منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
آش بلغور شیر
  • آش بلغور شیر
  • آش بلغور شیر
  • آش بلغور شیر
  • آش بلغور شیر
آش بلغور شیر
  • آش بلغور شیر
  • آش بلغور شیر
  • آش بلغور شیر
  • آش بلغور شیر
آش بلغور شیر
  • آش بلغور شیر
  • آش بلغور شیر
  • آش بلغور شیر
  • آش بلغور شیر
آش بلغور شیر
  • آش بلغور شیر
  • آش بلغور شیر
  • آش بلغور شیر
  • آش بلغور شیر

توضیحات

آش بلغور شیر یکی از غذاهای سنتی استان کرمان است . همان طور که می دانید اکثر شهرهای ایران این آش را تهیه می کنند و محبوبت بسیاری در میان ایرانیان دارد اما همانطور که قبلا گفته شد هر شهری بنا به ذائقه و قدمت آن غذا، آن را تهیه می کند.
بَلغور یا پرک به خود غله‌ای که در آسیاب آن را خرد میکنند و می شکنند چنان‌که آرد وله نشود میگویند، همچنین بلغور آش و خوراکی است که از گندم یا جوی نیمکوب تهیه می‌شود.
برای تهیه بلغور ، گندم پخته را پس از خشک شدن با آسیاب خرد می‌کنند، نه به نرمی آرد بلکه به درشتی لپهٔ ماش و کوچکتر و بزرگتر. در قدیم از برنج به مقدار کم و شاید سالی یک یا دو بار استفاده می‌کردند و بیشتر از غذاهایی مانند شب چره، به جای شام و پلوی بلغور یا آش بلغور استفاده می‌کردند. از آنجا که نمی‌توان گندم یا جو را به مدت طولانی نگاه داشت، گندم یا جو را پس از پوست گرفتن با آب یا شیر نیم پخت کرده و سپس خشک می‌نمودند و در هاون نیمکوب کرده و نگاه می‌داشتند. اما بلغور را می‌توان مدت‌ها نگهداری کرد بدون آنکه کپک بزند یا بوی رطوبت بگیرد و در مواقع ضرورت می‌توان با آن آش یا پلو تهیه کرد. هر کیلوگرم بلغور پخته شده حاوی ۸۰ میلی‌گرم کلسیم، ۴۰۰ میلی‌گرم فسفر، ۱۰ میلی‌گرم آهن، ۶۰۰ میلی‌گرم پتاسیم است و حدود ۳۰۰ کالری انرژی تولید می‌کند.

در ادمه مطلب شما را با طرز تهیه آش بلغور با شیر یکی دیگر از استان های ایران آشنا می کنیم.

خرید مواد اولیه این غذا از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1ابتدا جهت تهیه بلغور شیر ، بلغور را پاک کرده در شیر داغ می ریزیم و به مدت نیم ساعت می گذاریم دم بکشد.
  • گام 2بلغور شیر به دست آمده را روی پارچه ریخته خشک می کنیم.
  • گام 3برای تهیه شولی بلغور شیر یک لیوان بلغور شیر را در قابلمه ریخته آب به آن افزوده وقتی جوش آمد زردچوبه ، سیاه دانه ، برگ پیازچه ، سیر خرد شده را اضافه می کنیم تا پخته شود.
  • گام 4سپس سیب زمینی ها را که حلقه حلقه خرد کرده ایم اضافه می کنیم تا پخته شوند.
  • گام 5نصف لیوان آرد را در آب حل کرده اضافه می کنیم و مرتب هم می زنیم تا گلوله نشود.
  • گام 6وقتی بوی خامی آرد برطرف شد ، نمک و فلفل را اضافه می کنیم.
  • گام 7در آخر می توان به جای نعنا داغ ، 2-3 قاشق غذاخوری پیازچه داغ روی آن ریخته و هم می زنیم.

مواد لازم:

  • بلغور گندم : 500 گرم
  • شیر : نیم کیلو
  • بلغور شیر خشک شده : 1 لیوان
  • سیر : 3-4 حبه
  • برگ پیازچه خرد شده : 2 قاشق غذاخوری
  • سیاه دانه : 1 قاشق چایخوری
  • زردچوبه : 1 قاشق چایخوری
  • آرد : نصف پیمانه
  • سیب زمینی : 3-4 عدد
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir