منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
مربا آلبالو
  • مربا آلبالو
  • مربا آلبالو
  • مربا آلبالو
  • مربا آلبالو
مربا آلبالو
  • مربا آلبالو
  • مربا آلبالو
  • مربا آلبالو
  • مربا آلبالو
مربا آلبالو
  • مربا آلبالو
  • مربا آلبالو
  • مربا آلبالو
  • مربا آلبالو
مربا آلبالو
  • مربا آلبالو
  • مربا آلبالو
  • مربا آلبالو
  • مربا آلبالو

توضیحات

مربا آلبالو از آن دسته مرباهایست که با شروع تابستان خانم های خانه دار و مادران ایرانی برای تهیه آن دست به کار می شوند.هر چند طرز تهیه این مربا تا حدودی زمان بر است اما نتیجه آن انقدر دل چسب است که به تمام زحماتش می ارزد.امروزه مرباهای گوناگونی تقریبا با تمام میوه های فصل های مختلف تهیه می شود اما از زمان های قدیم مربا آلبالو طرفداران زیادی داشته و همچنان دارد و در واقع میوه های تابستانی را می توان پیشتاز در تبدیل شدن به مربا دانست از جمله میوه های دیگری که مرباهای خوش طعمی را در تابستان برای ما به وجود می آورند توت فرنگی ، انجیر و هویج هستند علاوه بر این مرباهای معروف در حال حاضر خیلی از میو های دیگر وجود دارند که علاوه بر خود میوه پوستشان را نیز تبدیل به میوه می کنند میوه های همچون پرتقال و هندوانه از این دسته اند.آلبالو میوه ایست که مربوط به جنوب غرب آسیا و اروپا می باشد.درخت آلبالو اصلا در ایران بوده است و از ایران به کشورهای دیگر رفته و کشت شده است. منطقه‌ای که در قدیم درختان آلبالوی فراوان داشته در منطقه وسیعی از آناتولی ترکیه تا دریای خزر بوده است.در حال حاضر در مناطق مختلف ایران درخت آلبالو و میوه آن وجود دارد و بعضی سال‌ها محصول فراوانی دارد که از آن به عنوان میوه استفاده می‌شود یا آن را خشک می‌کنند و یا از آن شربت و مربا و یا آلبالوپلو و یا خورش آلبالو درست می‌کنند.میوه آن ترش مزه و سرخ رنگ است.در ترکیه،یونان و قبرس با درآوردن هستۀ آلبالو و جوشاندن آن با شکر مربا درست می‌کنند.با مخلوط کردن آب مربای آلبالو و آب خنک شربت درست می‌کنند.آلبالو میوه‌ای که برای بیماران قلبی و روماتیسمی فوق‌العاده مفید است و زیبایی و طراوت خانم‌ها را تضمین می‌کند.ارزش غذایی آلبالو زیاد نیست و صد گرم آلبالو فقط ۷۰ کالری دارد. آلبالو دارای ویتامین آ، ب و ث است.املاح معدنی آلبالو عبارت است از آهن، کلسیم، فسفر، کلر، گوگرد، منیزیم، سدیم، پتاسیم، مس، روی، منگنز و کوبالت.قند آلبالو از نوع لولوز است و برای اشخاصی که دیابت دارند جذب آن آسان است.مربا را می توان در زمان صبحانه مصرف کرد تا قند بدن تامین شود از جمله انواع دیگر صبحانه می توان به : مربا توت فرنگی ، نان شیرین صبحانه ، نان تست و کالباس و خاخرما اشاره کرد.

مراحل:

  • گام 1ابتدا آلبالوها را شسته و تميز مي كنيم.
  • گام 2يك ظرف پيركس آماده كرده و هسته آلبالوها را از آنها خارج كرده داخل ظرف مي ريزيم (يا با هسته گير يا اينكه آلبالو را بين دو انگشت شست و اشاره كمي ورز داده تا آلبالو شل شود بعد با كمي فشار هسته را از قسمتي كه آلبالو سوراخ است خارج ميكنيم به نحوي كه آلبالو شكل اوليه خود را حفظ كند) .
  • گام 3درحال انجام اينكار لايه اي از آلبالو راكه در ظرف ریخته و ته آن را پوشاند يك لايه شكر مي پاشيم به طوريكه شكر روي آلبالو را بپوشاند و دوباره يك لايه آلبالو , اينكار را ادامه داده تا شكرها و آلبالو ها لايه لايه درون ظرف را پر كند .
  • گام 4سپس آنرا به مدت نصف روز يا بيشتر داخل يخچال ميگذاريم تا آلبالو كاملاً آب بيندازد .
  • گام 5آلبالوها را داخل قابلمه مي ريزيم و بقيه شكري كه از 5/1 كيلو اضافه آمده را نيز درون قابلمه مي ريزيم (بهتر است از قابلمه ي بزرگ استفاده كنيم تا هنگام جوش آمدن مربا سر نرود) .
  • گام 6وقتي آلبالو ها جوش آمد تقريباً يك ربع تا بيست دقيقه زمان داريم تا مربا آماده شود .
  • گام 7در اين زمان زير شعله را زياد كرده و مرتباً كفهاي بالا آمده را با يك كفگير از سطح مربا جمع ميكنيم بطوريكه تمام كفها گرفته شود
  • گام 8پس از آنکه کف ها گرفته شد شعله را كم مي كنيم و مقداری وانیل به مربا اضافه می کنیم تا عطر خوبی مربا بگیرد.
  • گام 9بعد از بيست دقيقه زير شعله را خاموش كرده و 1 قاشق غذاخوري آبليمو اضافه ميكنيم و ميگذاريم مربا سرد شود .(می توانید آبلیمو را قبل از خاموش کردن گاز نیز اضافه کنید).
  • گام 10در نهایت مقداري از آب مربا را به عنوان شربت جدا كرده و مربا را نيز در ظرف مورد نظر ميريزيم .

مواد لازم:

  • آلبالو :1 كيلو
  • شكر : 1.5 كيلو
  • آبليمو : 1 قاشق غذاخوري
  • وانیل : در صورت تمایل(1 قاشق مربا خوری)

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir