منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
سس کچاپ
  • سس کچاپ
  • سس کچاپ
  • سس کچاپ
  • سس کچاپ
  • سس کچاپ
سس کچاپ
  • سس کچاپ
  • سس کچاپ
  • سس کچاپ
  • سس کچاپ
  • سس کچاپ
سس کچاپ
  • سس کچاپ
  • سس کچاپ
  • سس کچاپ
  • سس کچاپ
  • سس کچاپ
سس کچاپ
  • سس کچاپ
  • سس کچاپ
  • سس کچاپ
  • سس کچاپ
  • سس کچاپ
سس کچاپ
  • سس کچاپ
  • سس کچاپ
  • سس کچاپ
  • سس کچاپ
  • سس کچاپ

توضیحات

سس کچاپ یکی از سس های معروف است که تقریبا در کنار هر غذایی می توان استفاده کرد و از محبوبیت خاصی برخوردار است. یکی از مواد اصلی این سس گوجه فرنگی می باشد. این سس قرمز خوشمزه از میوه گوجه فرنگی و یا پوره گوجه فرنگی تهیه می شود. امروزه این سس در ابعاد زیاد و به صورت صنعتی تهیه می شود و به راحتی در تمامی سوپر مارکت ها و بازارهای بزرگ مواد غذایی می توانید انواع این سس را ببینید اما ما در اینجا می خواهیم طرز تهیه این سس را به صورت خانگی به شما آموزش دهیم تا خود در خانه تهیه کنید. پایه اصلی این سس سرکه ، شکر ، نمک و فلفل است اما در برخی از دستورات از پیاز و کرفس نیز استفاده می شود نه به صورت کامل بلکه آنها را له کرده جوشانده و آب آنها را از صافی رد کرده و به گوجه فرنگی ها اضافه می کنند.نام این سس اولین بار در قرن ۱۷ به فرهنگ لغت کشور انگلستان وارد شد. از آن زمان بود که در بسیاری از متون ادبی و دیگر کتاب‌ها نام این سس به میان آمد. البته گفته می‌شود که نام این سس را از یکی از گویش‌های چین برگرفته‌اند.منظور از کچاپ، سسی است که از عصاره گوجه فرنگی تهیه می‌شود. ـ و نیز به کچاپ، ماهی آزاد یا در کل، ماهی گفته می‌شود؛ بنابراین منظور از کچاپ. سس ماهی است. اینها نشان می دهد که این واژه برگرفته از کشور چین نیست.در دههٔ آغازین قرن ۱۹، به هر سسی که با سرکه تهیه می‌شد، سس کچاپ می‌گفتند. با گذشت سالیان متمادی، به تدریج سس کچاپ امروزی محبوبیت خود را بدست آورد و آنهم به این دلیل بود که مردمان آمریکا، علاقه خاصی به گوجه فرنگی داشتند.فردی به نام هینز اولین کسی بود که سس کچاپ کارخانه‌ای را برای اولین بار در سال ۱۸۷۶ میلادی تولید نمود. که همین کارخانه سس کچاپ ،خود دارای داستانی طولانی است که بعدها به آن اشاره خواهیم کرد.از انواع دیگر سس می توان به : سس تند ، سس گوشت ، سس بشامل و سس خردل اشاره کرد.

خرید مواد اولیه این غذا از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1ابتدا پیاز را پوست کنده و خیلی ریز خرد کنید.
  • گام 2داخل یک تابه مقداری روغن ریخته و پیاز را با حرارت کم به مدت 5-10 دقیقه تفت دهید تا نرم و سبک شود.
  • گام 3سیر را رنده کنید و آن را نیز داخل تابه ریخته 2-3 دقیقه تفت دهید.
  • گام 4پوره گوجه‌فرنگی، سرکه و آب را به تابه اضافه کنید.
  • گام 5حرارت را کمی زیاد کنید تا سس به جوش بیاید.
  • گام 6شکر، نمک، پودر پاپریکا و پودر فلفل سیاه را به سس اضافه کنید و خوب مواد را باهم مخلوط کنید.
  • گام 7حالا بدون بستن درب ظرف، آن را به مدت 20 تا 25 دقیقه روی حرارت بسیار ملایم بپزید و در این فاصله مدام مواد را هم بزنید.
  • گام 8از هم‌زدن مداوم سس غافل نشوید به خصوص در دقایق آخر که احتمال ته‌گرفتن و سوختن سس بیشتر است، آن را مدام به هم بزنید.
  • گام 9بعد از این مدت زمان، سس را از روی حرارت برداشته و داخل مخلوط‌کن بریزید و دستگاه را روشن کرده، تا زمانی‌که یک سس یک‌دست و نرم به دست بیاید آن را مخلوط کنید.
  • گام 10اگر احساس کردید که نرمی و لطافت سس مورد پسندتان نیست می‌توانید سس را از داخل یک صافی عبور دهید تا از یک‌دستی آن اطمینان حاصل کنید.
  • گام 11حالا ظرفی که می خواهید سس را داخل آن نگه‌داری کنید را استریل کرده و سس کچاپ داغ را داخل ظرف شیشه‌ای داغ بریزید و درب آن را مهر و موم کنید.
  • گام 12در صورت مهر‌وموم کردن درب ظرف، می‌توانید این سس را به مدت 6 ماه داخل یخچال نگه‌داری کنید و در غیر این صورت، تا 1 ماه می‌توانید آن را داخل یخچال نگه دارید.

مواد لازم:

  • پیاز متوسط : 1 عدد
  • روغن زیتون : 1 قاشق غذاخوری
  • سیر : 1 حبه
  • پوره گوجه‌فرنگی : 500 گرم
  • سرکه : 350 گرم
  • آب : 200 میلی‌لیتر
  • شکر قهوه‌ای : 150 گرم
  • نمک : 1-2 قاشق غذاخوری
  • پودر پاپریکا : 1/2 قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه آسیاب‌شده : 1/4 قاشق چای‌خوری

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir