منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
حلیم شیر
  • حلیم شیر
  • حلیم شیر
  • حلیم شیر
  • حلیم شیر
حلیم شیر
  • حلیم شیر
  • حلیم شیر
  • حلیم شیر
  • حلیم شیر
حلیم شیر
  • حلیم شیر
  • حلیم شیر
  • حلیم شیر
  • حلیم شیر
حلیم شیر
  • حلیم شیر
  • حلیم شیر
  • حلیم شیر
  • حلیم شیر

توضیحات

حلیم شیر یکی از حلیم های معروف مردم استان اصفهان است. در فرهنگ غذایی کشور ما حلیم به دلیل مقوی بودن و خواص بسیاری که دارد بیشتر در وعده صبحانه به مصرف می رسد. حلیم ها به جهت ارزش غذایی بالا و انرژی بخشی که دارند برای وعده افطار نیز بسیار مناسب می باشند. انواع حلیم در شهرها با دستور های پخت متفاوتی با انواع حبوبات، گوشت، ادویه و … پخته می شوند.  استفاده از ادویه ها و چاشنی هایی از قبیل دارچین، شکر و پسته باعث چند برابر شدن عطر و طعم این غذا می شود. یکی از انواع آن ها که دستور پخت و مواد بسیار کمی دارد و تنها نیازمند زمان پخت بسیاری است، حلیم شیر می باشد. حلیم شیر به دلیل داشتن مقدار زیاد شیر کالری و کلسیم فراوانی را در خود گنجانده است. این غذا مقوی ترین وعده صبحانه برای مصرف کودکان جهت رشد و تقویت بدن آنان می باشد. به دلیل طرفداران بسیاری که حلیم دارد، این غذای خوشمزه را می توان بر سر اکثر سفره ها مشاهده کرد.

در اینجا شیر ماده اصلی این حلیم است که از نوشیدنی های محبوب کودکان و نیز بزرگسالان به شمار می رود. شیر دارای انواع ویتامین ها، پروتئین و قند طبیعی مناسبی است که برای رشد بدن به آنها احتیاج داریم. شیر منبع غنی کلسیم محسوب می شود و برای رشد استخوان ها و تقویت دندان ها مفید می باشد. از خواص بی شمار شیر می توان به تامین انرژی بدن، کنترل فشار خون، کاهش وزن مناسب، کاهش استرس، تامین کلسیم بدن و کاهش خطر ابتلا به دیابت اشاره داشت.

از انواع حلیم ها که در نوع خود فواید بسیاری را به خود اختصاص داده اند می توانیم به حلیم گندم، حلیم عدس خراسانی، شله       مشهدی و حلیم طالقان اشاره

مراحل:

  • گام 1گوشت را با پیاز چهار قاچ و اندکی نمک در ۶ پیمانه آب بر روی حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش آید.
  • گام 2وقتی آب به جوش آمد، کف گوشت را بگیرید و سپس حرارت را کم کنید.
  • گام 3درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا گوشت به مدت ۳ ساعت بپزد.
  • گام 4گندم را با ۳ لیتر آب در قابلمه جاداری بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
  • گام 5درب قابلمه را نیمه باز بگذارید و حرارت را به اندازه‌ای تنظیم کنید که ریزجوش بزند، ولی سر نرود.
  • گام 6در این مرحله گندم را در ظرف دیگری ریخته و اجازه دهید آن هم با آب کافی بپزد.(نسبت به حجم گندم دو برابر آن آب بریزید.)
  • گام 7۳ ساعت فرصت دهید تا گندم خوب بپزد.
  • گام 8در این فاصله گاهی هم بزنید و اگر آب آن کم شد، کمی آب جوش اضافه کنید.
  • گام 9گندم پخته را با گوشت کوب یا غذاساز به شکل پوره درآورده و شیر را کم کم به آن اضافه کنید و هم بزنید تا حالت کشدار پیدا کند، سپس روی حرارت ملایم قرار دهید.
  • گام 10گوشت را از آب بیرون آورده، استخوان و رگ و ریشه آن را بگیرید.
  • گام 11سپس با گوشت کوب بکوبید تا ریش ریش شود (گوشت را هرگز چرخ کنید).
  • گام 12گوشت ریش ریش شده را به گندم اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا حلیم باز به جوش آید.
  • گام 13آب و نمک حلیم را اندازه کنید؛
  • گام 14چون حلیم معمولا با شکر خورده می‌شود باید کم نمک باشد.
  • گام 15اگر حلیم شل بود حرارت را کمی زیاد کنید و حلیم را هم بزنید تا سفت شود.
  • گام 16پس از پخت کامل مواد و غلظت دلخواه حلیم را در ظرف سرو بکشید و آن را با کره آب کرده و پودر دارچین تزیین کنید و همراه با یک ظرف شکر سر سفره بگذارید.

مواد لازم:

  • گندم پوست کنده، خیسانده : 500 گرم
  • گوشت گوسفندی با استخوان : 500 گرم
  • شیر : 2 لیتر
  • پیاز : 1 عدد
  • کره آب کرده : به میزان لازم
  • نمک : به میزان لازم
  • پودر دارچین : به میزان لازم
  • شکر : به میزان لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir