منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
حلوا هویج
  • حلوا هویج
  • حلوا هویج
  • حلوا هویج
  • حلوا هویج
حلوا هویج
  • حلوا هویج
  • حلوا هویج
  • حلوا هویج
  • حلوا هویج
حلوا هویج
  • حلوا هویج
  • حلوا هویج
  • حلوا هویج
  • حلوا هویج
حلوا هویج
  • حلوا هویج
  • حلوا هویج
  • حلوا هویج
  • حلوا هویج

توضیحات

حلوا هویج یکی از حلواهایی ست که می توانید در ایام ماه مبارک رمضان تهیه کنید و طعم جدیدی به حلوای خود بدهید.این حلوا یک از دسرهای قدیمی و خوشمزه ایرانی است که کمتر تهیه می شود.حلوا هویج یکی از دسرهای سنتی مردم آذربایجان غربی است البته در هر کدام از شهر های آن منطقه (اردبیل ،تبریز و ارومیه)به شیوه خودشان تهیه می شود.این حلوا بسیار پرخاصیت و مفید است و شما به راحتی می توانید حدود دو هفته آن را در یخچال نگه داری کنید بدون آنکه رنگ و طعم آن تغییر کند به علاوه اینکه بافت نرم آن هم نیز تغییری نخواهد کرد.طرز تهیه این حلوا تا حدود زیادی شبیه به حلوا سنتی معروف است تا آنجا که هویج به آن اضافه می شود و روند تهیه تغییر می کند.هویج مهمترین ماده این دسر است که باعث تغییر آن شده است.هویج خوراکی خواستگاه آن آسیای مرکزی است و به احتمال زیاد اولین بار در ایران قدیم یافت شده است.هویج سبزی ای شیرین، خوشمزه، اشتها آور، ادرارآور و از بین برنده یبوست است.درمان کننده خوبی برای بیماری اسهال خونی و بیماری های ناشی از ورود کرم و انگل به بدن است و همچنین برای درمان زخم های عمیق مصرف می شود.هویج منبع غنی بتاکاروتن می باشد. بتا کاروتن مسئول رنگ نارنجی هویج است. هرچه بتا کاروتن زیاد تر باشد، هویج نارنجی تر می شود.بتا کاروتن پیش ساز ویتامین A است، یعنی در بدن تبدیل به ویتامین A می شود.ویتامین A برای تقویت سیستم ایمنی، محافظت از پوست، ریه، لوله گوارشی و همچنین در رشد سلول ها و تولید مثل حائز اهمیت است.بتا کاروتن، یک آنتی اکسیدان است و بیماری های ناشی از پیری را کاهش می دهد.منابع غنی این ویتامین عبارتند از: جگر، روغن جگر ماهی، شیر و لبنیات، کره و تخم مرغ. علاوه بر منابع فوق، ویتامین A در سبزیجات سبز و زرد رنگ نیز یافت می شود، از قبیل: سیب زمینی، اسفناج، هویج، کدو و خردل.از انواع دیگر دسرهای سنتی می توان به : حلوا خرما ، حلوا سیاه،رنگینک خرما و کاچی اشاره کرد.

