آش زرشک
  • آش زرشک
  • آش زرشک
آش زرشک
  • آش زرشک
  • آش زرشک

توضیحات

اگر بخواهیم یکی از خوشمزه ترین غذاهای خراسان شمالی را برایتان معرفی کنیم، بدون شک آش زرشک کوهی یکی از این غذاها است. این آش با استفاده از زرشک، حبوبات، مرغ و آرد و مرزه خشک شده درست می شود. این آش پرطرفدار را می توانید در افطار  نوش جان کنید.

خواص و فواید زرشک
-کاهش التهاب بدن و درمان عفونت های مثانه، دستگاه ادراری و عفونت های گوارشی
-کمک به بهبود سرماخوردگی و رفع گلودرد، آبریزش بینی، سینوزیت
-گفته می شود که مواد موجود در زرشک می توانند با عفونت های باکتریایی، قارچی و ویروسی مبارزه کنند
– درمان اسهال
– نوشیدن آب زرشک یا چای زرشک برای کاهش علائم سوء هاضمه توصیه می شود
– پاک‌سازی کبد و کیسه‌ صفرا از خواص زرشک است. همچنین بربرین با کمک به ترشح صفرا، می‌تواند به‌عنوان یک ملین عمل کرده و فرایندهای گوارشی را تنظیم بکند.
– افزایش ترشح صفرا که به دفع کلسترول اضافی بدن کمک می کند.
– از زرشک به‌طور سنتی برای درمان سنگ کیسه صفرا استفاده می‌شود که این امر باید تحت‌نظر پزشک باشد و بدون نظارت او انجام نشود.

در آش زرشک از حبوباتی که برای آش رشته تهیه می کنیم استفاده کنید. برای رفع نفخ حبوبات آن ها را از ۲ شب قبل در آب بخیسانید. سپس آن ها را بجوشانید پس از اینکه یک قل خورد آب اضافی را دور بریزید و حبوبات را طبق مراحل به آش اضافه کنید.

از انواع دیگر آش می توان به : بوغذا آشی ، آش قره قروت ، آش ترخینه و شلمین اشاره کرد.

خرید مواد اولیه این غذا از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1برای تهیه آش زرشک ابتدا حبوبات شامل نخود ،لوبیا قرمز و لوبیا چیتی را که از شب قبل خیس کرده و چندین بار آب آن را عوض کرده ایم روی حرارت می گذاریم تا بپزند.
  • گام 2گوشت مرغ را نیز با کمی آب و یک عدد پیاز روی حرارت می گذاریم تا پخته شود.
  • گام 3زرشک ها را شسته و به آن مقدار کمی آب ( دو لیوان ) اضافه می کنیم و چند دقیقه روی حرارت می گذاریم در حدی که زرشک ها کمی نرم شوند.
  • گام 4زرشک ها را کوبیده و بعد با یک صافی ترجیحا پارچه ای صاف می کنیم و دوباره روی زرشک ها کمی آب می ریزیم و صاف می کنیم به طوری که فقط دانه های زرشک باقی بماند.
  • گام 5یک عدد پیاز را نگینی خرد می کنیم.
  • گام 6در یک قابلمه یک قاشق روغن ریخته و پیاز نگینی شده را در آن تفت می دهیم تا سرخ شود.
  • گام 7یک قاشق آرد را به پیاز داغ اضافه کرده و تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود.
  • گام 8سپس آب گوشت و آب زرشک را به پیاز اضافه می کنیم.
  • گام 9گوشت مرغ پخته شده را نیز ریش ریش کرده و به مواد بالا اضافه می کنیم.
  • گام 10حبوبات پخته شده را نیز اضافه کرده و اجازه می دهیم تا آش زرشک جا بیافتد و کمی غلیظ شود.
  • گام 11در 20 دقیقه آخر پخت رشته آش و مرزه خشک را اضافه می کنیم.
  • گام 12پس از ریختن رشته حدود 20 دقیقه زمان می دهیم تا رشته لعاب بدهد.
  • گام 13آش را تست می کنیم و اگر نیاز به نمک داشت به آن نمک و فلفل اضافه می کنیم.
  • گام 14پس از آنکه آش به غلظت مورد نظر شما رسید آماده سرو است.

مواد لازم:

  • آب زرشک : ا لیتر
  • مرغ : 200 گرم
  • حبوبات پخته شده شامل(نخود،لوبیا چیتی و لوبیا قرمز) : 1 لیوان
  • پیاز : 1 عدد
  • رشته آش : 2 مشت
  • روغن جامد : 1 قاشق غذا خوری
  • آرد : 1 قاشق مربا خوری
  • مرزه خشک : 1 قاشق غذا خوری
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم
  • آویشن : به مقدار لازم
  • زردچوبه : به مقدار لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir