توضیحات
نان شکلاتی یک نان خوشمزه است .این نان را می توانید به همراه شیر در هنگام صبحانه و یا با یک نوشیدنی گرم در عصرانه میل کنید.یکی از مزیت های تهیه نان شکلاتی این است که خمیر آن نیاز به ورز دادن زیاد ندارد و خیلی هم نیازی نیست که استراحت کند.به همین دلیل خیلی سریع آماده می شود. برای تهیه این نان هم می توانید از شکلات صبحانه استفاده کنید و یا اینکه شکلات تخته ای را آب کرده و در مواد نان استفاده کنید.یکی از مواد مهم در تهیه نان خمیر مایه است در واقع خمیر باعث می شود که خمیر شکل بگیرد و دارای بافت شود.خمیر مایه به علاوه اینکه در نان پزی مورد استفاده قرار می گیرد در تهیه خمیرهای پیراشکی و پیتزا نیز مورد استفاده است.باستان شناس ها اولین شواهد استفاده از خمیر مایه را چهار هزار سال قبل از میلاد مسیح در مصر ثبت کردند. البته در آن زمان برای بدست آوردن خمیر مایه، آب و آرد را قاطی می کردند و ساعت ها در فضای آزاد در گرما می گذاشتند تا از ترکیب رطوبت، نشاسته و گرما باکتری ها فعال و در نتیجه مخمر تولید شود. بعدها یاد گرفتند که توسط جو این باکتری را کشت دهند و با صنعتی شدن جوامع تولید خمیر مایه بصورت کارخانه ای انجام شد. خمیر مایه های موجود در بازار به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند :خمیر مایه تازه و خمیر مایه خشک .
خمیرمایه تازه
در بسته های قالبی و فشرده با هفتاد درصد رطوب عرضه می شود و به دلیل نوع بسته بندی، به آن خمیرمایه کیکی یا فشرده هم گفته می شود. این خمیرمایه شکننده بوده و با دست به راحتی خرد می شود، سرعت عمل بالایی دارد و عطر خوبی در نان ایجاد می کند. به دلیل رطوبت بالا و تازگی، خمیرمایه تازه عمر کوتاهی داره و برای نانواهایی که مواد را در مدت زمان کوتاه استفاده می کنند مناسب است .
خمیر مایه خشک
میزان رطوبت بالا در خمیرمایه تازه، مخمر را در حالت نیمه فعال نگه می دارد و عمرش را کوتاه می کند، ضمن اینکه چسبناک است و کار با آن مشکل است.برای رفع این مشکلات در طی فرآیندی در کارخانه رطوبت خمیرمایه تازه را به هشت درصد کاهش می دهند که فشرده تر و جامد می شود و خمیر مایه خشک نام می گیرد. میزان کم رطوبت در خمیرمایه خشک، باکتری ها را غیر فعال می کند و به خواب می برد و تا زمانیکه با آب مخلوط نشوند فعال نمی شوند. خمیر مایه خشک چند نوع داره که دو نوع آن در ایران موجود است خمیر مایه فعال و خمیر مایه فوری .از انواع دیگر نان می توان به نان کشمشی ، نان گیسو ، نان شیرمال و نان گاتا اشاره کرد.