خرید مواد اولیه این غذا از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1هویج های تازه و آبدار انتخاب کنید بهتر است هویج ها سایز متوسط باشد تا ساقه آن چوب مانند و خشک نباشد.
  • گام 2هویج ها را ریز رنده کنید و یا با استفاده از بلندر یا دستگاه غذاساز آن را خرد نمایید تا ریز شوند.
  • گام 3آب و شکر را در ظرفی بریزید و روی حرارت بگذارید و هم بزنید تا شکر در آب حل شود.
  • گام 4می توانید از شکر قهوه ای نیز استفاده کنید در این صورت رنگ حلوا تیره تر می شود ولی شکر قهوه ای از شکر سفید سالم تر است در این دستور از شکر قهوه ای استفاده شده است.
  • گام 5بعد از حل شدن شکر در آب هویج های ریز شده را به آن اضافه کنید و با مایه شربت مخلوط نمایید.
  • گام 6هویج را به خوبی با مایه شربت مخلوط کنید و درب ظرف را ببندید و حرارت را کم کنید و 30 دقیقه زمان دهید تا هویج ها در شربت به خوبی نرم شوند.
  • گام 7بعد از گذشت 15 دقیقه شروع به آماده سازی حلوا نمایید تا در زمان آماده شدن هویج مایه اصلی حلوا هم آماده باشد.
  • گام 8تابه ای را روی حرارت بگذارید تا کمی گرم شود سپس آرد را اضافه کنید.
  • گام 9با کفگیر آرد را داخل تابه حرکت دهید تا تمام قسمتهای آن حرارت ببینید و خامی آن برود.
  • گام 10آرد را حدود 10 دقیقه روی حرارت کم در تابه هم بزنید تا خامی آن برود و تغییر رنگ دهد.
  • گام 11بعد از اینکه آرد کمی تغییر رنگ داد و بوی خامی آن گرفته شد و عطر آرد بو داده شده بلند شد روغن را به آرد اضافه نمایید.
  • گام 12سریعا روغن را به تمام آرد برسانید و آرد را هم بزنید دقت کنید که حرارت باید کم باشد.
  • گام 13آرد را با روغن سرخ کنید تا کمی قهوه ای شود حدود 5 تا 8 دقیقه زمان نیاز است تا آرد به خوبی سرخ شود.
  • گام 14در انتها باید ترکیب آرد و روغن سرخ شده خمیر نرم ، طلایی ، خوش عطر و با ظاهر زیبا و چشم نواز حاصل شود.
  • گام 15در این مرحله مخلوط شربت و هویج ها که حدود 30 دقیقه با حرارت ملایم پخته و نرم شده اند را به آرد سرخ شده اضافه نمایید.
  • گام 16می توانید هویج ها را با کمک دستگاه یا گوشتکوب کاملا نرم و خمیری کنید و سپس به مایه اضافه نمایید در این حالت حلوا در نهایت بافت کاملا یکدستی خواهد داشت.
  • گام 17اما اگر طرفدار تکه های کوچک هویج داخل حلوا هستید هویج ها را پوره نکنید و به همان شکل اضافه نمایید.
  • گام 18ابتدا شربت هویج را اضافه کنید تا مایه از دما بیافتد سپس هویج ها را نیز بیفزایید و مواد را به خوبی مخلوط کنید.
  • گام 19زعفران را از قبل دم و آماده کنید مقدار کمی آب داخل زعفران بریزید و بعد از حدود 5 دقیقه خیس خوردن گلاب را به آن اضافه کنید و هم بزنید و کنار بگذارید تا عطر و رنگ زعفران آزاد شود.
  • گام 20زعفران و گلاب را نیز اضافه کنید.
  • گام 21سپس پودر هل و پودر دارچین را اضافه کنید و حلوا را به خوبی هم بزنید.
  • گام 22حرارت را کم کرده و حدود 5 دقیقه حلوا را روی حرارت کم هم بزنید تا قوام یابد و طعم آن به تعادل برسد.
  • گام 23حلوا آماده سرو است آن را کنار بگذارید تا از دما بیفتد.
  • گام 24حلوا را در ظرف مورد نظر بریزید و روی آن را صاف کنید.
  • گام 25برای تزیین رویه حلوا از خلال پسته ، گردوی خرد شده و گلبرگ گل محمدی استفاده کنید.
  • گام 26همین طور می توانید از خلال بادام نیز استفاده نمایید.
  • گام 27روش سنتی سرو حلوای هویج ریختن مقداری از آن در بشقاب و تزیین ساده با خلال پسته و بادام ، گردو و برگ گل محمدی است.
  • گام 28می توانید از قیف و ماسوره هم استفاده کنید و حلوا را در کاغذ های مخصوص شکوفه بزنید

مواد لازم:

  • هویج : 500 گرم
  • آرد : 1 پیمانه
  • شکر : 1 پیمانه
  • آب : 1 پیمانه
  • روغن : 3/4 پیمانه
  • گلاب : 1/4 پیمانه
  • زعفران ساییده شده : 1/2 قاشق چایخوری
  • پودر هل : 1/2 قاشق چایخوری
  • پودر دارچین : 1/2 قاشق چایخوری

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir