده ، و رقت خون را درمان می کند.ضدعفونی کننده بدن بوده، اوره و فشارخون را کاهش می دهد. از انواع دیگر شربت می توان به : شربت تخم شربتی ، شربت عسل ، شربت آبلیمو و شربت خاکشیر اشاره کرد.