مراحل:
- گام 1ابتدا کره را به هر شیوه ای که دوست دارید آب کنید و بگذارید به دمای محیط برسد .حواستان باشد هنگام آب کردن به جلز ولز نیوفتد.
- گام 2حال می خواهیم خمیر مایه را عمل بیارویم.
- گام 3یک کاسه تمیز بردارید (ترجیحا فلزی و پلاستیکی نباشد) .یک دوم پیمانه آب ولرم داخلش بریزید.
- گام 4آب ولرم آبی ست که دستتان تحمل گرمایش را داشته باشد زیرا آب داغ خمیر مایه را از بین می برد.
- گام 5روی آب یک قاشق چایخوری شکر بپاشید.
- گام 6خمیر مایه را هم روی آب بپاشید.
- گام 7 حالا با قاشق خوب هم بزنید که همه خمیر مایه مرطوب شود.
- گام 8کاسه را ده دقیقه به همین حالت بگذارید اگر محیط آشپزخانه سرد است روی کاسه یک پارچه بیندازید.
- گام 9حتی اگر از خمیر مایه فوری استفاد می کنید این مرحله را حذف نکنید چون اینطوری از سالم بودن خمیر مایه مطمئن می شوید و مواد و زمانتان هدر نمیرود.
- گام 10 یک دوم پیمانه شیر را گرم کنید.
- گام 11باید حرارتش در حدی باشد که دستتان تحمل گرمایش را داشته باشد.
- گام 12داخل یک کاسه بزرگ شکر را بریزید.
- گام 13شیر ولرم و کره آب شده را به شکر اضافه کنید.
- گام 14تخم مرغ را هم روی آنها بشکونید و بعد هم بزنید.
- گام 15 نمک را داخل کاسه آرد (سه پیمانه آرد) مخلوط کنید.
- گام 16نصف آرد (نصف سه پیمانه) را داخل مواد با قاشق چوبی یا لیسک مخلوط کنید.
- گام 17در این مدت حتما خمیر مایه شما عمل آمده است.
- گام 18اگر پف نکرده و بالا نیامده یعنی خراب است و بریزید دور.
- گام 19خمیر مایه عمل آمده را به مواد اضافه کنید.
- گام 20بقیه آرد (سه پیمانه) را اضافه کنید و با قاشق چوبی یا لیسک مجدد هم بزنید. فقط تا جایی هم بزنید که همه آرد با مواد مخلوط شود.
- گام 21سطح کار را تمیز و بعد خشک و در انتها آردپاشی کنید.
- گام 22خمیر را به سطح آردپاشی شده انتقال دهید.
- گام 23یک پیمانه آردی که جدا کرده بودید را کنار دستتان بگذارید و مقدار کمی از آرد را روی خمیر بپاشید.
- گام 24کمی ورز دهید و دوباره آرد را روی آن بپاشید، تا جایی که خمیر به دست تمیز نچسبد.
- گام 25حتما دستتان را بین کار بشویید و خشک کنید که چسبناکی دست باعث نشود آرد زیادی بریزید و خمیر سفت شود.
- گام 26 وقتی خمیر آماده شد بین پنج تا ده دقیقه خمیر را ورز دهید.
- گام 27متدهای مختلفی برای ورز دادن هست. یک نوع متداولش این است که با یک دست خمیر را نگه دارید و با سینه دست دیگه خمیر را به سمت جلو بکشید و بعد نود درجه بچرخانید تا خمیر را جمع کنید و دوباره به سمت جلو بکشید و مجدد این کار تکرار کنید.
- گام 28شیوه های دیگری هم برای ورز دادن هست می توانید از آنها استفاده کنید فقط خمیر را چنگ نزنید.
- گام 29بعد از پنج دقیقه شروع کنید به چِک کردن خمیر.
- گام 30برای چِک کردن خمیر، خمیر را چونه کنید و از وسط با چاقو نصف کنید.
- گام 31باید توی خمیر حفره های متعدد ایجاد شده باشد.
- گام 32یک کاسه (ترجیحا فلزی و پلاستیکی نباشه) را چرب کنید.خمیر را داخلش قرار دهید و روی آن را با محافظ غذا بپوشانید.
- گام 33اگر خواستید می توانید جای خمیر را علامت بزنید تا بهتر متوجه تغییر حجم خمیر شوید.
- گام 34خمیر را یک جای گرم قرار دهید تا استراحت کند.
- گام 35بسته به دمای محیط و نوع خمیر مایه بین یک ساعت و نیم تا دو ساعت طول می کشد.
- گام 36بعد از یک ساعت و نیم خمیر را چک کنید. برای چِک کردن خمیر، انگشتتان را یک سانت توی خمیر فرو کنید، باید جای انگشتتان بماند و بالا نیاید.
- گام 37 اگر روی ظرف را اندازه زدید، چک کنید که حجم خمیر دو برابر شده باشد.
- گام 38خمیر را پانچ(یک مشت داخلش بزنید) کنید تا هوایش خارج شود.
- گام 39سطح کار را تمیز و بعد خیلی کم آرد پاشی کنید و در حد یک دقیقه ورز دهید. خمیر را به شکل مستطیل باز کنید.
- گام 40 حین باز کردن، خمیر را بچرخانید که به میز کار نچسبد. مستطیلتون حدود 20 در 40 سانت باشد.
- گام 41سی گرم کره را آب کنید و با برس روی خمیر بمالید. می تونید از کره ی صبحانه یا مارگارین استفاده کنید.
- گام 42 شکر قهوه ای را روی کره بپاشید می تونید میزانش را به دلخواه کم یا زیاد کنید.
- گام 43پودر دارچین را هم روی آن بپاشید.
- گام 44در این مرحله می توانید گردوی خُرد شده، کشمش، مویز یا شکلات رنده شده هم روی شکر و دارچین اضافه کنید.
- گام 45خمیر رو از عرض رول کنید.
- گام 46خمیر رول شده را برش بزنید.
- گام 47برش ها می توانند هم اندازه یا با اندازه های متفاوت بین 4 تا 10 سانت باشند .
- گام 48 یک قالب یا ظرف پیرکس یا ظرف سرامیکی 20 تا 23 سانتی را چرب کنید.
- گام 49رول های برش خورده را دور تا دور ظرف بچینید و یک دانه هم وسط بگذارید.
- گام 50این رول ها قراره دوباره استراحت کنند و حجیم شوند. پس باید یک مقدار جا داشته باشن و نباید کاملا ظرف را پر کنید.
- گام 51روی رول ها را حوله آشپزخونه یا محافظ غذا بکشید و بگذارید داخل یک محیط گرم بین نیم ساعت تا چهل و پنج دقیقه استراحت کنند.
- گام 52تا خمیر استراحت می کند فر را روی 180 درجه سانتی گراد معادل 350 درجه فارنهایت یا درجه 4 فر روشن کنید تا گرم شود.
- گام 53دو تا کاسه یا قالب را پر از آب کنید و کف فر بگذارید.
- گام 54بعد از نیم ساعت چک کنید اگر خمیر تُپُلی شد، آماده رفتن داخل فر است.
- گام 55قالب را به مدت نیم ساعت داخل فر قرار دهید.
- گام 56بعد از نیم ساعت باید روی رول ها قهوه ای بشود و خلال دندان بزنید تمیز در بیاید.
- گام 57وقتی پخت، رول دارچین را روی توری خنک کننده قرار دهید.
- گام 58 ارتفاع رول ها بستگی به نحوه برش زدنتان دارد.