توضیحات
آش گندم یزد یکی از خوشمزه ترین و راحت ترین آش هایی است که می توانید با گندم تهیه کنید.آش گندم انواع زیادی دارد که هر شهر بنا بر ذائقه خود مواد داخل آن را کم یا زیاد می کند و آن آش به نام آن شهر معروف میشود برخی از حبوبات بیشتری استفاده می کنند و برخی دیگر تنها به وجود گندم در آن بسنده کرده و مواد دیگری را در آن می ریزند.
در آش گندم یزد از حبوباتی همچون لوبیا چیتی و نخود استفاده می شود که باعث مقوی شدن آن می گردد.همچنین شما اگر دوست ندارید در این آش از گوشت استفاده کنید به شما پیشنهاد می کنیم که حتما آب قلم را فراموش نکنید و مورد استفاده قرار دهید تا خاصیت این غذا دو چندان شود.
در این آش برخلاف آش گندم های دیگر از سبزی آش استفاده م یش ود که این امر نیز مجدد باعث متمایز شدن آن می گردد.در واقع این آش یکی از آش های سنتی و معروف استان یزد به حساب می آید که در ایام عزدارای به خصوص ماه محرم و صفر تهیه شده و بین عزادارن حسینی پخش می گردد. در یزد به این آش ، آش امام حسین نیز گفته می شود.
نحوه پخت این آش به صورت نذری جذابیت های خاص خود را دارد که هنوز هم در یزد و در ایام های مختلف این سنت اجرا می شود.زنان در مسجد جمع شده و حبوبات و سبزی را پاک می کنند و برای آش آماده می کنند.دیگ ها از چند روز قبل در تکیه ها گذاشته می شود تا همگان متوجه شوند که در این مکان آش نذری پخته می شود.این آش معمولا با هیزم پخته می شود و هر کس عقیده دارد بنا به حاجت خود هیزمی برای آش تدارک ببیند و جوانان هیئت نیز داوطلب می شوند تا در هنگام شروع پخت آش زیر دیگ را آنها روشن کنند.
این آش مراسم جالبی دارد که ما در اینجا مختصری از آن را برایتان شرح دادیم.
از جمله انواع دیگر آش می توان به : آش پرپوله ، آش کدو حلوایی ، آش ترخینه و آش شله قلم کار اشاره کرد.