منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
نان شکلاتی
  • نان شکلاتی
  • نان شکلاتی
  • نان شکلاتی
  • نان شکلاتی
نان شکلاتی
  • نان شکلاتی
  • نان شکلاتی
  • نان شکلاتی
  • نان شکلاتی
نان شکلاتی
  • نان شکلاتی
  • نان شکلاتی
  • نان شکلاتی
  • نان شکلاتی
نان شکلاتی
  • نان شکلاتی
  • نان شکلاتی
  • نان شکلاتی
  • نان شکلاتی

توضیحات

نان شکلاتی یک نان خوشمزه است .این نان را می توانید به همراه شیر در هنگام صبحانه و یا با یک نوشیدنی گرم در عصرانه میل کنید.یکی از مزیت های تهیه نان شکلاتی این است که خمیر آن نیاز به ورز دادن زیاد ندارد و خیلی هم نیازی نیست که استراحت کند.به همین دلیل خیلی سریع آماده می شود. برای تهیه این نان هم می توانید از شکلات صبحانه استفاده کنید و یا اینکه شکلات تخته ای را آب کرده و در مواد نان استفاده کنید.یکی از مواد مهم در تهیه نان خمیر مایه است در واقع خمیر باعث می شود که خمیر شکل بگیرد و دارای بافت شود.خمیر مایه به علاوه اینکه در نان پزی مورد استفاده قرار می گیرد در تهیه خمیرهای پیراشکی و پیتزا نیز مورد استفاده است.باستان شناس ها اولین شواهد استفاده از خمیر مایه را چهار هزار سال قبل از میلاد مسیح در مصر ثبت کردند. البته در آن زمان برای بدست آوردن خمیر مایه، آب و آرد را قاطی می کردند و ساعت ها در فضای آزاد در گرما می گذاشتند تا از ترکیب رطوبت، نشاسته و گرما باکتری ها فعال و در نتیجه مخمر تولید شود. بعدها یاد گرفتند که توسط جو این باکتری را کشت دهند و با صنعتی شدن جوامع تولید خمیر مایه بصورت کارخانه ای انجام شد. خمیر مایه های موجود در بازار به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند :خمیر مایه تازه و خمیر مایه خشک .

خمیرمایه تازه

در بسته های قالبی و فشرده با هفتاد درصد رطوب عرضه می شود و به دلیل نوع بسته بندی، به آن خمیرمایه کیکی یا فشرده هم گفته می شود. این خمیرمایه شکننده بوده و با دست به راحتی خرد می شود، سرعت عمل بالایی دارد و عطر خوبی در نان ایجاد می کند. به دلیل رطوبت بالا و تازگی، خمیرمایه تازه عمر کوتاهی داره و برای نانواهایی که مواد را در مدت زمان کوتاه استفاده می کنند مناسب است .

خمیر مایه خشک

میزان رطوبت بالا در خمیرمایه تازه، مخمر را در حالت نیمه فعال نگه می دارد و عمرش را کوتاه می کند، ضمن اینکه چسبناک است و کار با آن مشکل است.برای رفع این مشکلات در طی فرآیندی در کارخانه رطوبت خمیرمایه تازه را به هشت درصد کاهش می دهند که فشرده تر و جامد می شود و خمیر مایه خشک نام می گیرد. میزان کم رطوبت در خمیرمایه خشک، باکتری ها را غیر فعال می کند و به خواب می برد و تا زمانیکه با آب مخلوط نشوند فعال نمی شوند. خمیر مایه خشک چند نوع داره که دو نوع آن در ایران موجود است خمیر مایه فعال و خمیر مایه فوری .از انواع دیگر نان می توان به نان کشمشی ، نان گیسو ، نان شیرمال و نان گاتا اشاره کرد.

خرید مواد اولیه این غذا از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1ابتدا شیر را داخل شیر جوش کوچکی بریزید و یکی دو دقیقه روی شعله قرار دهید تا گرم شود.
  • گام 2توجه کنید شیر نباید داغ باشد و دست را بسوزاند بلکه فقط باید کمی گرم شود (حدود ۴۰ درجه سانتیگراد).
  • گام 3وقتی شیر گرم شد. شکر و خمیر مایه را داخل آن بریزید و فقط در حدی هم بزنید که همه ذرات مخمر خیس شوند. بگذارید این مخلوط حدود ۵ دقیقه بماند تا کف کند.
  • گام 4در این مدت آرد و نمک را در ظرف بزرگی با هم مخلوط کنید.
  • گام 5کره را روی آن رنده کنید (یا ذوب کنید) و روی آرد بریزید.
  • گام 6وقتی مخلوط شیر کف کرد آن را به مواد اضافه کنید.
  • گام 7آب و روغن را هم پس از آن اضافه کنید و هم بزنید.
  • گام 8کم کم شروع کنید به ورز دادن با دست. یکی دو دقیقه ورز دهید و اگر لازم بود (خمیر چسبناک بود) مقدار کمی آرد اضافه کنید و مجدداً ورز بدهید تا چسب خمیر کم شود.
  • گام 9خمیر باید نرم باشد ولی بیش از حد چسبناک نباشد.
  • گام 10وقتی خمیر به حالت دلخواه رسید کف کاسه را کمی چرب کنید و خمیر را روی آن بگذارید. خمیر را وارونه کنید تا طرف دیگرش هم چرب شود.
  • گام 11روی کاسه را بپوشانید و آن را کنار بگذارید تا ور بیاید.
  • گام 12بعد از حدود نیم ساعت حجم خمیر زیاد و آماده کار می‌شود.
  • گام 13سطح کار را با مقداری روغن چرب کنید.
  • گام 14خمیر را بردارید و روی سطح چرب قرار دهید. دو دقیقه ورز بدهید. سپس با وردنه آن را باز کنید.
  • گام 15با کاتر دایره‌ای یا کاسه کوچک خمیر را برش بزنید. حدود ۱۲ دایره خواهید داشت.
  • گام 16وسط هر کدام ۱ تا ۱/۵ قاشق مرباخوری شکلات صبحانه قرار دهید و آنها را به شکل گلوله در آورید.
  • گام 17گلوله‌های خمیری را داخل قالب فر (که روی آن کاغذ روغنی کشیده‌اید) بچینید.
  • گام 18خمیرها را نزدیک هم قرار دهید ولی بیش از حد به هم نچسبانید.
  • گام 19روی قالب را بپوشانید و نیم ساعت آن را کنار بگذارید تا نان‌ها کمی پف کنند.
  • گام 20۱۰ دقیقه قبل از آماده شدن خمیر، فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
  • گام 21۱ کاسه استیلی را نیز پر از آب کنید و کف فر قرار دهید (برای نرم شدن نان).
  • گام 22یک عدد تخم مرغ را بشکنید و آرام هم بزنید. با استفاده از قلمو روی خمیر پف کرده تخم مرغ را بمالید.
  • گام 23حال، آن را به مدت ۲۰–۲۵ دقیقه در فر قرار دهید تا نان پخته شود. قبل از جدا کردن نان شکلاتی از کاغذ روغنی ۵–۱۰ دقیقه صبر کنید.

مواد لازم:

  • شیر : 3/4 پیمانه
  • آب : 1/4 پیمانه
  • شکر : 1 و 1/2 قاشق غذاخوری
  • روغن : 1/4 پیمانه
  • کره : 25 گرم
  • نمک : 1/2 قاشق چایخوری
  • خمیرمایه : 2 قاشق چایخوری
  • آرد : 3 پیمانه + کمی بیشتر
  • شکلات صبحانه : 200 گرم
  • تخم مرغ :1 عدد

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir