توضیحات
سس سوپریم یکی از سس های اصیل و سنتی فرانسه است. این سس با استفاده از خامه سنگین درست می شود. از ترکیب کردن سس ولوته، سس بشامل و غربال آن ها می توان سس سوپریم تهیه کرد. مواد اولیه برای تهیه سس سوپریم، آرد، کره، آب گوشت و زرده تخم است. بنابر سلیقه تان می توانید به این سس آب لیمو ترش تازه و قارچ خرد شده نیز بیفزایید. می توانید عصاره مرغ یا آب مرغ را جایگزین آب گوشت کنید. برای تهیه سس سوپریم با عصاره مرغ از دستور زیر استفاده کنید:
ابتدا خامه را به روش بن ماری مقداری گرم کنید اما حواستان باشد خامه نجوشد فقط کمی شل شود. در یک تابه کره را ذوب کرده و به آن آرد سفید بیفزایید و آن ها را آهسته آهسته هم بزنید و حواستان باشد تا آرد گلوله نشود. بعد از اینکه آرد را کمی تفت دادید و رنگ کره هم تغییر کرد عصاره مرغ را به آن بیفزایید و به آن فرصت دهید تا روی شعله کم بجوشد. سس را حسابی هم بزنید تا ته نگیرد. وقتی حجم آن به یک سوم اولیه رسید به آن ادویه، خامه و کمی آب لیموترش بیفزایید و کاملا مخلوط کنید.
این سس یکی از مشتقات سس ولوته است. ولوته یکی از سنتی ترین و پایه ای ترین سس های فرانسوی است. این سس یکی از ۵ سس اصلی است که در آشپزی فرانسوی به کار می رود. برای تهیه ولوته باید مقداری از عصاره گوشت، مرغ یا ماهی را همراه با کره، آرد و نمک و فلفل مخلوط کنید. سس ولوته را غالبا همراه با غذاهای دریایی سرو می کنند.
از انواع دیگر سس های موجود در خوردنی ها می توان به : سس تارتار ، سس آلفردو ، سس باربیکیو و سس فرانسوی اشاره کرد.