اسموتی چغندر نوع دیگری از اسموتی هایی ست که قصد داریم به شما آموزش دهیم. چغندر در واقع همان لبو است که ایرانی ها اکثرا آن را به عنوان یک میان وعده و یا عصرانه استفاده می کنند. امروزه علاوه بر پخت چغندر می توان آن را به صورت خام و به عنوان یک نوشیدنی مصرف کرد. این نوشیدنی می تواند وعده مناسبی برای مهمانی ها و پذیرایی در ایام نوروز نیز باشد این نوشیدنی به دلیل رنگ زیبایی که دارد می تواند یک نوشیدنی جذاب برای میهمانان باشد. در صفحات قبل انواع دیگری از اسموتی را برای شما آموزش دادیم و خواص هر کدام از مواد مورد استفاده در آنها را برایتان بازگو کردیم حال می خواهیم شما را با تاریخچه چغندر و گوشه ای از خواص آن آشنا کنیم. چغندر گیاهی از خانواده اسفناجیان است، ریشه غده ای و مخروطی شکل این گیاه ارزش خوراکی و دارویی دارد. چغندر پخته از خوراکهای خوش مزه و شیرین است. چغندر و برگ چغندر را برای پختن آشها و بورانیهای گوناگون بکار میبرند. از گونهای از آن نیز قند میسازند. چغندر قند سرشار از ویتامینهای B، آهن، فیبر، اسیدفولیک، منگنز، مس، منیزیم، و پتاسیم است. چغندر حاوی مقادیری نیترات طبیعی است که بعد از هضم در بدن به اسیدنیتریک تبدیل می شود. اسیدنیتریک باعث شلشدن و گشادشدن عروق خونی در بدن شده و با بهبود جریان خون موجب کاهش فشارخون حتی در بیمارانی که با مصرف دارو هم فشار خونشان کنترل نشده، میشود. رنگ قرمز چغندر به دلیل وجود رنگدانههایی به نام بتالین در این گیاه است. مادهای که دارای قدرت آنتی اکسیدانی، ضدالتهابی و سمزدایی قوی میباشد. طبق گفته متخصصین، بتالین ها عوارض ناشی از شیمی درمانی را در افراد مبتلا به سرطان لوزالمعده، سینه، و پروستات کاهش میدهند. نیترات موجود در چغندر موجب افزایش مقاومت و استقامت بدن میشود. مصرف سه تا پنج عدد چغندر در طی یک روز، به شکل قابل توجهی باعث بهبود عملکرد ورزشکاران میشود. در ادامه مطلب شما را با اسموتی انبه و کیوی و اسموتی نارگیل آشنا می کنیم.