شلکینه
  • شلکینه
  • شلکینه
شلکینه
  • شلکینه
  • شلکینه

توضیحات

شلکینه یک نوع نان محلی و خاص استان کردستان می باشد. این نان محلی در تمام مهمانی های مردم کردستان در کنار غذاهای سنتی در سفره گذاشته می شود و طعم و عطر فوق العاده و مطبوعی دارد. نام دیگر این نان و شیرینی محلی، چزنک می باشد که بسیار نازک است و بر روی وسیله‌ ای به نام ساج تهیه می ‌شود.

البته می ‌توان این نان محلی را نیز در منزل و با استفاده از ماهیتابه طبخ کرد و از طعم و عطر این شیرینی اصیل ایرانی لذت برد. البته طرز طبخ این نان محلی نیز در استان ‌های دیگر از جمله استان‌ های ایلام و لرستان بسیار متفاوت می باشد. اما تجربه طعم و خوشمزه عالی این نان محلی مطمئناً هرکسی را طرفدار خواهد کرد.

وجود مواد اولیه مقوی و سالم چون آرد، تخم مرغ و شیر در شلکینه باعث خوشمزگی و سالم بودن این نام محلی شده است و شما می توانید برای میان وعده خود و کودکان از این شیرینی خوشمزه استفاده کنید. کودکان نیز مطمئنا عاشق شیرینی هستند، این نان محلی خوشمزه و سالم برای کودکان بسیار مفید و مقوی خواهد بود.

همچنین می توانید این نان محلی را به همراه شیره توت سفید میل کنید. شیره بسیار سالم و مغذی می باشد و در رفع کم خونی، تقویت نیروی بدن و افزایش انرژی بسیار تاثیرگذار می‌ باشد. پس حتما طبخ این نان محلی را فراموش نکنید و در منزل آماده و نوش جان کنید. چرا که هم مواد اولیه ساده و دردسترسی دارد و هم در زمان بسیار کمی آماده و طبخ می‌ شود.

از دیگر انواع نان های محلی که می توانید در منزل طبخ کنید می توان به نان زیره و سیاه دانه، نان سیمیت، نان رول دارچینی، نان ذرت با هات داگ، نان اسفناج، نان فطایر پنیری، نان شکم پر و نان سیر اشاره کرد.

خرید مواد اولیه مورد نیاز از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1ابتدا آرد گندم، شکر و نمک را در یک ظرف بریزید.
  • گام 2سپس شیر را مرحله به مرحله به مواد اضافه و مخلوط کنید.
  • گام 3مواد را خوب مخلوط کنید تا مایه ای مانند دوغ غلیظ شود.
  • گام 4زرده‌ های تخم مرغ و زعفران را نیز اضافه کرده و هم بزنید.
  • گام 5درون یک ماهیتابه کمی روغن بریزید و چرب کنید.
  • گام 6کمی از مایه نان را درون ماهی تابه بریزید و صاف کنید.
  • گام 7یک لایه نازک از نان را در ماهیتابه درست کنید.
  • گام 8وقتی یک طرف نان برشته شد، مایه را عوض کنید تا طرف دیگر نیز بپزد.
  • گام 9سپس بر روی بشقاب بگذارید و کمی بر روی آن شیره خرما بزنید.
  • گام 10به همین نحو تمام مایه را به صورت لایه های نازک نان در ماهیتابه سرخ کنید و در بشقاب بر روی هم بگذارید.
  • گام 11بعد از اتمام مایه، نان ‌ها را ۴ لا در بشقاب تا کنید و کمی کره بر روی آن بریزید تا طعم دار شود.  

مواد لازم:

  • آرد سفید گندم: ۱ پیمانه
  • شیره خرما: ۱ پیمانه
  • شیر: ۲ پیمانه
  • زرده تخم مرغ: ۵ عدد
  • شکر: ۱ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده: ۲ قاشق سوپ خوری
  • نمک: نصف قاشق چایخوری

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir