مراحل:
- گام 1ابتدا کره را در مایکروفر با حداکثر قدرت به مدت ۲۰ ثانیه قرار دهید تا ذوب شود.
- گام 2سپس کنار بگذارید تا خنک شود.(می توانید روی گاز هم کره را ذوب کنید)
- گام 3آب گرم و شکر ( یا عسل ) را در ظرفی بریزید و خمیر مایه را روی آب بریزید و اجازه دهید به مدت حداکثر ۱۵ دقیقه بماند تا خمیر مایه عمل آید.
- گام 4گرمای آب باید حس شود ولی نه آنقدری که دست را بسوزاند. اگر آب بیش از حد گرم باشد خمیر مایه را میکشد و اگه سرد باشد باعث میشود خمیر مایه عمل نیاید.
- گام 5خمیر مایه بعد از عمل آمدن پف میکند و حالت کفی پیدا می کند. اگر با دمای مناسب خمیر مایه را عمل آوردید ولی به این حالت نرسید و هیچ کفی تولید نکرد خمیر مایه مشکل دارد.
- گام 6در ظرف بزرگی آرد و نمک را با هم مخلوط کنید.
- گام 7وسط آرد را گود کنید و مایه خمیر عمل آمده و تخم مرغهای زده شده و کره ذوب شده را اضافه کنید.
- گام 8با همزن یا قاشق مواد را فقط تا حدی که مخلوط شوند هم بزنید.
- گام 9با سلفون بپوشانید و ۲۰ دقیقه استراحت دهید.
- گام 10در این مرحله آنزیمها ، نشاسته و پروتئین آرد را تجزیه می کنند. نشاسته به شکر و پروتئین به گلوتن تبدیل میشود. گلوتن همان ماده ایست که خاصیت ارتجاعی به خمیر میدهد و باعث پف نان میشود. انجام دادن این مرحله قبل از ورز دادن خمیر کیفیت بهتری به خمیر نهایی میدهد.
- گام 11بعد از استراحت خمیر، سطح کار را آردپاشی کنید و خمیر را روی آن قرار دهید و با دست شروع به ورز دادن خمیر کنید.
- گام 12به این صورت که ابتدا خمیر را روی خودش تا کنید و بعد با کف دست به سمت سطح کار هلش دهید و به سمت جلو فشار دهید.
- گام 13یک بار دیگر خمیر را روی خودش تا کنید و این بار خمیر را ۴۵ درجه بچرخانید و باز به سمت پایین و جلو فشار دهید.
- گام 14به همین ترتیب ۱۰ الی ۱۵ دقیقه خمیر رو ورز دهید.
- گام 15اگه نیاز بود آرد اضافه کنید. به هیچ وجه مقدار زیادی آرد اضافه نکنید. خمیر با ورز دادن کم کم فرم میگیرد. اگه خیلی چسبنده بود به خمیر زمان دهید.
- گام 16کمی ورز دهید و بگذارید استراحت کند حتی مدت طولانی در یخچال. اگرنیاز به اضافه کردن آرد هست هر بار یک قاشق اضافه کنید و ورز دهید.
- گام 17خمیر را آنقدر ورز دهید تا نرم و انعطاف پذیر شود.
- گام 18سپس خمیر را به شکل توپ در بیارید و در ظرف بزرگی که با یک قاشق چایخوری روغن مایع چرب کرده اید قرار دهید و خمیر را کمی در ظرف بچرخانید تا سطح خمیر هم چرب شود.
- گام 19ظرف را با سلفون بپوشانید و بگذارید حدود یک ساعت استراحت کند تا حجم خمیر دو برابر شود.
- گام 20وقتی حجم خمیر دو برابر شد به آرامی با دستتان خمیر را به پایین فشار دهید و روی خودش تا کنید تا پفش بخوابد و هوای توش خالی شود. این کار را ۳ بار انجام دهید.
- گام 21حالا خمیر را روی سطح آردپاشی شده قرار دهید و به فرم استوانه ای درش بیاورید.
- گام 22با چاقو خمیر را به شش قسمت مساوی تقسیم کنید.
- گام 23هر کدام از قسمتها را روی سطح کار با دست آنقدر بچرخانید و بغلتانید تا خمیرهای باریک و هم اندازه ای داشته باشید.
- گام 24قطر هر کدام از خمیرها حدوداً ۲ سانتی متر باشد کافیست.
- گام 25شش تکه خمیر را کنار هم بگذارید.
- گام 26دستتان را کمی خیس کنید و سر خمیرها را از بالا به هم بچسبانید.
- گام 27شروع به بافت خمیر کنیدهمان طور که مو را می بافید این عمل را انجام دهید.
- گام 28که می شود چپ ، راست ، وسط.
- گام 29خمیر بافته شده را در سینی فر که کاغذ روغنی انداختید قرار دهید.
- گام 30آب و تخم مرغ رامخلوط کنید و خوب هم بزنید و با برس روی خمیر را کاملا با تخم مرغ بپوشانید.
- گام 31خمیر را به مدت ۱ ساعت بدون پوشاندن استراحت دهید تا حجمش باز هم دوبرابر شود.
- گام 32بعد از ۴۵ دقیقه که از استراحت خمیر گذشت فر را با دمای ۱۸۰درجه سانتیگراد روشن کنید.
- گام 33قبل از اینکه خمیر را در فر قرار دهید یک بار دیگر با برس روی سطح نان را به آرامی تخم مرغ بمالید. این کار را خیلی آهسته و با ملایمت انجام دهید تا پفخمیرر نخوابد.
- گام 34در صورت تمایل روی خمیر کنجد بپاشید.
- گام 35سینی فر را به مدت ۲۵ الی ۳۵ دقیقه یا تا وقتی که نانتان قهوه ای – طلایی شود در فر بگذارید.