توضیحات
رب آلوچه یکی از چاشنی های مورد علاقه برخی خانم ها و آشپزها به خصوص شمالی های عزیز می باشد. این رب اگر چه مانند رب گوجه فرنگی رنگ دهی به غذا ندارد اما طعم بسیار خوبی به غذا می دهد و به همین دلیل مورد استقبال آشپزهای عزیز قرار می گیرد. این رب برای مزه دار کردن به کار می رود. رب آلوچه، افشره غلیظ شده میوه آلو و غنی از مواد مغذی است که میتواند خواص درمانی بالایی داشته و به بهبود برخی بیماریها کمک کند. رب آلوچه در واقع همان لواشک آلوچه است قبل از سفت شدن.اگر شما این مایع به دست آمده را در زیر نور آفتاب قرار دهید همان لواشک را به شما می دهد و اگر زمانی خواستید که خیلی سریع به رب آلوچه دسترسی پیدا کنید می توانید لواشک را روی حرارت آب کنید تا به صورت مایع به دست آید و در غذا مورد استفاده قرار دهید. آلوچه در واقع همان گوجه سبز است که در ابتدا سبز رنگ است و کال که معمولا برای تهیه خورشت و یا میوه مورد استفاده قرار می گیرد. رفته رفته این میوه به رنگ های قرمز و زرد در می آید و در واقع کامل می رسد که در این مرحله از آن لواشک ، رب و فرآورده های غذایی ترش مزه تهیه می کنند و در اکثر مواقع نیز آن را خالی و به صورت میوه نوش جان می کنند.درختان گوجه سبز در نواحی معتدل بهترین رشد را دارند و در آب و هوای ملایم به رنگهای ارغوانی، قرمز، نارنجی، زرد و سبز روشن در میآیند. آب و هوای سرد باعث ایجاد رنگ قهوهای و ظاهر نامطلوب میوهٔ گوجه سبز میشود و در طعم آن نیز تأثیرگذار است. این میوه به سرعت میرسد و مدت نگهداری آن در یخچال ۴ روز است. گوجه سبز به صورت تازه و پخته در خورشها مصرف میشود. این میوه غنی از ویتامین C، اسید مالیک، اسید سیتریک است. از انواع دیگر سس و چاشنی ها می توان به : رب گوجه فرنگی ، سس تند ، سس مایونز و سس پیتزا اشاره کرد.