توضیحات
حلوا هویج یکی از حلواهایی ست که می توانید در ایام ماه مبارک رمضان تهیه کنید و طعم جدیدی به حلوای خود بدهید.این حلوا یک از دسرهای قدیمی و خوشمزه ایرانی است که کمتر تهیه می شود.حلوا هویج یکی از دسرهای سنتی مردم آذربایجان غربی است البته در هر کدام از شهر های آن منطقه (اردبیل ،تبریز و ارومیه)به شیوه خودشان تهیه می شود.این حلوا بسیار پرخاصیت و مفید است و شما به راحتی می توانید حدود دو هفته آن را در یخچال نگه داری کنید بدون آنکه رنگ و طعم آن تغییر کند به علاوه اینکه بافت نرم آن هم نیز تغییری نخواهد کرد.طرز تهیه این حلوا تا حدود زیادی شبیه به حلوا سنتی معروف است تا آنجا که هویج به آن اضافه می شود و روند تهیه تغییر می کند.هویج مهمترین ماده این دسر است که باعث تغییر آن شده است.هویج خوراکی خواستگاه آن آسیای مرکزی است و به احتمال زیاد اولین بار در ایران قدیم یافت شده است.هویج سبزی ای شیرین، خوشمزه، اشتها آور، ادرارآور و از بین برنده یبوست است.درمان کننده خوبی برای بیماری اسهال خونی و بیماری های ناشی از ورود کرم و انگل به بدن است و همچنین برای درمان زخم های عمیق مصرف می شود.هویج منبع غنی بتاکاروتن می باشد. بتا کاروتن مسئول رنگ نارنجی هویج است. هرچه بتا کاروتن زیاد تر باشد، هویج نارنجی تر می شود.بتا کاروتن پیش ساز ویتامین A است، یعنی در بدن تبدیل به ویتامین A می شود.ویتامین A برای تقویت سیستم ایمنی، محافظت از پوست، ریه، لوله گوارشی و همچنین در رشد سلول ها و تولید مثل حائز اهمیت است.بتا کاروتن، یک آنتی اکسیدان است و بیماری های ناشی از پیری را کاهش می دهد.منابع غنی این ویتامین عبارتند از: جگر، روغن جگر ماهی، شیر و لبنیات، کره و تخم مرغ. علاوه بر منابع فوق، ویتامین A در سبزیجات سبز و زرد رنگ نیز یافت می شود، از قبیل: سیب زمینی، اسفناج، هویج، کدو و خردل.از انواع دیگر دسرهای سنتی می توان به : حلوا خرما ، حلوا سیاه،رنگینک خرما و کاچی اشاره کرد.