منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
آش گندم شیر
  • آش گندم شیر
  • آش گندم شیر
  • آش گندم شیر
آش گندم شیر
  • آش گندم شیر
  • آش گندم شیر
  • آش گندم شیر
آش گندم شیر
  • آش گندم شیر
  • آش گندم شیر
  • آش گندم شیر

توضیحات

آش گندم شیر یکی از غذاهای محلی و سنتی استان کرمان می باشد. این غذای خوشمزه را مردم کرمان اغلب در ماه رمضان و افطار میل می کنند. البته آش جزو خوراک های اصیل مردم ایران است که با توجه به فرهنگ هر شهر ایران، انواع مختلف و محلی آن در میان مردمان آن شهر مرسوم شده است.

آش گندم شیر یکی دیگر از انواع معروف و خوش طعم آش های ایرانی است. مواد این آش کمی با سایر آش ها متفاوت است. برای تهیه آن باید یکی از مواد اصلی یعنی گندم شیر محلی کرمان را به صورت جداگانه آماده کنید.

گندم شیر نیز یکی دیگر از خوراک های محلی کرمان است که مردم کرمان هم آن را به صورت جداگانه میل می کنند و بسیار مغذی و پرقوت است و هم آن را در برخی از غذاها مثل آش اضافه می‌کنند و در طبخ آن ها استفاده می کنند.

گندم شیر در واقع از مخلوط گندم و شیر با تعدادی ادویه به دست می آید که در اینجا برایتان توضیح می دهیم.طرز تهیه این خوراکی به این صورت است که شما گندم از قبل خیس خورده را به جای آب به همراه شیر می گذارید بجوشد در حین جوشیدن و پختن می توانید انواع ادویه های مورد نیاز همچون زعفران ، زرد چوبه، زیره سیاه، سیاه دانه، فلفل قرمز و یا هر ادویه دیگری که دوست دارید را به آن اضافه کنید و خوب با شیر و گندم مخلوط کنید و اجازه دهید تا تمامی شیر بخار شده و به خورد گندم برود در این مرحله گندم شیر شما آماده است که هم می توانید به همین صورت استفاده کنید و یا مثل غذای در این پست به آش اضافه کنید و طعم جدیدی از غذا را تجربه کنید.

از انواع دیگر آش های محلی ایران می توان به آش پرپوله، آش ماشاب، آش کدو حلوایی، آش قره قروت، آش آلو، اش گشنیز و آش ماسوآ اشاره کرد.

خرید مواد اولیه مورد نیاز از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1ابتدا گوشت را خرد کنید و در یک قابلمه بگذارید با آب بپزد تا نیم پز گردد.
  • گام 2پیاز را اسمال دایس کرده( ریز خرد کنید.) و مقداری تفت دهید.
  • گام 3سپس نخود را به همراه پیاز مجدد کمی تفت دهید.
  • گام 4ادویه های زرد چوبه و فلفل سیاه را نیز به قابلمه اضافه کنید.
  • گام 5بعد از پختن این مواد، گوشت ها را له کنید و به قابلمه اضافه کنید.
  • گام 6سپس گندم شیری را که از قبل پخته اید به قابلمه اضافه کنید.
  • گام 7پس از انکه تمامی مواد را با هم مخلوط کردید کشک ساییده شده را بر روی مواد قابلمه بریزید و بگذارید یک ربع بپزد.
  • گام 8سپس رشته‌ آشی را اضافه کنید و اجازه دهید تا کامل باز شود(حدودا یک ربع زمان میبرد).
  • گام 9بعد از پخت آن نعناداغ و سیرداغ و کمی نمک درون قابلمه بریزید و بگذارید آش کاملاً جا بیفتد.
  • گام 10روش طبخ گندم شیر:
  • گام 11گندم ها را از طریق آسیاب کردن به صورت بلغور در بیاورید و سپس آن را الک کنید تا آرد آن جدا شود.
  • گام 12سپس گندم ها را در یک قابلمه بریزید و مقداری شیر، زنجبیل، زیره، سیاه دانه، زردچوبه و فلفل سیاه بریزید و بگذارید مواد بپزد.
  • گام 13بعد از پخت آن ها را بر روی یک پارچه ای در داخل یک قابلمه دیگر بریزید تا خشک شوند.(می توانید همان طور مرطوب برای آش استفاده کنید و یا به همان صورت میل کنید). چون خودش یک نوع غذای مقوی ست.

مواد لازم:

  • گوشت: ۵۰۰ گرم
  • گندم شیر: ۱۰۰ گرم
  • نخود: ۷۰ گرم
  • پیاز متوسط: ۱ عدد
  • رشته آش : به مقدار لازم(در صورت تمایل)
  • کشک ساییده شده: به مقدار لازم
  • سیر : به میزان لازم
  • نعناداغ: به میزان لازم
  • نمک : به میزان لازم
  • زردچوبه : به میزان لازم
  • فلفل سیاه: به میزان لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir