منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
دیگچه مشهدی
  • دیگچه مشهدی
  • دیگچه مشهدی
  • دیگچه مشهدی
دیگچه مشهدی
  • دیگچه مشهدی
  • دیگچه مشهدی
  • دیگچه مشهدی
دیگچه مشهدی
  • دیگچه مشهدی
  • دیگچه مشهدی
  • دیگچه مشهدی

توضیحات

دسرها از وعده های غذایی هستند که بعد از وعده اصلی غذا مصرف می شوند و افراد به خوردن دسرهایی با طعم های متنوع و عالی علاقه زیادی نشان داده اند.دیگچه نیز از دسرهای خوشمزه و مخصوص شهر مشهد محسوب می شود که سالهای سال است در این شهر مرسوم است که مورد علاقه بسیاری از افراد است و غیر از مشهد در شهر های دیگر نیز تهیه می شود. این دسر به لطف وجود هل و زعفران و گلاب لذیذ‌تر، خوش‌عطر و به لحاظ ارزش غذایی مغذی‌تر خواهد بود. دیگچه یا همان کته زعفرانی دستور پختی مشابه شیر برنج دارد و برای استفاده در ماه رمضان یا ایام عزاداری ماه محرم و صفر مناسب است. دیگچه را می توانید به عنوان دسر خوشمزه و یا وعده صبحانه در کنار خانواده نوش جان کنید. دیگچه باید برشته و مغز پخت شود و تهیه آن نیاز به کمی دقت دارد تا مهارت کافی برای پخت آن دستتان بیاید. دیگچه مشهدی شباهت زیادی به یکی از دسرهای محبوب هندیان با نام پودینگ برنج دارد. این دسر به دلیل داشتن مواد مقوی مانند شیر و زعفران حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، E ، D ، گروه ویتامین‌های B وکربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین است.این غذا زود هضم و حاوی فیبر فراوان است بنابراین نقشی موثر در عملکرد بهتر روده‌ها و رفع یبوست دارد؛ این دسر به علت داشتن ویتامین‌های A ، C ، E و املاح معدنی به زیبایی، طراوت و جوان‌سازی پوست کمک و از پیری زود رس پوست و چین و چروک جلوگیری می‌کند. علاوه بر این دیگچه به دلیل موادی مانند روی به تقویت و رویش مجدد مو‌ها کمک و از سفید شدن مو‌ها هم جلوگیری می‌کند.دسر دیگچه مشهدی برای افرادی که دوران نقاهت بیماری را سپری می‌کنند، کودکان در حال رشد، کهنسالان و اشخاصی که معده ضعیف دارند بسیار مفید است.
از غذاهای مشابه می توان به شیر برنج، شله زرد ، کاچی و مسقطی اشاره کرد.

مراحل:

  • گام 1برنج را شسته و به مدت یک ساعت خیس کنید.
  • گام 2برنج را بگذارید خوب بپزد .
  • گام 3می توانید از برنج خورد که مخصوص آش است استفاده کنید.
  • گام 4وقتی آب برنج تبخیر شد شیر را کم کم اضافه کنید و هم بزنید تا شیر به خورد برنج برود.
  • گام 5به ترتیب شکر را اضافه کرده و هم بزنید
  • گام 6سپس هل را اضافه کنید .
  • گام 7باید آنقدر مواد بجوشد تا سفت شود .
  • گام 8در آخر گلاب و بعد از چند دقیقه کره را اضافه کنید.
  • گام 9دیگچه مشهدی آماده برای دم کردن است.
  • گام 10وقتی دسر دیگچه به این مرحله رسید زعفران دم کرده را در گوشه ای از قابلمه بریزید و هم بزنید تا نیمی از آن زرد رنگ شود.
  • گام 11دسر دیگچه را مثل برنج به مدت نیم ساعت دم کنید توجه داشته باشید که حرارت خیلی کم باشد.
  • گام 12بعد در قابلمه را برداشته بگذارید تا خوب خنک شود و در دیس ، دسر دیگچه مشهدی را بر گردانید و با خلال پسته و زعفران برای سرو تزیین نمائید.

مواد لازم:

  • شیر: 3 لیتر
  • شکر: 500 گرم
  • برنج: 500 گرم
  • هل: 30گرم
  • گلاب : 2 پیمانه
  • کره : 100 گرم
  • زعفران : برای تزئین
  • پسته : برای تزئین

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir